Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie wczoraj wjechał Porter Bałtycki z prażonymi wiórkami kokosowymi własnej produkcji. Ale to było dobre :banderas:, alkohol ładnie się układa, już go zbytnio nie czuć mimo 8,5% alkoholu, kokos pięknie wjeżdża w aromacie i smaku, Buzdygan Rozkoszy od Harpagana może mu co najwyżej butelkę zakapslować. Najlepsze jest to, że w piwnicy mam jeszcze półtora skrzynki, będzie testowane do przyszłego roku :banana:. Planuje też zrobić z niego jedno wymrażane piwo.

Poniżej butelka z etykietą własnej produkcji, tylko proszę się nie śmiać, szczególnie Banny, bo nie każdy rodzi się z obsługą Photoshopa ;)

yXo6syP.jpgEY4iSF5.jpg

• Plusik 5
Opublikowano

Buzdygan był dobry ale przehypowany, kokosa tam praktycznie nie bylo czuc ale jako stout byl ok.

Gość Rozi
Opublikowano

Piję Książęce IPA, bo w końcu je znalazłem (w monopolowym 24h XD) i jest to najlepsze piwo koncernowe jakie piłem. Aż się dziwię, że to tak smakuje.

Opublikowano

Popijam pierwszego pszeniczniaka, który mi wchodzi i jest pysznie orzeźwiający 

28irqfn.jpg

Smaku pszenicy nie lubię nawet jak dobrze schłodzona i pić się chcę ale tutaj skórka pomarańczy fajnie się łączy i neutralizuje. No i kolendra również dorzuca swoje 3 grosze.  Mocno schłodzone jest bardzo pijalne na gorące dni, jeśli ktoś lubi pszenice i cytrusy to będzie pan zadowolony. Pozytywne zaskoczenie za mniej niż 6 zł. :cool: 

ae8o3o.jpg

* nie, to nie ja obracam fotki tylko tinypic

• Plusik 1
Gość _Be_
Opublikowano
W dniu 11.05.2018 o 19:11, Rozi napisał:

Piję Książęce IPA, bo w końcu je znalazłem (w monopolowym 24h XD) i jest to najlepsze piwo koncernowe jakie piłem. Aż się dziwię, że to tak smakuje.

interesujące, dużo osób to potwierdza a to dziwne bo ogólnie książęce jest szczochem 

Ja jakis czas temu kupiłem Żywiec Session IPA i było takie sobie, APA jednak dużo lepsza od nich

Opublikowano

Znajomy raz przywiózł mi tego ale'a - też był dla mnie za słodki - generalnie koreańskie piwa mi średnio leżą - no, ale kraftowych to całe dwie sztuki próbowałem, więc ciężko oceniać, za to koncerniaki  od OB czy Cass, nope, nope, nope.

Gość _Be_
Opublikowano

Jeszcze taka mała rzecz

32579971_1683321178427069_45468937137579

jak ktoś jeszcze raz będzie hejtował krafty to wezcie mu to wklejcie

Gość _Be_
Opublikowano

No składu na browarze nie masz podanego to skąd można to wiedzieć :usmiech: 

Opublikowano
21 godzin temu, _Be_ napisał:

No składu na browarze nie masz podanego to skąd można to wiedzieć :usmiech: 

To akurat coraz częściej pojawia się na etykietach piw rzemieślniczych. Wkurza mnie jak na krafcie piszą, Skład: Woda, Słód, Chmiel, Drożdże i koniec. Nie o taki kraft walczyłem.

Opublikowano (edytowane)

Lubię moją lodówkę bo jak schłodzi mi ukochane Lechy Pils to smakują zabójczo tanio dobrze i z goryczką wspaniałą. No ale wiadomo, nie kraftowe to dla żula (dzisiejsza młodzież, tfu!) więc post o czymś imnym od

2z6hxjs.jpg%5B

Testuję dzisiaj mocno schłodzony produkt Pinty. W smaku aksamitny, słabo gazowany owoc z pszenicą wyczuwalną ale dobrze przykrytą. Podoba mi się takie połączenie. Zapach zdecydowanie przywodzi na myśl inspirację z etykiety 

fvbe6b.jpg

Czuć truskawkę i to mocno ale zdecydowanie nie od początku. Nie po pierwszym łyku ale po połowie butelki posmak siada mocno w przełyku i aż prosi się o kolejne podsycenie. Bierze mnie taka opcja na lato! 9,8 zikos za taki eksperyment? Polecam sprawdzić tylko serio mocno schłodzić.

2h51x61.jpg

Edytowane przez JJoker
Opublikowano

też sobie wczoraj walnąłem tą pintę i jakoś truskawki z goryczką mi się nie dodają, piłem też ostatnio Kwas Epsilon BA i jakoś średnio tam tą beczkę czuć, ale że sama podstawa bardzo fajna to nie ma co marudzić :D

PBoFQMW.jpg

• Plusik 1
Opublikowano

Jak przeoczyłeś jeszcze przed wczoraj kupiony na luzaku w sklepie i na półce pełno tego ;)

Dla mnie mega dziwne piwo, bardziej winne...fajne do sprobowania na raz.