chmurqab 3 192 Opublikowano 3 czerwca 2017 Opublikowano 3 czerwca 2017 Obrodziło w kwasy w sklepie i aż nie mogłem się zdecydować dzisiaj, widać, że lato się zaczyna. Dwie marakuje wjechały dzisiaj, obie oczywiście bardzo lekkie, ale Kwassiflora znacznie lepsza, o wiele wyrazistsza. 1 Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 3 czerwca 2017 Opublikowano 3 czerwca 2017 (edytowane) Kij tam z piwami, nie mogę się nadziwić tłu fotografii, gdzie Ty to zdjęcie robiłeś? Żeby nei było całkowicie poza tematem. Widzę u siebie ostatnio atak tych piwojadów, nie piłem jeszcze żadnego. Warte to cokolwiek, czy to tylko kolejny średni produkt żerujący na wzroście zainteresowania craftami? Edytowane 3 czerwca 2017 przez Hum Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 3 czerwca 2017 Opublikowano 3 czerwca 2017 Normalny blat kuchenny, nie wiem o co Ci chodzi Co do piwojada, to jak wypije to dam znać - wydaje mi się, że piłem coś wcześniej od niego i nie zachwycało, ale może teraz będzie lepiej. Cytuj
Gość Opublikowano 3 czerwca 2017 Opublikowano 3 czerwca 2017 Stardust spoko. U mnie dzisiaj risy wjechaly Hades i gehenna whisky stout. Generalnie wrazenia smakowe nie dla kazdego. Pierwszy mocnq papryka drugi wedzonkq i torfowe aromaty Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 3 czerwca 2017 Opublikowano 3 czerwca 2017 (edytowane) u mnie dziś na dobitkę takie rzeczy: mleczny stout? piłem tych stoutów ostatnio kilka, ale po tym nie wiem czego się spodziewać. Edytowane 3 czerwca 2017 przez Hum Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 3 czerwca 2017 Opublikowano 3 czerwca 2017 (edytowane) Stardust spoko. U mnie dzisiaj risy wjechaly Hades i gehenna whisky stout. Generalnie wrazenia smakowe nie dla kazdego. Pierwszy mocnq papryka drugi wedzonkq i torfowe aromaty Whisky stouty/portery u mnie zawsze na propsie, no ale ja uwielbiam szkocką. Oprócz wspomnianego Naficarza, piłem jeszcze Tanatosa - również bardzo dobry. Edytowane 3 czerwca 2017 przez chmurqab Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 3 czerwca 2017 Opublikowano 3 czerwca 2017 Gdzie w Lublinie takie piwka można kupić ? Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 4 czerwca 2017 Opublikowano 4 czerwca 2017 Braci Wieniawskich 5: https://www.google.pl/maps/place/Piwowar/@51.2630175,22.5451103,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x6e048b53215c26bd?sa=X&ved=0ahUKEwj9hdjR3aPUAhWECJoKHTdrBWwQ_BIIdzAK 1 Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 4 czerwca 2017 Opublikowano 4 czerwca 2017 I jak już raz podawałem w Beer Geeku na Narutowicza 78 1 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 4 czerwca 2017 Opublikowano 4 czerwca 2017 Żeby nei było całkowicie poza tematem. Widzę u siebie ostatnio atak tych piwojadów, nie piłem jeszcze żadnego. Warte to cokolwiek, czy to tylko kolejny średni produkt żerujący na wzroście zainteresowania craftami? Wypiłem to Smoothie i powiem tak: jak dla mnie dosyć oryginalny smak. Miesza się w nim słodycz soku z typową goryczą IPA i przyznam, że przede wszystkim przy pierwszych łykach wydaje się, że to za bardzo do siebie nie pasuje. W połowie kufla już byłem trochę bardziej przekonany, może to przez woltaż 8,4%, którego w tym piwie w ogóle nie czuć? Nie jest to na pewno złe piwo, ale sądzę, że nie każdemu podejdzie. Dla kontrastu mojego marudzenia, kobieta mi powiedziała, że bardzo jej smakuje. Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 4 czerwca 2017 Opublikowano 4 czerwca 2017 W końcu mieli znowu w Auchanie mojego ulubionego pszeniczniaka z Ciechana. W żadnym specjalistycznym sklepie nie mogłem tego dostać a dostałem w hipermarkecie. Piękna barwa, w smaku wyraźne goździki, banan, lekko kwaskowe Poza tym polecam moim zdaniem najlepszy lager na rynku - Warmińskie Rewolucje Kormorana, na pewno się już przewinął w tym temacie. W ogóle Kormoran robi genialne piwa, ich American IPA to moja pierwsza styczność z tym gatunkiem i od razu trafiłem w 10. Mają też jeden z lepszych produktów mojego ulubionego gatunku - Witbier z cyklu Podróże Kormorana. Z Witbierów smakował mi też ten z Olbrachta z Torunia. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 7 czerwca 2017 Opublikowano 7 czerwca 2017 https://www.youtube.com/watch?v=DLNAwC4r87M Cytuj
Arkady 1 012 Opublikowano 8 czerwca 2017 Opublikowano 8 czerwca 2017 Ja teraz tylko stouty pijam. Lubię Czarną polewkę z Łańcuta i Noc kupały. Ale najlepiej wypada The Waiter, można przy nim siedzieć godzinami, aksamitne w smaku, nie za gorzkie, czekoladowo-kawowe nuty, pycha.Wpis jak uj, wczoraj piłem to cudo, BOSKI TRUNEKPolecam również The Alchemist America Ipa Cytuj
Gość Opublikowano 8 czerwca 2017 Opublikowano 8 czerwca 2017 A ja chyba sie przepilem ipami i apami ostatnio. Pora na cos innego. Wczoraj kwasiory stardust ale ogolnie slabe piwka. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 11 czerwca 2017 Opublikowano 11 czerwca 2017 Czekało na mnie w lodówce po powrocie ze zlotu: Chyba najlepsze "herbaciane", jakie piłem. Lekkie, letnie, z wyraźnym smakiem tureckiej herbaty Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Wakacje w Polsce czas zacząć :D Cytuj
Gość Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Grodziskie Apa dla mnie fuj....te wędzone chmiele mi mega nie podchodzą. Za to Ipa calkiem niezłe jak za tą cenę. Atak chmielu fajne piwko :) Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Jeszcze właśnie tych Grodzkich nie piłem, dobra cena to wiozłem na spróbowanie ale czytałem, że takie sobie jest. Na razie tylko Pan i Pani wypiłem i Tenczynka, PiP nawet spoko mętne, cierpkie, takie grejpfrutowe ale tylko na szklaneczkę więc raczej już nie zawita u mnie a Tenczynek było ok ale brakowało mi słodyczy tak samo w The Waiterze. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Mam kaca tylko od patrzenia na to! No ale probsuję! Jakbym mógł wziąć wolne to moja lodówka wyglądałaby tera podobnie Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Ja wczoraj znalazłem takie coś: Dzisiaj może przetestuję. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Wrzucałem już, dość specyficzne, bardzo mdły i delikatny smak, ale warto spróbować, bo zupełnie nowy smak, przynajmniej dla mnie. Cytuj
Gość Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Amber APL z lidla za 4.99zlociszy calkiem fajne i przyjemne piwko Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 28 czerwca 2017 Opublikowano 28 czerwca 2017 Ja wczoraj znalazłem takie coś: Dzisiaj może przetestuję. Z podobnych wynalazkow pilem ostatnio Pan Jalowiec z zurawina (calkiem dobry choc chmielu nie czuc) i Nute Chmielu z ogorkiem (straszny syf). Nachmielona wciaz niezagrozona Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi