Opublikowano 21 listopada 20186 l O ile mi wiadomo, to nowej warki BS nie było, ale wypuścili teraz braggota z tej serii, w bardzo podobnej butelce.
Opublikowano 24 listopada 20186 l Z racji tego że przepadam raczej za mocnymi piwami kupiłem dzisiaj w auchanie takie coś Próbował ktoś może? Edytowane 24 listopada 20186 l przez Milo
Opublikowano 24 listopada 20186 l Bardzo dobre piwo. Coś jak Warka Strong, którą lubię, ale bardziej pełne i aromatyczne, lekko też słodsze w smaku. Łatwo wchodzi i nie wali alkoholem. Szkoda tylko , że posiada minimalną pianę która szybko znika. Kormoran to jednak dobre browary robi, bo to juz kolejne które mi smakuje.
Opublikowano 25 listopada 20186 l Jak tam koledzy z Lublina, odwiedziliście targi piwne w tym roku? Polepszyło się trochę względem tamtego roku, więcej miejsc do siedzenia i prawie na każdym stoisku można było sobie kupić 0.15l, więc człowiek mógł popróbować więcej i tak bardzo się nie uwalić. Najdziwniejsze co próbowałem to piwo z kiszonym ogórem, nie pamiętam teraz nazwy, ale zapach i smak praktycznie jak woda z ogórów XD Mieli butelki i słyszałem, że zeszły im najszybciej. Bardzo przyjemne było piwko z truskawkami i rabarbarem, leżakowane w beczkach po jakimś winie - pierwsze wrażenie kiepskie, bo w zapachu dawało dziwnie jakimś serem pleśniowym, ale w smaku bardzo dobre. EDIT: Ogórkowe to było Gąska Beerbinka od Warowni, a truskawka-rabarbar to Long Story od Piwnego Podziemia. Ktoś miał jeszcze lambika i był przepyszny, żałowałem że wziąłem tylko 0.15. Nie mogę go znaleźć nigdzie na liście, więc nawet nie wiem jak sie nazywał Edytowane 25 listopada 20186 l przez chmurqab
Opublikowano 1 grudnia 20186 l @Milo Ten hammer śmierdzi spirytusem. Nic godnego uwagi w tym wynalazku nie ma. Wrzuć swoje typy na mocne i dobre piwo.
Opublikowano 3 grudnia 20186 l W weekend wjechało coś takiego Chyba mój pierwszy oatmeal stout i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Delikatne, bardzo gładkie. Nieco kawy i czekolady w aromacie Chętnie ponowię Było też Metropolis z Radugi, ale tutaj ciężko mi coś powiedzieć - dla mnie (A)IPA jakich wiele
Opublikowano 3 grudnia 20186 l też ostatnio piłem taki wynalazek jak chocolate oatmeal stout, cookie monster za 6,99 z lidla, jak nie jestem fanem ciemnych i mocnych piw tak było całkiem smaczne
Opublikowano 3 grudnia 20186 l No ten Cookie Monster od Innych beczek bardzo ok a nie jestem fanem ogolnie browarów od nich bo zazwyczaj wydają mi sie taką skomercjalizowaną wersją innych styli piwa zrobioną pod ludzi, którym Ipy czy Apy nie wchodzą.
Opublikowano 3 grudnia 20186 l Btw w Lidlu zestaw pięciu kormoranów z pokalem za 35ziko - american ipa i witbier z podrozy plus sliwka, miodowe i cos tam jeszcze
Opublikowano 3 grudnia 20186 l Jakby ktoś szukał Imperium Prunum, to w Auchan ostatnio w chooy tego stało na najniższej półce, chyba po 26zł z groszem. Sam chciałem wziąć, ale koszyk już miałem pełny
Opublikowano 3 grudnia 20186 l To piwo Hammer z auchana co dawałem wyżej, jak by ktoś chciał się skusić, żeby spróbować to odradzam...
Opublikowano 4 grudnia 20186 l a propos auchana to polecam znakomitego portera warmińskiego. Nie pijałem w ogóle mocnych piw, bo się przejechałem na jakimś stoucie i zawsze ipy, apy i lagery piłem. No ale dałem szansę temu porterkowi i wysżło świetnie.
Opublikowano 6 grudnia 20186 l w moim lidlu sporo promek na piwa z radugi oraz browar nepomucen, można było powybierać.
Opublikowano 6 grudnia 20186 l Tym razem wjechał taki wynalazek. Etykieta na pewno przyciąga wzrok z kilometra, ale poza tym bardzo fajna IPA. Barwa nadspodziewanie jasna, niemal słomkowa, przyjemna chmielowość. Polecam
Opublikowano 6 grudnia 20186 l Ładna etykieta w tym Kormoranie. Spróbuję gdy będę miał możliwość. Póki co czekam na dzień wolny od pracy i treningu, żeby spróbowac wreszcie barlej łajna milanowego
Opublikowano 7 grudnia 20186 l W domu mam zachomikowane grubo ponad 25 sztuk różnych RISów, Porterów Bałtyckich, Barley Wine itp.: https://untappd.com/user/Pryxfus/lists/163504 , więc nie mam aż takiego ciśnienia.
Opublikowano 7 grudnia 20186 l @Frantik Kocham Beer bros - świetne rzeczy robią. Z komercyjniaków polecam od zawsze świetny pils. Idealny woltaż do smaku - można pić litrami. Orzeźwiający i lekki. Piana długotrwała. Przydałoby się więcej goryczki ale piwo ~3,5 zł więc Edytowane 7 grudnia 20186 l przez Krystyna JJanda
Opublikowano 8 grudnia 20186 l Barley Wine Komes, całkiem dobre piwo, nawaliłem się po robocie jedną sztuką XD
Opublikowano 12 grudnia 20186 l Jeżeli było nie bijcie. Świetny browarek, boski, gorzki smak chmielu bez żadnych udziwnień. Kiedyś, bardzo dawno temu Żywiec tak smakował. Bardzo polecam.
Opublikowano 12 grudnia 20186 l 56 minut temu, Absolem napisał: gorzki smak chmielu bez żadnych udziwnień. Kiedyś, bardzo dawno temu Żywiec tak smakował Ja, mhm.
Opublikowano 12 grudnia 20186 l @Rozi Ty jeszcze wtedy na gów.no "papu" wołałeś więc uszanuj wspomnień czar i nie wypowiadaj się o czymś, o czym pojęcia nie masz. Edytowane 12 grudnia 20186 l przez Krystyna JJanda