Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

komesy sa fantastyczne

  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 298,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

  • JJ i Milo  

  • Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano
6 godzin temu, MAJOCHEY_PL napisał:

@milan piwo 12% ?

Pijałem słabszą wódkę  o_0

 

Poniżej 37,5 volta to nie wódka. :lapka: Tak, jak pisze Milan - o ile nie jest to zwykłe piwo typu "Halne" gdzie chamski posmak wódy aż odpycha to w piwach, które mają nawet 25 % alkohol słabo czuć. Tu się inaczej wyczuwa moc trunku. Lubię mocne wynalazki. Jedno i jest ok - lekki humorek i smak pozostaje na długo. :) 

Opublikowano

Gdzie piłeś piwo mające 25% alkoholu? Czy mylimy alkohol z ekstraktem?

Opublikowano

Browar Beerbros. IceMenel. Tego smaku wanilii i ciężaru każdego łyku nie da się zapomnieć. No i jak grzeje. :wub:

Opublikowano

Z tych czterech, wszystkich przepysznych, najlepszy chyba ostatni jaki piję teraz, russian imperial stout, 12.

No przemawiaja do mnie te błotka.

Opublikowano

Rosyjski z komesa jest okropny, ale barley wine daje rade.

Opublikowano
W dniu 14.10.2018 o 01:01, Krystyna JJanda napisał:

Browar Beerbros. IceMenel. Tego smaku wanilii i ciężaru każdego łyku nie da się zapomnieć. No i jak grzeje. :wub:

 

Więcej o piwku tu http://www.zpiwem.pl/2016/09/najmocniejsze-piwo-polski-swiata.html

 

Niestety już im się kończy i przywiozą ostatki na 9 warszawski festiwal piwa 25-27.10 więc będzie ostatnia szansa na spróbowanie. 

Opublikowano

:obama: zajrzalem do szafeczki w piwnicy a tam wlozone przed rokiem: Kord, Komes Barley Wine i Komes Porter z płatkami dębu :banderas:

Opublikowano
W dniu 11.10.2018 o 18:37, Rozi napisał:

Jeszcze coś takiego wychodzi niebawem, edycja limitowana:

43460538_10155756460253045_8970998513001

 

Od jutra 18.10 w Lidlu. 

Opublikowano

oG3QIqM.jpg

ciekawe jak ta kawa będzie smakować, jeżeli będzie to sensowne to może sam sobie zrobię bo trochę chmieli mi zostało, a nie mam jak warzyć po przeprowadzce bo bo nie mam jeszcze takiego dużego gara na płytę indukcyjną :L

Opublikowano

u mnie właśnie porterek z dębem wjechał, 3 miesiące po dacie przydatności, aksamit w mordzie.

Opublikowano

takiego portera, risa? ile chcesz pod warunkiem że będzie w chłodnym miejscu, wtedy nic nie powinno mu się stać (jeżeli jest wilgoć to może kapsel zacząć rdzewieć), natomiast mocno chmielone piwa najlepiej smakują jak są świeże

Opublikowano
W dniu 17.10.2018 o 09:55, Rudiok napisał:

 

Od jutra 18.10 w Lidlu. 

U mnie na wsi nie było ;-(

Opublikowano

@Shankor spytaj obsługi. Albo nie mieli w ogóle, albo nie dojechało albo mieli 3 szt na sklep i już poszło. 

Opublikowano

To smuteczek, ja upolowałem butelkę, w weekend będą testy :drinks:

Opublikowano

i kolejna dostawa zapasów na zimę, chociaż tego braggota chyba szybciej sprawdzę :D

7eMHtdW.jpg

Opublikowano

Parodia. Byłem w 3 Lidlach i w ostatnim w jedynym w pudle po Czarnej Fortunie znalazłem zagubioną butelkę. :D

 

33lnwwh.jpg

 

Po otwarciu zapach podobny do zwykłej Czarnej Fortuny ale zapach whisky wyczuwalny. Płatki z beczek po whisky zrobiły robotę. W smaku trochę jak drink whisky / cola. Dla mnie rewelka, 7,5 % nie wyczuwalne, lekko rozgrzewa i fajny posmak pozostaje po każdym łyku. Bardzo zacny eksperyment. Jutro ruszam po Lidlach, będą nowe dostawy. Super piwko :banderas: i ta cena :cebula:

208yx07.jpg

 

 

Opublikowano

Prawdopodobnie najlepsze piwo do black ops 4.33bf221714eaa9ecmed.jpg

Opublikowano

Fortuna czarne whisky wood - podobnie jak JJ uważam, że eksperyment udany. Może nie jest to mój ulubiony rodzaj piwa, ale nie ma się do czego przyczepić. Jest ciemne, nie za mocno gazowane, może mało aksamitne, ale to nie stout. Posmak drzewny czuć, do tego 7.5% daje fajny szum na wieczór. Zgagi nie ma, kapcia w buzi też nie. Warto mieć w spiżarni. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.