Tokar 8 268 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Piwo się pije, a nie opisuje Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Piwo się pije, a nie opisuje można je jeszcze robić ;) poniżej wędzony Stout na święta 3 Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Jeżeli to produkt kolekcjonerski nieprzeznaczony do spożycia, to wszystko w porządku Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Samorobka od poczatku czy jakis gotowiec do uwarzenia? Tez bym musial odkopac swoj zestaw, niestety u mnie tylko z gotowca opcja. Zacieranie na indukcji raczej nie przejdzie, nie mowiac juz o zakupie takiego duzego gara :( Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Od zera, za pierwszym razem jak robiłem to zrobiłem na brewkicie, ale efekt był słaby i zabawy zero. Zacząłem rok temu, od tej pory zrobiłem West coast ipe, vermonta, farmohouse'a z jałowcem i pszeniczniaka. Dzisiaj przelałem tego stouta na cichą fermentacja i za tydzień do butelek, następny w kolejce jest ris z papryką ;) 1 Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Zazdro, moze kiedys sie zmierze od zera. Dzisiaj wjechalem do ekosklepu, a tam zalew nowosci jak nigdy :D Na dzis wjezdza Herbal Ale z pietruszka Do tego south africa pale ale od pinty, obaczym owidzim A juz za miesiac poznanskie targi piwne 2 Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 No, z pietruszką... Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 No, z pietruszka. Takie se. Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 Ja poki co chomikuje w piwnicy dwa RISy i portera baltyckiego :D za 5lat sprzedam i zostane milionerem. Co tam kisisz w tej piwnicy dokładnie? :) Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 13 października 2017 Opublikowano 13 października 2017 Porter z płatkami dębu od Komesa i RIS in peace z AleBrowaru. Na dniach ze dwa malinowe portery dołoże jak będą. Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 18 października 2017 Opublikowano 18 października 2017 (edytowane) jak ktoś mi freshmarket w okolicy to polecam zajrzeć, RISa piłem i jest bardzo ok, tak że w tej cenie brać i pić, ewentualnie odstawić na jakiś rok, może alkohol trochę się ułoży ;)btw. Browar Grodziski zapowiedział dzisiaj takiego oto wędzonego portera: Edytowane 18 października 2017 przez ofsajd 3 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 października 2017 Opublikowano 20 października 2017 Hejko, nowe piwerka! Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 20 października 2017 Opublikowano 20 października 2017 Z Kormorana kiedyś Irlandzkie bardzo mi smakowało. Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 U mnie ostatnie zakupy wyglądały tak 4 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 Zazdro porterków Cytuj
Malibu 940 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 Czyżby ktoś tu kupował w sklepie pod wiaduktem? Ja swoją Widawę oraz tego portera z wiśnią odbieram w środę. Rozi daj znać jak ten porter właśnie Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 Bardzo fajne połączenie, czuć paloność portera, jednak na koniec dochodzi kwaskowatość soku wiśniowego, nie smakuje chemicznie, jest git. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 (edytowane) I tak słupskie browarium najlepsze w polsce, chuja wiecie. Edytowane 21 października 2017 przez Okie from Muskogee Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 21 października 2017 Opublikowano 21 października 2017 @Malibu Nie, zaopatruje się zazwyczaj w świecie piwa, bimberku i piwku oraz w sklepie na kobierzynskiej ;) Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 22 października 2017 Opublikowano 22 października 2017 Hejko, nowe piwerka! PLusik za Trapeza + Świetne są te pszeniczniaki owocowe. Ale chyba wolę Mango Wheat też od Radugi chyba. Nie jest tak kwaśny. Z płatkami owsianymi albo laktozą też są świetne piwa owocowe. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Jaki przerost formy nad treścią xd Na pewno w szafie? Może w komodzie z drewna dębowego ze słojami rozchodzącymi się pionowo i stąd ten wypadek? Tokar, masz to swój przerost formy nad treścią :D Idzie zima, nadchodzi czas Porterów i RISów, do wypicia czekają Pohjala, Dugges i Omnipollo 3 Cytuj
second 3 695 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Pohjala świetny porter, Widawy od ofsajda również (chociaż najmniej mi przypadł do gustu ten z beczki po rumie). Polecam również spróbować risa od Pohjali- Pime Öö Islay BA, leżakowany w beczce po Laphroaigu. Oczywiście jak ktoś lubi dym i torf. :) Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 23 października 2017 Opublikowano 23 października 2017 Polecam również spróbować risa od Pohjali- Pime Öö Islay BA, leżakowany w beczce po Laphroaigu. Powiedz gdzie to dostać w Lublinie to Cię ozłocę. Cytuj
second 3 695 Opublikowano 24 października 2017 Opublikowano 24 października 2017 Napisałem chmurce pw, ale napisze też tu dla innych szanownych mieszkańców Lublina- sklep Kraftowy, Kawaleryjska 20 A. Dobry wybor sztosow, a jak czegos akurat nie ma, to na życzenie właściciel sprowadza. Nie ważne czy piwo polskie, czy zagraniczne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.