Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kij tam z piwami, nie mogę się nadziwić tłu fotografii, gdzie Ty to zdjęcie robiłeś?  :pawel:

Żeby nei było całkowicie poza tematem. Widzę u siebie ostatnio atak tych piwojadów, nie piłem jeszcze żadnego. Warte to cokolwiek, czy to tylko kolejny średni produkt żerujący na wzroście zainteresowania craftami?

Edytowane przez Hum
Opublikowano

Stardust spoko. U mnie dzisiaj risy wjechaly Hades i gehenna whisky stout. Generalnie wrazenia smakowe nie dla kazdego. Pierwszy mocnq papryka drugi wedzonkq i torfowe aromaty

Opublikowano (edytowane)

u mnie dziś na dobitkę takie rzeczy:

z7xs5In.jpg

mleczny stout? piłem tych stoutów ostatnio kilka, ale po tym nie wiem czego się spodziewać.

Edytowane przez Hum
Opublikowano (edytowane)

Stardust spoko. U mnie dzisiaj risy wjechaly Hades i gehenna whisky stout. Generalnie wrazenia smakowe nie dla kazdego. Pierwszy mocnq papryka drugi wedzonkq i torfowe aromaty

Whisky stouty/portery u mnie zawsze na propsie, no ale ja uwielbiam szkocką. Oprócz wspomnianego Naficarza, piłem jeszcze Tanatosa - również bardzo dobry.

Edytowane przez chmurqab
Opublikowano

Żeby nei było całkowicie poza tematem. Widzę u siebie ostatnio atak tych piwojadów, nie piłem jeszcze żadnego. Warte to cokolwiek, czy to tylko kolejny średni produkt żerujący na wzroście zainteresowania craftami?

Wypiłem to Smoothie i powiem tak: jak dla mnie dosyć oryginalny smak. Miesza się w nim słodycz soku z typową goryczą IPA i przyznam, że przede wszystkim przy pierwszych łykach wydaje się, że to za bardzo do siebie nie pasuje. W połowie kufla już byłem trochę bardziej przekonany, może to przez woltaż 8,4%, którego w tym piwie w ogóle nie czuć? :usmiech: Nie jest to na pewno złe piwo, ale sądzę, że nie każdemu podejdzie.

Dla kontrastu mojego marudzenia, kobieta mi powiedziała, że bardzo jej smakuje.

Opublikowano

W końcu mieli znowu w Auchanie mojego ulubionego pszeniczniaka z Ciechana.

Pszeniczne.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg

W żadnym specjalistycznym sklepie nie mogłem tego dostać a dostałem w hipermarkecie. Piękna barwa, w smaku wyraźne goździki, banan, lekko kwaskowe

Poza tym polecam moim zdaniem najlepszy lager na rynku - Warmińskie Rewolucje Kormorana, na pewno się już przewinął w tym temacie. W ogóle Kormoran robi genialne piwa, ich American IPA to moja pierwsza styczność z tym gatunkiem i od razu trafiłem w 10. Mają też jeden z lepszych produktów mojego ulubionego gatunku - Witbier z cyklu Podróże Kormorana. Z Witbierów smakował mi też ten z Olbrachta z Torunia.

Opublikowano

Ja teraz tylko stouty pijam. Lubię Czarną polewkę z Łańcuta i Noc kupały. Ale najlepiej wypada The Waiter, można przy nim siedzieć godzinami, aksamitne w smaku, nie za gorzkie, czekoladowo-kawowe nuty, pycha.DSC02951.jpg

Wpis jak uj, wczoraj piłem to cudo, BOSKI TRUNEK

Polecam również The Alchemist America Ipa

Opublikowano

A ja chyba sie przepilem ipami i apami ostatnio. Pora na cos innego. Wczoraj kwasiory stardust ale ogolnie slabe piwka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Grodziskie Apa dla mnie fuj....te wędzone chmiele mi mega nie podchodzą. Za to Ipa calkiem niezłe jak za tą cenę. Atak chmielu fajne piwko :)

Opublikowano

Jeszcze właśnie tych Grodzkich nie piłem, dobra cena to wiozłem na spróbowanie ale czytałem, że takie sobie jest. Na razie tylko Pan i Pani wypiłem i Tenczynka, PiP nawet spoko mętne, cierpkie, takie grejpfrutowe ale tylko na szklaneczkę więc raczej już nie zawita u mnie a Tenczynek było ok ale brakowało mi słodyczy tak samo w The Waiterze.

Opublikowano

Ja wczoraj znalazłem takie coś:

a99f0fe19257b48e3030d44c55f2bceb.png

Dzisiaj może przetestuję.

Z podobnych wynalazkow pilem ostatnio Pan Jalowiec z zurawina (calkiem dobry choc chmielu nie czuc) i Nute Chmielu z ogorkiem (straszny syf). Nachmielona wciaz niezagrozona