Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 297 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Drobne zakupy wjechały, a głównie wreszcie nadrobiłem braki prawilnego szkła, bo tak to tylko zwykłe kufle i jeden porterowy kielich był82e8f6dfb22f63758667b97c1b4061ad.jpg

Opublikowano

Jeszcze IPA glass i shaker, kolego :cool: 

Opublikowano

No w sumie tak :lapka:
I nie mam jeszcze tego śmiesznego, wysokiego szkła do pilznerów, ale niby z pokala też można pić :dunno:

Opublikowano

3af6336e0a0b09b907fa7832ac8ecbd2.png

Mega fajny smak, wyczuwalna nuta herbaciana, ale nieco za słodkie. No nie wiem, po ch.uj dodają cukier do piwa, które ma kilka słodów. 

Opublikowano

Wiem, po co się używa cukru w browarnictwie... tyle, że to piwo za 5 zł, w dodatku bezalkoholowe, nie jest wytrawne, ani z wyższej półki. Do tego ma 2 słody. Więc jak wspomniałem, cukier jest w nim zbędny.

Opublikowano

Piwo z cukrem nadaje się do wylania, a taki "piwowar" do strzała w potylicę.

Opublikowano
W dniu 12.02.2020 o 13:23, Frantik napisał:

Drobne zakupy wjechały, a głównie wreszcie nadrobiłem braki prawilnego szkła, bo tak to tylko zwykłe kufle i jeden porterowy kielich był82e8f6dfb22f63758667b97c1b4061ad.jpg

Enter Night bardzo dobry.

Opublikowano

A widzisz. Jedyne, którego jeszcze nie piłem

Fresh IPA z Duggesa bardzo pijalne i zbalansowane
Chipotle Porter sztos. Delikatne acz wyczuwalne paprykowe pieczenie w podniebienie, przełamane kawowością i lekką czekoladowością

Za to Delirium Tremens podeszło mi najmniej. Oczywiście nie jest złe, ale widać po prostu nie jestem fanem nut belgijskich w piwie. Przynajmniej szkło z zestawu bardzo fajne :good:

Opublikowano
26 minut temu, Frantik napisał:

Fresh IPA z Duggesa

27 minut temu, Frantik napisał:

Chipotle Porter sztos

Delikatne acz wyczuwalne paprykowe pieczenie

przełamane kawowością

28 minut temu, Frantik napisał:

lekką czekoladowością

28 minut temu, Frantik napisał:

Delirium Tremens

Z całego posta rozumiem tylko ostatnie zdanie...

31 minut temu, Frantik napisał:

Przynajmniej szkło z zestawu bardzo fajne :good:

Opublikowano

Ci koneserzy tak opisują swoje odczucia jakie mają na podniebieniu. Wyobrażasz sobie jakbys opisywał tak gierke? 

'... i tak widzac wielką piłe Marcusa mój Michałek zaczał sie powoli unosić ku górze by potem eksplodować.' 

:dunno:

Opublikowano

...śrut z shotguna  wepchniętego do ust nieprzyjemnie połaskotał różowe podniebienie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Enter Night bardzo dobry.
Potwierdzam. Właśnie opróżniłem puchę i jest sztosik. Piwko zdecydowanie warte tej ~dychy 2f7b1d4675874376cde926d4667df250.jpg
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do Stonki wjechały ponoć świąteczne zestawy Komesa. Fota zayebana z jakiejś grupy na FB2a3560d7afa699be17a2cb48b73d96e8.jpg

Opublikowano

Prawda, widzialem dziś, ale tylko jeden zestaw stał na półce, więc pewnie średnii z dostępnością.

Opublikowano

Udało mi się zabezpieczyć zapasy świąteczno-urodzinowe

Najbardziej ciekawi mnie Astus Malum :ohboy:d373b8274827e0160e90e9b45099dab3.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te leżaczki od Maryensztadt bardzo dobre. Popróbuj sobie później też inne smaki 1

Edytowane przez sprite

Opublikowano

Jutro w Lidlu wszystkie piwa butelkowe 20 sztuk w cenie 10 (z apką i aktywnym kuponem) 

Opublikowano

W Biedronce 12 piw + 12 za darmo, będzie się działo.