Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

ja jak pije to dolewam sobie wódki żeby mieć fazę jak po normalnym

  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 297 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

  • JJ i Milo  

  • Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

add6ccb09556bea80b3584f7189c88a6.png

Smakuje jak jakiś cydr. No ale czego spodziewać się po kwaśnej pigwie. Mi to nie podeszło, nie polecam. Za to Fortuna czarna, czy miodowa - bardzo dobre piwka.

1 godzinę temu, szejdj napisał:

ja jak pije to dolewam sobie wódki żeby mieć fazę jak po normalnym

Brat kolegi, pije tanie browary (te w plastikowej butelce, z biedry), a by go bardziej siekło - popija gazowaną wodą Oazą. Przeciwieństwo jego brata - sportowca.

Opublikowano

Po trzech lagerkach 50 gram jak znalazł. Też stosuję tą metodę treningową.

Opublikowano
6 godzin temu, _Be_ napisał:

:smutas:

 

ktoś kurła 

Co to za random

Opublikowano

nie wiem co to za akcja ale w warszawie Piotry i Pawły się zamykają i będą morfowane w biedronki, co z tego wynika, wyprzedają się i idzie kupić importowane piwka po 1-2zł, u mnie pod domem w blue city w PiP jakieś belgilskie pilsy po 2zł hulają. oczywiście nie ma co tam już jechać bo wykupiłem palete. Sprawdźcie u siebie xd

Opublikowano
4 godziny temu, Orzeszek napisał:

nie wiem co to za akcja ale w warszawie Piotry i Pawły się zamykają i będą morfowane w biedronki, co z tego wynika, wyprzedają się i idzie kupić importowane piwka po 1-2zł, u mnie pod domem w blue city w PiP jakieś belgilskie pilsy po 2zł hulają. oczywiście nie ma co tam już jechać bo wykupiłem palete. Sprawdźcie u siebie xd

o ty ku,rwa hultaju daj jednego

Opublikowano
W dniu 26.07.2018 o 10:08, krupek napisał:

1 na 100 jest też teraz w wersji miód-pigwa

 

wg strony kormorana po 9 sierpnia do dostania w auchan i makro, pośpieszyli by się bo musi być sztos na te upały

 

ktoś tu kiedyś pisał jeszcze o grodziskich, u mnie w lidlu znowu mają zarówno czarny bez jak i porzeczkowy po 3.99 tak więc warto sprawdzić u siebie.

Edytowane przez messer88

Opublikowano

ja sobie wczoraj w środku dnia wypiłem tego Mirosława bezalkoholowa IPA i chyba większą ilość zakupię bo jest świetne.

w zeszłym tygodniu zrobiłem sobie porównanie Gravediggerów z Brokreacji: wersja leżakowana w beczkach po bourbonie vs wersja leżakowana w beczkach po Laphroaig.
Ta leżakowana w beczkach po bourbonie musiała być trzymana w jakiś wypłukanych ze wszelkich śladów alkoholu beczkach bo nie było tam czuć nic ponad to co czuć w zwykłych RISach, w aromacie pusto, w smaku fajna gorzka czekolada, wiśnie. Natomiast druga wersja to byłby sztos najczystszej postaci, gdyby było trochę więcej ciała, aczkolwiek jak na 24blg i tak jest nieźle, bardzo dużo torfu, wędzonki, zarówno w aromacie jak i smaku, a dalej czekolada, dębina i delikatny posmak whisky. Polecam

Opublikowano
20 godzin temu, messer88 napisał:

 

wg strony kormorana po 9 sierpnia do dostania w auchan i makro, pośpieszyli by się bo musi być sztos na te upały

 

ktoś tu kiedyś pisał jeszcze o grodziskich, u mnie w lidlu znowu mają zarówno czarny bez jak i porzeczkowy po 3.99 tak więc warto sprawdzić u siebie.

W Biedrze jest Grodziskie White IPA za 4 złote, którą gorąco polecam.

Opublikowano

Wczoraj pod wieczór wjechało
iZCKvlK.jpg

 

I powiem: delikatnie schłodzone i na upał wchodzi jak złoto. :banderas:

Goryczka niska, za to solidnie zaznaczona nuta zielonej herbaty na finiszy. Pijalne w opór.

Opublikowano

A ja piłem SangriALE od Pinty, Forest IPA od Nepomucena i Grapefruit Juicy AIPA od Radugi i powiem tak - SangriALE za słodkie, AIPA (chociaż jestem fanem grejpfrutów) również za słodkie i smakowało jak sok (wolę jednak aromat grejpfrutowy z chmieli), za to Forest IPA CUDOWNA, mocno sosnowa, mocno jodłowa, mocno świerkowa, super letniaczek, mniam.

Opublikowano

powaznie poznajesz smak sosny  jodły i świerku?

Opublikowano

to samo mialem pytac, w jednym piwie rozpoznawac trzy różne gatunki drzew iglastych to nie lada talent

Opublikowano

Yebany pewnie wie z jakiej  wysokości szyszki wzięto.

 

Opublikowano

co wy nie wiecie jak smakują drzewa iglaste a jak lisciaste? pfff

Opublikowano

o tego swierka musial się ocierać samiec żubra, lat 23, bezdzietny, choleryk

Opublikowano

bebzon zbyszka otarł się o żubra czuć w nim smak przegrywu

Opublikowano
27 minut temu, milan napisał:

powaznie poznajesz smak sosny  jodły i świerku?

Igieł z tych drzew użyto przy produkcji piwa, więc nimi właśnie smakuje piwo.

Opublikowano

Ale ty to czujesz w smaku czy czytasz z etykiety? Gorycz itp wyczuwam, w milk shakeach truskawki są a milk stouty zjeżdżają mlekiem ale tych igieł nigdy nie ogarnąłem. 

Opublikowano

maxresdefault.jpg

 

Jak można wyczuć w FOREST IPA świerka, sosnę i jodłę? 

Opublikowano
53 minuty temu, Rozi napisał:

mocno sosnowa, mocno jodłowa, mocno świerkowa, super letniaczek, mniam.

no wlasnie, jak?

Opublikowano

Spierdalaj.

Opublikowano

Jodła to e124,  sosenka to e344, a świerk e544

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.