Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z racji tego że przepadam raczej za mocnymi piwami kupiłem dzisiaj w auchanie takie coś 

822067d0f59ae04cmed.jpg

Próbował ktoś może? 

Edytowane przez Milo
Opublikowano

krzepkie.png

Bardzo dobre piwo. Coś jak Warka Strong, którą lubię, ale bardziej pełne i aromatyczne, lekko też słodsze w smaku. Łatwo wchodzi i nie wali alkoholem. Szkoda tylko , że posiada minimalną pianę która szybko znika. Kormoran to jednak dobre browary robi, bo to juz kolejne które mi smakuje.

Opublikowano (edytowane)

Jak tam koledzy z Lublina, odwiedziliście targi piwne w tym roku? Polepszyło się trochę względem tamtego roku, więcej miejsc do siedzenia i prawie na każdym stoisku można było sobie kupić 0.15l, więc człowiek mógł popróbować więcej i tak bardzo się nie uwalić.

Najdziwniejsze co próbowałem to piwo z kiszonym ogórem, nie pamiętam teraz nazwy, ale zapach i smak praktycznie jak woda z ogórów XD Mieli butelki i słyszałem, że zeszły im najszybciej.

Bardzo przyjemne było piwko z truskawkami i rabarbarem, leżakowane w beczkach po jakimś winie - pierwsze wrażenie kiepskie, bo w zapachu dawało dziwnie jakimś serem pleśniowym, ale w smaku bardzo dobre.

EDIT:

Ogórkowe to było Gąska Beerbinka od Warowni, a truskawka-rabarbar to Long Story od Piwnego Podziemia.

Ktoś miał jeszcze lambika i był przepyszny, żałowałem że wziąłem tylko 0.15. Nie mogę go znaleźć nigdzie na liście, więc nawet nie wiem jak sie nazywał :smutas:

Edytowane przez chmurqab
Opublikowano

W weekend wjechało coś takiego

NqiIqZv.jpg

Chyba mój pierwszy oatmeal stout i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Delikatne,  bardzo gładkie. Nieco kawy i czekolady w aromacie
Chętnie ponowię :)

Było też Metropolis z Radugi, ale tutaj ciężko mi coś powiedzieć - dla mnie (A)IPA jakich wiele :dunno:

Opublikowano

No ten Cookie Monster od Innych beczek bardzo ok a nie jestem fanem ogolnie browarów od nich bo zazwyczaj wydają mi sie taką skomercjalizowaną wersją innych styli piwa zrobioną pod ludzi, którym Ipy czy Apy nie wchodzą. 

Opublikowano

Jakby ktoś szukał Imperium Prunum, to w Auchan ostatnio w chooy tego stało na najniższej półce, chyba po 26zł z groszem. Sam chciałem wziąć, ale koszyk już miałem pełny :sapek:

• WTF 1
Opublikowano

a propos auchana to polecam znakomitego portera warmińskiego. Nie pijałem w ogóle mocnych piw, bo się przejechałem na jakimś stoucie i zawsze ipy, apy i lagery piłem. No ale dałem szansę temu porterkowi i wysżło świetnie. 

Znalezione obrazy dla zapytania porter warmiÅski

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

8qnSKm6.jpg

Tym razem wjechał taki wynalazek. Etykieta na pewno przyciąga wzrok z kilometra, ale poza tym bardzo fajna IPA. :)
Barwa nadspodziewanie jasna, niemal słomkowa, przyjemna chmielowość. Polecam :banderas:

Opublikowano (edytowane)

@Frantik Kocham Beer bros - świetne rzeczy robią. :wub: Z komercyjniaków polecam od zawsze

11ttt2p.jpg

świetny pils. Idealny woltaż do smaku - można pić litrami. Orzeźwiający i lekki. Piana długotrwała. Przydałoby się więcej goryczki ale piwo ~3,5 zł więc :notbad:

Edytowane przez Krystyna JJanda
  • Plusik 1
Opublikowano
56 minut temu, Absolem napisał:

gorzki smak chmielu bez żadnych udziwnień. Kiedyś, bardzo dawno temu Żywiec tak smakował

Ja, mhm.