Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biedra szaleje z browarami ostatnio. Staropramen, Grolsch, Corona, Budweiser.

Same wstrętne lagery, łe.

@Masorz-san, bardzo ładny zestawik, oprócz Argusa, no i są lepsze pszeniszczniaki od Krombachera.

Opublikowano

Dziś wleciało piwo z belgijskiego browaru Lindemans o smaku malinowym.

0LW0uZZ.jpg

Tak więc, w zapachu bardzo, bardzo dojrzała malina, aż ślina napływa z słodkości, bez piany i wysoko nasycone. A w smaku lekko kwaskowe, bardzo słodkie, mocno wyczuwalne maliny, takie mega dojrzałe wręcz sfermentowane. Pije się to jak wodę gazowaną z sokiem malinowym w stosunku 1:3, na początku przyjemnie lecz po paru łykach zostaje zbyt duża słodycz na języku i już nie jest tak fajnie. Do spróbowania na raz jak najbardziej, ale na pewno już więcej go nie kupię, chodź inne piwa (o ile można je tak nazwać) z tego browaru spróbuję.

Lindemans Kriek to najlepsze piwo jakie kiedykolwiek powstawało :wub:

• Plusik 1
Opublikowano

I co taki dobry ten Lwówek? U mnie w pobliskim polomarkecie jest po 5.99.

Tak.

Opublikowano

Jakies nowe krafty mają w Biedrze, ale z tego co widzę, to browar Jablonowo. Mimo hipsterskich etykietek Jablonowo kojarzy mi się z samymi szczochami, chociażby Gulczasem.

Opublikowano

Krombachera już kiedyś piłem parę razy, ale mnie naszło. Lubię.

Natomiast ta Fortuna Wild Sour przepyszna, ja uwielbiam takie kwasy, ale nie mogę pić więcej niż jednego, bo zaraz dostaję sakramenckiej zgagi.

Argus El Bravos jako podróba Desperadosa robi też robotę.

Opublikowano

Jakies nowe krafty mają w Biedrze, ale z tego co widzę, to browar Jablonowo. Mimo hipsterskich etykietek Jablonowo kojarzy mi się z samymi szczochami, chociażby Gulczasem.

Cieniutkie jak sik węża, ale i tak lepsze niż koncerniaki. Piwo na miodzie gryczanym super jest.

Opublikowano

Cos poprawili z tym lwowkiem czy jak bo pamietam ze pierwsze partie byly mega nierowne i to piwo ogolnie d... nie urywalo a tu widze zachwalacie..

Opublikowano

Ponoc Argus Porter jest ok, wedlug Kopyra. Kusi mnie, zeby sprobowac.

Chyba ten u Niemców kupowany bo Anus w Polsce słabiak.

Rzeczywiście dziwne dosyć nie podchodzi mi. Powinni to sprzedawać w butelkach 0,33 a nie pół litrowej puszcze. Chyba nie dopije całego.

Opublikowano

Piszę, bo piję. Może nie mam gustu, ale żywiec białe to chyba jeden z moich ulubionych koncerniaków. Taki Radlerek dla facetów - słabe i niesłodkie i ogólnie wchodzi jak woda*

*podobnie też smakuje, ale to akurat plus w tym przypadku. Od przesycenia smaków to ja mam inne browary. 

Opublikowano

W Lidlu z ciekawych piw widziałem:

be_like_mitch_%2Balebrowar_2.JPG

Chyba najlepsze piwo pszeniczne jakie piłem. Co do piw z biedronki to nadal uważam, że to nie są te same browary co na cały rynek i są produkowane specjalnie pod biedronkę.

Pamiętam, że jak kopyr pił tego ragusa porterta to też poleciałem do sklepu, kupiłem i wylałem, nie dało się tego pić :)