Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja swoje Imperium Prunum wypiłem wczoraj i nie było się czego przyczepić, może nie było efektu wow, jak przy pierwszej warce, ale wszystko w nim grało: wędzona śliwka, czekolada, ukryte alko. Bardzo dobre piwerko, aż żałuję, że kupiłem tylko jedno.

Opublikowano

w lidlu od jutra pinta pierwsza pomoc i wrezel vermont ipa spoko piwka ja juz dzisiaj kupilem w niektorych wczesniej wystawiaja i jescze zalega pelno ataku chmielu pinty z zeszlego tyg. Jak ktos lubi tego klasyka to warto kupic chociaz cenowo podobnie jak wszedzie.

Opublikowano

Fakt u mnie w polo z pinty conajmniej 4 rodzaje maja na stale chyba ale ja tam fanem jakims wielkim nie jestem ich piw. Ostatnie quatro i inperialny porter od nich co pilem byly okropne mimo mega ocen na portalach wiec sceptycznie podchodze. Za to ten vermont czy tam hazy ipa z lidla mega spoko

Opublikowano

Obydwa są pijalne na levelu 9/10. Jeśli miałbym wybrać faworyta to zdecydowaniw ATOMOWA LUCYNA! W smaku lżejsza a wali w łeb okrutnie i zcina z nóg gdy wypić na wieczór na pusty żołądek. Powder Man mocniej goryczkowy ale brak mu głębi. Niestety zależność mocniejszy trunek a smak jest wciąż aktualny. Obydwa dobre i pijalne na najwyższym poziomie aczkolwiek Lucyna rozwala. Od Birbanta obok Doktora IPA mój ulubiony produkt. 

Opublikowano

Ej ja wam zrzuce bombe prawdy. 

Od tego kraftowego gónwa to można się tylko porzygać.

Po jakimś czasie człowiek widzi prawdę objawioną w tyskim z kija i tyle w temacie.

Perła chmielowa goty na prezydenta. Pozdro 600.

• Plusik 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Ku,rwa po perle tak łeb boli i bebechy na drugi dzień, że to ch,uj

Opublikowano (edytowane)

Wypiłem ostatnio Hecarza z Glogera - chyba mój pierwszy Lite American Lager. Aromat zaskakująco chmielowy, a w smaku mocno słodowo, jednak z wyczuwalną goryczką. IMO dobre wyśrodkowanie, jeśli ktoś chce czegoś więcej niż tylko lagera, a znów nawet przeciętne IPA wykrzywia mu mordę goryczką.

Ale narobiliście mi smaka na jakiegoś fajnego portera, panowie. :fsg: Chyba w tygodniu udam się na stosowne łowy po marketach. :ohboy: 

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

4FruHqF.jpg

Tylko jedno piwo zrobiło na mnie do tej pory większe wrażenie. Była to Gerda z browaru spółdzielczego, czyli wymrażany ris z wanilia madagaskarska. 

Bourbon tutaj robi kosmiczna robote. Piwny mesjasz. 

• Plusik 1
Opublikowano
40 minut temu, Pryxfus napisał:

02TZABI.jpg

Mam i mojego :D

Najdroższe polskie piwo jakie kupiłem, zobaczymy czy było warto.

@ofsajd, u was był normalnie z półki dostępny? Na zapisy czy jeszcze inaczej?

Nie było rezerwacji bo było tylko kilka sztuk w sklepie, napisali tylko że pojawia się w sklepie koło 14-15 i kto pierwszy ten lepszy. Zniknęły w 15min.

Opublikowano

z9RuFWI.jpg

Zdejmuję folię... widzę koreczek... lecę po korkociąg i otwieram... puff piękny zapach kwasowości i dzikich drożdży. Nalewam i co widać? Ładny ciemno bursztynowy kolor z jedno centymetrową pianą, która niestety znikła tak szybko jak się pojawiła. A w smaku? Jest kwaskowo ale bez przesady, czuć takie zielone jabłko prosto z drzewa ale już lekko fermentujące, białe owoce i taką dzikość. Bardzo fajne piwko i od czasu do czasu na pewno zawita w mym szkle ponownie. 

• Plusik 3
  • Lubię! 1