milan 7 022 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Opublikowano 27 sierpnia 2017 (edytowane) Nie lubie specjalnie piwa, ale ostatnio pilem Staropramen, bardzo dobre. Edytowane 27 sierpnia 2017 przez milan Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Opublikowano 28 sierpnia 2017 staropramen jest bardzo dobry. jeden z najlepszych pilsow na swiecie:) Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Opublikowano 28 sierpnia 2017 (edytowane) Moje ostatnie zakupy z pobyty na urlopie w Polsce ART+9 i Epsilon wyborne kwasy, ale największe wrażenie zrobiło na mnie Modern Drinking, chyba najlepsze jakie piłem z piw kraftowych ps. mam gdzieś jeszcze jedno zdjęcie z piwkami ale muszę go poszukać. Edytowane 28 sierpnia 2017 przez Malibu Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Przedwczoraj miałem przyjemność napicia się tego piwka. Czarna porzeczka, czarny bez, aronia, bakterie kwasu mlekowego - kwaśne, ze słodką nutą, smakowało troszkę jak babciny kompot z porzeczki. Swoją drogą, pił ktoś, albo widział w sklepach to piwko? https://www.youtube.com/watch?v=KemehukImhI Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Kolejne testowanie smaków. Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze? Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Nie uważacie ze te nazwy zaczynają byc passe? Paulanera piłem, jasnego, pyszny. Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Kocham Witbiery ale ten z Miłosława jest jak paczka gwoździ. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Tyskie albo Lech brzmi jednak lepiej i tyle lat wciąż dobrze! 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Kocham Witbiery ale ten z Miłosława jest jak paczka gwoździ. Ja też kocham, wziąłem z Żabki, bo dawno go nie piłem. Ten witbier z Browaru na Jurze jest moim ulubionym. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Paulaner ciemny paskudny w hooj, jak błoto w smaku, wylałem Cytuj
mcp 2 016 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Kocham Witbiery ale ten z Miłosława jest jak paczka gwoździ. Ja też kocham, wziąłem z Żabki, bo dawno go nie piłem. Ten witbier z Browaru na Jurze jest moim ulubionym. Z Kormorana na pewno już próbowałeś? Najlepiej mi wchodził z browaru Toruńskiego Olbracht ale nie wiem czy można gdzieś poza regionem dostać. Ostatnio w biedzie znalazłem Witbiera z tej ich serii piw rzemieślniczych, Don Vito - cały do zlewu popłynął Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Jeszcze nigdy nie widziałem takiej piany, jaką ma Człowieczy Los. Nalałem dosłownie kapkę piwa do szkła, a spieniło się pod samą krawędź Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Stary Guinness jak jeszcze nie było tego w kraftowego w większości barachła , miał taką piankę że 5 zł spokojnie trzymała na wierzchu. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Ano, tutaj jak budyń normalnie, coś pięknego. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Opublikowano 31 sierpnia 2017 Ostatnio pilem Barley Wine z Po Godzinach za cale 5ziko w tesco xd calkiem calkiem, chociaz slodkie jak skur wesyn. Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 2 września 2017 Opublikowano 2 września 2017 Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze? Dla RISów to jest normalna cena, ostatnio miałem okazje wypić "Łódź i Młyn", kosztowało coś pod 20zł za 0.3l i "KBS", 45zł za 0.3l. Oba genialne i warte swojej ceny. Możesz też spokojnie spróbować dowolnego RISa z browaru Olimp. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 3 września 2017 Opublikowano 3 września 2017 Kolejne testowanie smaków. Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze? Im wyższy ekstrakt tym jest szansa, że będzie bogatszy. RISy leżakowane w beczkach moim zdaniem z reguły też są lepsze, a że "aging" dość popularny się zrobił jakiś czas temu to i dosyć łatwo znaleźć takie piwo. Wysoki ekstrakt (a zatem i wysoka zawartość alko) oraz długi proces produkcji wpływają na taką, a nie inną cenę. Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 3 września 2017 Opublikowano 3 września 2017 A w elblągu w żabce tenczynek stoi za 4 zł xD. Chyba najgorzej oceniany z dostępnych u nas RIS'ów, ale według Kopyra, wciąż RIS xD. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 3 września 2017 Opublikowano 3 września 2017 Dobra znalazłem ost zdjęcie z pobytu w Polsce to tak... Hopiniada - Ogórkowo, gruszkowy smak z mocno wyczuwalnym chmielem. Bardzo fajne na upalne dni Szabat czarownic - w smaku wyczuwalne banany, taki o bym powiedział. Lady Blanche mi niepodeszło Komes Porterek - chyba świeży był bo mocno dało się wyczuć kawę, paloność, nie był dobrze ułożony przez co mi tak o podszedł. Muszę go kupić i pochować z kilka miesięcy, wolę bardziej wytrawny smak albo tak jak by był na wpół. Ale Szopka - świetne piwko na święta wyczuwalny mocno goździk, piernik i coś jeszcze ale już nie pamiętam :P. Bardzo fajne piwko a pite w odpowiedni dzień +1 do oceny Oto Mata IPA - świetne piwo z Pinty, robione na ryżu, średnia goryczka i znów coś jeszcze. Muszę je jeszcze raz kupić aby sobie przypomnieć Szlachetna pszenica - powiem tak Pszeniczne z Ciechana bije o głowę albo z pięć to piwo, niepolecam Kolejne zdjęcia w toku, jestem już u siebie i głównie będą pojawiać się jakieś francuskie lub belgijskie piwka, chodź idzie kupić jakieś z wysp czy USA, ale już w październiku będę w Polsce i znów będę próbował. W szczególności na pierwszy ogieć poleci Viva la śliwa z Pinty podobno SZTOS. 2 Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 6 września 2017 Opublikowano 6 września 2017 Piję sobie łomżę miodową. Jak perła miodowa była piwem z dodatkiem miodu. To w łomży bardziej czuję miód niż piwo. Słodkie dość. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 6 września 2017 Opublikowano 6 września 2017 Wypiłem właśnie 2 łomże chmielowe. Aż przypomniały mi się czasy bycia biednym. W sumie nawet wchodziło i nawet ćmika mi się chciało zapalić <wspomina>. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 września 2017 Opublikowano 7 września 2017 Po Łomży zawsze kaca miałem jakoś. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 września 2017 Opublikowano 7 września 2017 Łomża to obrzydliwe piwo, po wypiciu 2-3 dostawałem zgagi, musiałem popijać kasztelanem, żeby przeszło. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 7 września 2017 Opublikowano 7 września 2017 No nie wiem, to może jakąś specjalną wersję piłem. Na kasztelana bym się nie odważył jednak. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 12 września 2017 Opublikowano 12 września 2017 Swoją drogą, pił ktoś, albo widział w sklepach to piwko? https://www.youtube.com/watch?v=KemehukImhI Od czwartku w Lidlu ma byc ta Fortuna za 4,99zł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi