Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w lidlu jakieś piwko ma być z browaru kingpin z Poznania, nie pamiętam jakie ale raczej każde od nich jest udane więc warto sprawdzić.

Opublikowano

U mnie niestety nie było, dzisiaj podjade do innego lidla może nie zdążyło dojechać albo nie wykładali, za to mieli kormorany nie schodzi im coś a całkiem dobre piwka.

Opublikowano

i kolejne zakupy

zdIRlLx.jpg

Bartniki już opędzlowane, gdyby ktoś mi to podał nie mówiąc to jest to w życiu bym nie powiedział że to piwo, wersja BA w aromacie ma bardzo dużo whisky, trochę czuć miód, bardzo niskie wysycenie, przez brak piany w zasadzie wyglądało jak whisky, natomiast w smaku alkoholu nie czuć w ogóle (delikatnie rozgrzewa), słodkie, lekka goryczka. Wersja zwykła różni się głównie tym że jest nagazowana i piana chwilę utrzymuje się w szkle, w aromacie zostaje sam miód, w smaku bardziej słodkie od wersji BA.

Obie wersje gorąco polecam

• Plusik 4
Opublikowano

Ile taka przyjemność? :)

Mi w polomarkecie smakowało piwo za 2 zeta:

s.jpg

Nawet tutaj taniej, ale niestety już go nie ma.

Wchodziło jak woda, procent też jakiś tam był (chyba 5). Dobry i tani browar. Jak znajdziecie w polomarkecie, to bierzcie (i dajcie znać w którym:).

Opublikowano

Zestaw spoko ale niestety piwa już mniej, chociaż pierwsze sosnowe mi smakowały teraz albo już za dużo innych wynalazków człowiek wypił albo są gorsze

Opublikowano

Jakby były za max 3,5zł tak jak jakieś corneliusy itp to by były znośne. Ew jak były w zabkach na promo mozna bylo kupic a tak to raczej sredniaki.

Opublikowano

Fortuna uwarzyła... Borowikowe Ale, z prawdziwkami i płatkami owsianymi. Do spróbowania na poznańskich targach.

Opublikowano

zazdro, podrzuć jakąś listę ciekawszych piwek. ja miałem jechać na ostatni WFP, ale okazało się, że w tym samym dniu miałem wesele, więc przez Warszawę tylko przejechałem. no nic trzeba czekać na kolejny Beer Week

a tymczasem:

pIMihrG.jpg

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Te Wrężele wyglądają ciekawie, daj znać jak kiedyś już ich spróbujesz, czy warto. ;) 

Natomiast Bomby i Granaty od De Molena to klasyk, chyba mój ulubiony Barley Wine. 

Jak ktoś się czai na imprezę w najbliższym czasie, to 24-26 listopad Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych. Wystawców sporo, brakuje mi jedynie Browaru Stumostów z tych co się już zapowiedzieli. Ich WRCLW Rye Ris Bourbon BA to top 5 polskich risów w mojej opinii. Na szczęście odwiedzając Wrocław zrobiłem sobie odpowiednie zapasy. :)

Opublikowano

Wrężel swego czasu zrobił bardzo fajny owsiany stout.

Targi w Lublinie, chętnie bym na nie skoczyl, ale czasu brak i chyba nie dam rady. :/