grzybiarz 10 296 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Póki nie zjadł golonki w piwie HEHE Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Lindemans Kriek, najlepsze piwo ever Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Ostatnio coś takiego w Tesco dorwałem: Z miejsca stało się jednym z moich ulubionych. Świetne, delikatne w smaku piwo. Cytuj
obrazus 20 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Jaka cene Tesco na nie ma? Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 7,99 o ile dobrze pamiętam. Cytuj
mclusky 776 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) Ostatnio coś takiego w Tesco dorwałem: Z miejsca stało się jednym z moich ulubionych. Świetne, delikatne w smaku piwo. Owsiany stout to dla mnie odkrycie zeszłego roku. Mistrzowskie piwo! Edytowane 25 kwietnia 2016 przez mclusky Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Wrocławski Spiż dalej daje radę, ciemne i pszeniczne najlepsze, miodowe lubią kobiety. Dobre świeże piwo i fajny lokal, polecam odwiedzającym Wro Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 A jeśli ktoś z Wro szuka fajnego sklepu z piwami to polecam Piwnicę przy Zaporoskiej Cytuj
Mejm 15 310 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Wrocławski Spiż dalej daje radę, ciemne i pszeniczne najlepsze, miodowe lubią kobiety. Dobre świeże piwo i fajny lokal, polecam odwiedzającym Wro Ja lubie miodowego spiza ;/ i jeszcze spiza cenzuruje xD sp.iza Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Tomek przecież jest w porządku, nie sugerujcie się tym wegańskim półgłówkiem. Kopyr przez kilkanaście lat był wege. Nigdy nie był wege, wpieprza ryby. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 10 maja 2016 Opublikowano 10 maja 2016 Dostałem dziś takiego bronka i zaraz będzie pite. Podobno w Polsce kosztuje ok. 15 zeta, a w Hiszpanii jeden ojro 1 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Jeżeli ktoś lubi islay malty to gorąco polecam. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Tomek przecież jest w porządku, nie sugerujcie się tym wegańskim półgłówkiem. Kopyr przez kilkanaście lat był wege. Nigdy nie był wege, wpieprza ryby. Teraz, wcześniej nie. Ale to nie temat na dyskusje o preferencjach kulinarnych youtubowego kipera Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Jeżeli ktoś lubi islay malty to gorąco polecam. Podbijam, tym bardziej, że to piwko z moich okolic. W ogóle cały browar Dukla wyrasta na jednego z najciekawszych lokalnych graczy na rynku. Są obecni na większości festiwali piwnych, a na pewno dostarczają piwo do Wawy, Wro, Krk i Tarnowa. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Gdzie je można spotkać Bartek? Sklep się chyba nazywa "Piwowar", Braci Wieniawskich 5. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Portery mocno szanuję, więc na pewno się tam udam, gdy będę następnym razem z Lublinie Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 A i jeszcze mi się przypomniało, piłem jakiś czas temu: Bardzo wyraziste ciemne piwo. Tak jak ogólnie preferuję jasne, to mi bardzo podeszło. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 Dla mnie odpada - cukier. W kwestii jasnych piw, to wczoraj spróbowałem Z wyraźnym cytrusowym smaczkiem i goryczką. Jak jasnych nie pije, tak to mi bardzo smakowało. W każdej chyba stokrotce można je dostać - polecam. Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 11 maja 2016 Opublikowano 11 maja 2016 @Hum nafciarza kupisz w Beer Geek na Narutowicza 1 Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 Kolejne godne polecenia ciemne piwo do wyrwania w Tesco. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 14 maja 2016 Opublikowano 14 maja 2016 znalezione Wkur,wiają mnie już tacy piwosze-neofici, co to (pipi)a całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych. Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie hujowych harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna: - hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, (pipi)ie tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy CIEMNY PRZENICZNY LAGER PILS PALONY JASNY PEŁNY z BROWARU KOCZKODAN, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po wypicu!!!!!!! Nieważne, że 5 lat temu sami spuszczali się nad „perło export”, bo okazało się, że istnieje poniżej 4 zł coś nie (pipi)ie żółcią jak harnaś i nie chce się rzygać wypiciu 7. Prawdziwa jazda zaczyna się przy próbie ustawienia w jakiejś knajpie. Lokale z wyborem mniejszym niż 15 gatunków piw kratowych albo belgijskich czy niemieckich odpadają. Rzut oka na kartę wystarczy, i już trzoda: - o, nie ma południowosakosńskiego stouta 16894 IPA uberchmielone 69 IBU z browaru Himmler, wychodzimy, co mie tu jakimś guwnem pizner urkłel chco otruć! Koniec końców po sprawdzeniu wszystkich lokali z jedzeniem lądujesz w jakimś speluno pubie z (pipi)muzyką i wyborem 10 0000 piw o z(pipi)anych nazwach typu „atomowy morświn”, „natarcie pszenicy” albo o nazwach na zasadzie „w (pipi) długa nazwa procesu technologicznego+nazwa wioski, z której jest browar” -pacz @tactic , to je za(pipi)isty lokal, to je wybór, mmm, ukraińskie piwo pszeniczne środkowej fermentacji wysokohmielone palone otwartej ekstaktacji w niedomknietej kadzi browaru Jabolon, w schłodzonym kuflu, tak jak mówił Kopyr na blogu, boże, jakie to dobre, mmm… I żłopie tą zupę o konsystencji gunwa, co to do niczego nie podobna. To tyle żali na dziś, gorzej jak spotka się dwóch takich januszy koneserów piwa i (pipi)o całe spotkanie, ale to już temat na inną opowieć, jak chcecie, to napisze… Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 maja 2016 Opublikowano 14 maja 2016 Naprawdę ludzie potrafią być tak głupi i ulegać presji innym? LOL żeby przejmować się kimś, kto zaczyna wykład o mizerności zwykłego piwa w porównaniu do piw rzemieślniczych... Czemu ja tak rzadko spotykam takich kosmicznych znawców podczas piwnych wojaży? Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 14 maja 2016 Opublikowano 14 maja 2016 Czy jj właśnie lyknal copy paste? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 14 maja 2016 Opublikowano 14 maja 2016 Copy paste ktora na forumku przewijala sie multum razy m.in. w wkp i hp? OWSZEM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi