Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na weekend kolega mnie poczęstował

20160925_212304.jpg

Tokar, piłeś?

Ja piłem, całkiem niezły.

Z ostatnich nabytków:

beer_486018.jpg

i

beer_481610.jpg

Teraz poluje na Lodołamacza i Królową Lodu z Browaru Spółdzielczego, ale są praktycznie nie do kupienia...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj udało mi się dorwać Dr Ipa z Birbanta i nie żałowałem, że kupiłem 2 flaszki od razu. :banderas: Pamiętam jak kiedyś mi smakowało. Ten smak jest nie do podrobienia, strasznie mi przypasował, piwo oleiste, cytrusowe a po przełknięciu te nuty orzecha, słonecznika i karmelu... :obama: Jedyne co mi lekko nie pasuje to nie wyczuwalny gaz ale i tak GOTY!

dr-ipa-1.jpg

Opublikowano

Zgadzam sie z gekonem.

Tym bardziej jak sie pije jakies dobre piwko to przegryzanie go jakimis czipsami czy innymi kielbachami mija sie z celem.

Opublikowano

Nic nie napisze na ten temat, bo się znowu napniesz.

Od łączenia dużej ilości piwa, chleba, kiełbasy i innych mięs w sezon letnim szybko mnie zalewa sadłem. Z czym chcesz walczyć? Zapraszam w sezonie letnim na grilla, weźmiesz centymetr i zrobisz pomiary...

Gość Rozi
Opublikowano

na%20jurze%20rozowa%20pantera%201%20copy

Ale wyborne i grejpfrutowo gorzkie, podkreślam GORZKIE piwo. Zawiercie jednak nie zawozi.

Gość Rozi
Opublikowano

Tu jest dodatkowo jeszcze rozmaryn, więc jest bardzo gorzko. Próbowałeś Corneliusa grejpfrutowego, albo bananowego? Są bardzo dobre.

Opublikowano

Jo piłem kiedyś obydwa, grejfrutowy ok, ale wypiję pół butelki i mam dosyć, zasłodzony jestem. Bananowy taki nawet, ale musib być fest zmrożony.

Właśnie sobie uświadomiłem, że nie piłem piwa chyba ze 3 miesiące.

Opublikowano

Nie wiem czy nikt tu nie testuje piwek ale u mnie dzisiaj lecą smaki z Pinty.

e0357a6312d3ba620644f479e07d36f7a2bb3335

Imperium atakuje to moc goryczki i pełnia woltażu. W tle lecą cytrusy ale smak raczej przytłacza 9mocą. Dla mnie moc fajna bo już jedno miło kołysze do snu po ciężkim tygodniu ale smak mnie zmulił.

0_0_productGfx_70bdfe90e9c93466fc8089b8b

Rześki smaki, czuję ananasa i słodkie nuty pomarańczy. Piana lepsza jak w powyższym. Smak idealny na nadchodzący sezon wiosna lato.

• Plusik 1
Opublikowano

IMO z Pinty najlepsze piwko to Apetyt Na Zycia. Bardzo geste, wrecz oleiste zytnie piwo. Polecam!

Ostatnio mialem okazje sprobowac:

DSC_0539.JPG

TeaPA z dodatkiem jasminu. Bardzo dziwny aromat, przypominajacy zepsute warzywa. Po kilku lykach meczy. Nie polecam.

16463929_900821400054379_772255457349940

Doskonale :banderas: Czekoladowy aromat sprawil, ze najpierw wachalem piwo przez kilka minut zanim sie go napilem. Zdecydowanie polecam!

Opublikowano

Panowie jak to jest ze sklepami wysyłkowymi z Piwem? Bo wszędzie pisze że odbiór własny a nie zawsze mam czas podjechać do sklepu po jakieś fajne piwko a tych marketowych już nie idzie pić.

Opublikowano (edytowane)

Panowie jak to jest ze sklepami wysyłkowymi z Piwem? Bo wszędzie pisze że odbiór własny a nie zawsze mam czas podjechać do sklepu po jakieś fajne piwko a tych marketowych już nie idzie pić.

W Polsce nie ma takiej opcji. Jeszcze kilka lat temu lodzka Piwoteka wysylala piwka, ale obecnie sraja sie problemow z prawem i tylko odbior wlasny.

Edit: Mozesz dogadaj sie z jakims znajomkiem mieszkajacym w wiekszym miescie i nie chce ci cos wysle lub przywiezie? Ja mam taki deal z kumplem i zawsze jak wpadam w rodzinne strony to podrzucam mu kilka-kilkanascie piw.

Edytowane przez szaden
Opublikowano

Wina normalnie online kupuje, inne rzeczy też można a z piwem jest problem? Ja pier... co za kraj.

No jakoś sobie poradzę chodziło o to że nie wszystkie lokalne sklepy nawet te większe tutaj w Poznaniu zawsze mają wszystkie pozycje (niektóre schodzą szybko i ciężko trafić)

Opublikowano

No niestety. O podstawe prawna musialbys dopytac kogos bardziej ogarnietego, niemniej faktem jest, ze sklepy piwne juz nie wysylaja piwek.

Co do szybko schodzacych pozycji: to normalne. Sam mialem kilka razy sytuacje, ze dowiadywalem sie o dobrym piwie w takim, a takim sklepie, dzwonilem do nich, a piwa juz nie bylo...