Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

W dyskontach jakis belgijski atak - w netto grimbergen (3 rodzaje) i w lidlu gulden draak plus jeszcze chyba dwa inne piwa

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 295,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano
19 godzin temu, Masorz napisał:

Grimbergeny ja W CHÓJ polecam, dla mnie przepyszne od lat.

W Al.Capone butelki po 5.49 :nosacz3:

Opublikowano

To uczucie kiedy jedziesz na zapomnianą przez czas południowo-zachodnią Ukrainę, gdzie psom nawet nie chce się du.pami szczekać, drogi wyglądają jak po bombardowaniu a w sklepie, gdzie siedzi Pani Nadia w kwiatowym fartuchu, lodówka nie działa, ciemno, muchy, kurz, brud, a za kasę fiskalną robi stary kalkulator i znajdujesz Pabst Blue Ribbon z ukraińską naklejką :obama:

Piwo typowy amerykański średniak, ale mi zaimponowali.

img%5D

Opublikowano

Nie sondze :rotfl:

Opublikowano

Ma tyle wspólnego z sesyjnym IPA, co Milo z gustem.

Opublikowano

Ta wersja alkoholowa była tragiczna. 

Opublikowano

Każde inne piwo >>>> szczyny żula >>>>> cokolwiek z Żywca. 

Opublikowano

ŻAPA też jest 562583983502917634.png?v=1

Opublikowano

Jak mam pić coś z Żywca, to tylko porterek jest śliczniusi, reszta tylko jak nie ma niczego lepszego w knajpie.

Opublikowano

Żywczyk Biały 0% sztosik, wchodzi jak szalony. No a ta sesyjna ipa to jakies nieporozumienie xd wersje 0% rowniez

Opublikowano

No to z pszenicznych Birell i Patronuis o wiele lepsze od Białego Żywca. Ja nie przepadam za IPA, pewnie dlatego ten Żywiec mi posmakował, bo prawie w ogóle goryczy nie ma. 

Opublikowano

>ipa

>brak goryczy

wybierz jedno

Zerowy pszeniczniak chyba najlepszy sztos to bavaria :wub:

Opublikowano

Ale bym wsunal Pszeniczniaka z browaru Amber, a dopiero w piatek mam wolne.

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano

polskie_piwo_kraftowe_w_puszce_003.jpg

Taki zestawik jest w Lidlu za 3 dychy. Bardzo smaczne piwka, a i puszka maskująca, to można wypić w terenie bez obawy o demaskację.

I jeszcze to:

Ayyyyy, trzeba będzie sprawdzić kurde.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano
W dniu 10.06.2019 o 11:07, Rudiok napisał:

Każde inne piwo >>>> szczyny żula >>>>> cokolwiek z Żywca. 

żywiec amerykańskie pszeniczne jest bardzo okej, reszty też nie lubię :notbad: 

teraz nawet można kupić w butelkach 330ml

Opublikowano

Jednak sklepy internetowe z piwem, sprzedające wysyłkowo, nie wyginęły :obama:

Natrafiłem na: https://smakpiwa.pl/

Współpracują z Kopyrem i generalnie wyglądają legitnie. Odbiór osobisty lub elegancka dostawa kurierem DHL do domku :good2:

Opublikowano
W dniu 10.06.2019 o 09:05, krupek napisał:

IPA_00_rodzaje_op.png

Bardzo spoko, lepszy niż Miłosław Ipa 0

Jak to piłem pierwszy raz, to miałem wrażenie, że piwo jest zepsute i wylałem do zlewu po łyku. Po kilku dniach kumpel to sączył i jednak nie, to piwo jest po prostu chuyowe. Nie wiem co oni tam dali, ale ma tak dziwaczny posmak, że chce mi się rzygnąć. Wypiłem kilkaset różnych piw a to jest pierwszym, które poszło w kanał. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grodziskie Imperialne :obama:

sztos alert, wjechalo do lidla, wczesniej nie mialem okazji sprobowac nigdzie

Opublikowano

MBTh1Ei.jpg

Coś tam koledzy podniecali się doctorem brew, 2 pozostałe także będą pite pierwszy raz. Dzisiaj obadam co to to warte