krupek 15 481 Opublikowano 5 lutego 2017 Opublikowano 5 lutego 2017 Dobrze, że nie kosztuje 2 zł, bo beje by tego nie wymówili w monopolowym na osiedlu. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 5 lutego 2017 Opublikowano 5 lutego 2017 Całkiem niezgorsze, jednak 20pln za buteleczkę 0.33 jest lekką przesadą. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Ja w ten weekend pierwszy raz próbowałem: ORAZ Polecam, szczególnie koneserom. 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Polecam również takiego krafta Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 Na weekend kolega mnie poczęstował Tokar, piłeś? 1 Cytuj
szaden 228 Opublikowano 23 lutego 2017 Autor Opublikowano 23 lutego 2017 Na weekend kolega mnie poczęstował Tokar, piłeś? Ja piłem, całkiem niezły. Z ostatnich nabytków: i Teraz poluje na Lodołamacza i Królową Lodu z Browaru Spółdzielczego, ale są praktycznie nie do kupienia... Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Wczoraj udało mi się dorwać Dr Ipa z Birbanta i nie żałowałem, że kupiłem 2 flaszki od razu. Pamiętam jak kiedyś mi smakowało. Ten smak jest nie do podrobienia, strasznie mi przypasował, piwo oleiste, cytrusowe a po przełknięciu te nuty orzecha, słonecznika i karmelu... Jedyne co mi lekko nie pasuje to nie wyczuwalny gaz ale i tak GOTY! Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Piwo najlepiej smakuje na słońcu, przy grillu i kiełbasie :) 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 4 marca 2017 Opublikowano 4 marca 2017 Tylko czemu tak szybko rośnie po nim bandzioch? Kilka kiełbas, karczek, kurczak, czteropak i rośnie. Trudno. :D Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Nic nie napisze na ten temat, bo się znowu napniesz. Piwo? Na słońcu? Nie-e Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Zgadzam sie z gekonem. Tym bardziej jak sie pije jakies dobre piwko to przegryzanie go jakimis czipsami czy innymi kielbachami mija sie z celem. Cytuj
Gość Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Mi ostatnio mega pasuje Sosnowe APA nie jest to może szczyt browarnictwa ale całkiem niezłe. Panowie piliście coś z tego oto przybytku: http://browarkingpin.pl/?check Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 marca 2017 Opublikowano 6 marca 2017 Nic nie napisze na ten temat, bo się znowu napniesz. Od łączenia dużej ilości piwa, chleba, kiełbasy i innych mięs w sezon letnim szybko mnie zalewa sadłem. Z czym chcesz walczyć? Zapraszam w sezonie letnim na grilla, weźmiesz centymetr i zrobisz pomiary... Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Ale wyborne i grejpfrutowo gorzkie, podkreślam GORZKIE piwo. Zawiercie jednak nie zawozi. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 To dobra opcja jak ma dobry posmak, bo większość owocowych piw jest dla mnie nie do wypicia. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Tu jest dodatkowo jeszcze rozmaryn, więc jest bardzo gorzko. Próbowałeś Corneliusa grejpfrutowego, albo bananowego? Są bardzo dobre. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Jo piłem kiedyś obydwa, grejfrutowy ok, ale wypiję pół butelki i mam dosyć, zasłodzony jestem. Bananowy taki nawet, ale musib być fest zmrożony. Właśnie sobie uświadomiłem, że nie piłem piwa chyba ze 3 miesiące. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Polecam piwo Pils z browaru Jabłonowo serdecznie, ta goryczka jest GOTY! Ostatnio lepszego piwa z biedry nie piłem, tutaj jest po 2,4 zika i niech będzie w ofercie jakieś najdłużej. Cytuj
Paliodor 1 792 Opublikowano 10 marca 2017 Opublikowano 10 marca 2017 Pił ktoś piwo Hoegaarden witbier ? Byłem dzisiaj w Biedrze i rzuciło mi się w oczy 0,75l za niecałe 10zł. Dobre to jest czy raczej spasować za tą cenę? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 marca 2017 Opublikowano 10 marca 2017 Nie wiem czy nikt tu nie testuje piwek ale u mnie dzisiaj lecą smaki z Pinty. Imperium atakuje to moc goryczki i pełnia woltażu. W tle lecą cytrusy ale smak raczej przytłacza 9mocą. Dla mnie moc fajna bo już jedno miło kołysze do snu po ciężkim tygodniu ale smak mnie zmulił. Rześki smaki, czuję ananasa i słodkie nuty pomarańczy. Piana lepsza jak w powyższym. Smak idealny na nadchodzący sezon wiosna lato. 1 Cytuj
szaden 228 Opublikowano 12 marca 2017 Autor Opublikowano 12 marca 2017 IMO z Pinty najlepsze piwko to Apetyt Na Zycia. Bardzo geste, wrecz oleiste zytnie piwo. Polecam!Ostatnio mialem okazje sprobowac: TeaPA z dodatkiem jasminu. Bardzo dziwny aromat, przypominajacy zepsute warzywa. Po kilku lykach meczy. Nie polecam. Doskonale Czekoladowy aromat sprawil, ze najpierw wachalem piwo przez kilka minut zanim sie go napilem. Zdecydowanie polecam! Cytuj
Gość Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Panowie jak to jest ze sklepami wysyłkowymi z Piwem? Bo wszędzie pisze że odbiór własny a nie zawsze mam czas podjechać do sklepu po jakieś fajne piwko a tych marketowych już nie idzie pić. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 13 marca 2017 Autor Opublikowano 13 marca 2017 (edytowane) Panowie jak to jest ze sklepami wysyłkowymi z Piwem? Bo wszędzie pisze że odbiór własny a nie zawsze mam czas podjechać do sklepu po jakieś fajne piwko a tych marketowych już nie idzie pić. W Polsce nie ma takiej opcji. Jeszcze kilka lat temu lodzka Piwoteka wysylala piwka, ale obecnie sraja sie problemow z prawem i tylko odbior wlasny. Edit: Mozesz dogadaj sie z jakims znajomkiem mieszkajacym w wiekszym miescie i nie chce ci cos wysle lub przywiezie? Ja mam taki deal z kumplem i zawsze jak wpadam w rodzinne strony to podrzucam mu kilka-kilkanascie piw. Edytowane 13 marca 2017 przez szaden Cytuj
Gość Opublikowano 13 marca 2017 Opublikowano 13 marca 2017 Wina normalnie online kupuje, inne rzeczy też można a z piwem jest problem? Ja pier... co za kraj. No jakoś sobie poradzę chodziło o to że nie wszystkie lokalne sklepy nawet te większe tutaj w Poznaniu zawsze mają wszystkie pozycje (niektóre schodzą szybko i ciężko trafić) Cytuj
szaden 228 Opublikowano 13 marca 2017 Autor Opublikowano 13 marca 2017 No niestety. O podstawe prawna musialbys dopytac kogos bardziej ogarnietego, niemniej faktem jest, ze sklepy piwne juz nie wysylaja piwek. Co do szybko schodzacych pozycji: to normalne. Sam mialem kilka razy sytuacje, ze dowiadywalem sie o dobrym piwie w takim, a takim sklepie, dzwonilem do nich, a piwa juz nie bylo... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi