Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta feeling. Ostatnio wjechały u mnie

DSC07670-01.jpeg

Bez szału, czuć jabłko i delikatność pszeniczaka, ale bez rewelki. Dla wiadomości grzybiarza kosztowało 5zł

vato-loco-browar-jana-m-740x370.jpg

To już dużo lepsze solidna IPA chociaż cięzko mi wiecej powiedzieć bo byłem już lekko wstawiony, mocny cytrus cena 8zł

beer_384608.jpg

Bardzo solidna IPA, fajny owocowy zapach i wyraźna goryczka, też coś koło 8zł

No ale wiadomo mogłem kupić perłe i nie wydziwiać.

Opublikowano

DSC07670-01.jpeg

Bez szału, czuć jabłko i delikatność pszeniczaka, ale bez rewelki. Dla wiadomości grzybiarza kosztowało 5zł

To już dużo lepsze solidna IPA chociaż cięzko mi wiecej powiedzieć bo byłem już lekko wstawiony, mocny cytrus cena 8zł

beer_384608.jpg

ten west coast ipa to w korku analnym nalane jest?

Opublikowano

DSC07670-01.jpeg

beer_384608.jpg

ten west coast ipa to w korku analnym nalane jest?

Przecież  to IPA Glass, każdy to wie :/

Opublikowano (edytowane)

w99RONc.jpg

Mastne już raz piłem i było bardzo dobre,dla spróbowania czegoś nowego z Browaru Cieszyńskiego wziąłem ich Witbier'a. A w kolejce czeka Cieszyński Lager i Sezonowe.

Edytowane przez Paliodor
Opublikowano

przez ostatnie 4 dni chlałem nonstop Łomżę... Nigdy więcej, co za chu,jowe piwo, musiałem dolewać soku, bo nie byłem w stanie tego pić

Bo 4-ech dni picia, piwo już nie smakuje. Miałem tak z Kasztelanem. Wujaszek coś kiedyś pisał, że po takim maratonie też mu browar nie wchodził.

Ale fakt, i kasztelan puszkowy jest ch.ujowy i perła też, ale trochę mniej - pewnie też puszkową wersję piłeś?

Opublikowano

nie, nie, piłem butelkową, ale od razu po otwarciu pierwszej butelki miałem wstręt :/

ostatnio kupiłem Kasztelana Świeżego w Top Markecie a potem dokupiłem drugiego w Lidlu i identyczne piwa smakowały zupełnie inaczej. Wiem, że te te same piwa mogą się trochę miedzy sobą różnić ale to była masakra. Ten z TopMarketu smakował chyba tak jak pownien, za to ten z Lidla smakował jak woda o smaku piwa.

Opublikowano (edytowane)

przez ostatnie 4 dni chlałem nonstop Łomżę... Nigdy więcej, co za chu,jowe piwo, musiałem dolewać soku, bo nie byłem w stanie tego pić

Bo 4-ech dni picia, piwo już nie smakuje. Miałem tak z Kasztelanem. Wujaszek coś kiedyś pisał, że po takim maratonie też mu browar nie wchodził.

Ale fakt, i kasztelan puszkowy jest ch.ujowy i perła też, ale trochę mniej - pewnie też puszkową wersję piłeś?

Nie ma znaczenia te piwa po prostu są ch.ujowe i tyle.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Ja kupiłem dwunastopak Kasztelana. DWUNASTOPAK, nawet mi słownik podkreśla, że nie ma takiego wyrazu - DWUNASTOPAK, za jakieś śmieszne grosze w Tesco.

Ostatnie dwie puszki mi zostały i dałem kiedyś koledze, nie mówiąc mu o chu.jowościu smaku tego piwa. No może trafiłem na jakąś lipną partię, może te puchy się nagrzały w aucie, ale po prostu piłem wodę gazowaną o zapachu piwa.

W sumie to nie był zapach, a smród. Ktoś spyta, to dlaczego tak się zmuszałem?

Ano, pojechałem nad morze i miałem te w sumie 10 piwek (bo dwa wypiłem dzień wcześniej, bo już nie mogłem wytrzymać), więc skoro je kupiłem, to się je piło. Ale i tak wkurzało mnie płacenie 2,50 za kibel (a po piwach chodziło się non stop), więc w przedostatni dzień piliśmy łychę i było git.

A do Kasztelana mam teraz taki wstręt, że nigdy go nie tknę. Nawet jak wpadnę w cug.

Opublikowano

Kasztelan był kiedyś dobrym piwem. Sam kupiłem po długiej przerwie 2 butelki i okazało się, że to straszne (pipi). Wątpię, żeby też się nagrzały w tej sklepowej lodówce - po prostu, niektóre piwa stają się lepsze, inne z czasem stają się (pipi)owe. Tak wygląda krąg zycia. 

Opublikowano

Jak ktoś lubi dziwactwa to ten przypadek jest całkiem ciekawy. Smakuje trochę faktycznie drewnem sosnowym opcjonalnie kostką do kibla, jednak mimo to polecam.

08f3b3b0b20b6bf3med.jpg

B@nny etykietę namalował, nie chwalił się skubany.
  • Plusik 1
Opublikowano

Piłem Warkę cytrynową 0% i smakowała jak rozgazowana oranżada - nie polecam.

Na plaże kupiłem Lech Free i miało nawet posmak piwa, ale potem mi się odbijało po nim jak po jakimś harnasiu i też nie polecam.

Jak nadejdzie jesień i zimna to sięgnę po bocki/portery bo w takiej zimnej aurze najlepiej mi wchodzą.

Opublikowano

Polecam browary lubelskie. Perłę winter albo trybunalskie. Pierwsze smakuje trochę jak pączki, ale nie jest to piwo free. Drugie miodowe 6% i jest bardzo dobre. Z piw free to jedyne żywiec czy lech ale w wersji niesmakowych dają radę. Stanowią całkiem niezły izotonik.

Opublikowano

Piłem Warkę cytrynową 0% i smakowała jak rozgazowana oranżada - nie polecam.

Na plaże kupiłem Lech Free i miało nawet posmak piwa, ale potem mi się odbijało po nim jak po jakimś harnasiu i też nie polecam.

Jak nadejdzie jesień i zimna to sięgnę po bocki/portery bo w takiej zimnej aurze najlepiej mi wchodzą.

nie wierzę.