Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesteś takim lemingiem, że w dzien w którym nic nie masz wspólnego z świetym patrykiem czy irlandią bedziesz barwił piwo bo tak wypada? lmao

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mieliście kiedyś z jakimś piwem że oszukali was na pojemności xD? Wczoraj otwieram Lecha z puszki i przelewam do kufla, na puszce jak byk 500ml a w kufelku zatrzymało się idealnie na kresce 400ml xDD no zonk roku oszukali mnie na 100ml!!

Edytowane przez bartiz
Opublikowano

nom, trzeba było zrobić zdjęcie i walnąć posta na facebookowym profilu kompani piwowarskiej

teraz będę nagrywał filmik za każdym razem jak będę pił Lecha, co by mi zdjęcie dało napisaliby mi że wypiłem

Opublikowano (edytowane)

Niedawno piliśmy łiski, ale się skończyło i zostały tylko jakieś redsy dla bab. No ale z braku laku, wypiłem Desperadosa Nocturno. Brzmi trochę jak nazwa meksykańskiej kapeli black metalowej, ale w smaku okazało się być całkiem dobrym piwkiem.
No dobra, wchodziło jak woda, bo byłem jednak pijany, ale nazajutrz, wieczorkiem również postanowiłem spróbować i ... dalej smakowało, ale nie aż tak:) 
Najgorszym ostatnio browarem jaki piłem, to był puszkowy Kasztelan, walił smrodem, a ten Desperados całkiem całkiem. Dobra, jeszcze weekend i od poniedziałku biorę się za siłkę. 
A tymczasem dziś chyba znowu Desperadosy będą pite.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Ostatnio konsumuje Primatora, lekutkie piwko o woltarzu 3,8 % i to rześki ideał na wieczory ze znajomymi dla osób ze słabszą głowa bądź rzadko pijących. Wchodzi szybko, gasi pragnienie i powoli kręci.

Opublikowano

Murphy's - wchodzi jak soczek, pyszne, nie za gorzkie, nie wali spirytem, średnio gazowane. Mój ostatni faworyt i to z kija.

Dla kontrastu Tyskie Ciemne Łagodne... Nie było nic innego ciemnego w knajpie. Jedno jeszcze zmęczyłem, ale drugie to była męczarnia. Gorzki posmak, mocno gazowane, zostawia niemiły posmak w ustach, śmierdzi mocno tanim alkoholem. Nie polecam.

Opublikowano

Mi w Ataku średnio podeszła ta trochę "ziołowa" goryczka. Za już w drugim sztandarowym, polskim piwie "nowej fali", czyli Rowing Jacku, oczarował mnie ten za(pipi)iście intensywny, cytrusowy aromat. Goryczka odpowiednia, na końcu przeplatająca się z lekką nutą słodyczy. GOTY browar, choć piję może ze 2 do roku, prawie od święta.

Opublikowano

IMG_0221.JPG

Byłem w specjalnym sklepie z piwami i wybrałem takie dziwolągi.

Ten Behemoth, drogi (11.80zł), ale jakie ładne skłądniki: (...) płatki owsiane, jęczmień palony, chmiele, wanilia (...) 11.6 procent, sporo, ale piwo małe:)

Hemp, to piwo dla wujaszka, (4.50zł) piwo z dodatkiem ekstraktu konopii. Myślę, że będzie się dobrze komponowało z muzyka Jamesa. Jamesa Blanta :)

Bojan Kokosowe (4.70zł) - Browar wielkopolski z bojanowa, 5%, w składzie syrop glukozowy... to smakowe dla laski.

Holba (3.50) - piwo z Czech, a najtańsze i pewnie będzie najlepsze w smaku :)

• Plusik 2