krupek 15 475 Opublikowano 8 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2020 Żubr lepiej potrafi w marketing i pomaganie niż robienie piwa: https://www.donald.pl/artykuly/ksDyqQhm/zubr-wszedl-na-jakis-nowy-poziom-z-pomaganiem-kupuje-ambulans-lesny-drona-i-zaczyna-nowa-akcje Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 Nowa próbka dobroci z Kraftklubu zawitała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 14 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2020 A ja właśnie takie dostałem, ale jeszcze nue lookałem na googlu co to. No i chyba strzeli jako szamoan o północy na premierę Ghosta z Tuszimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kosmos 2 711 Opublikowano 16 lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2020 (edytowane) Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu) Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem na cichą. Następnie butelkowanie. No i po niecałych dwóch tygodniach można pić. Uważyliśmy 40 buteleczek naprawdę niezłego piwa. Może nie jest to poziom kraftów, ale na pewno wszystkie tyskie i żywce zostają daleko w tyle. Troszeczkę zmieniliśmy przepis w instrukcji. Zamiast cukru użyliśmy specjalnych tabletek z glukozą i zastosowaliśmy lepsze drożdże niż te dołączone do zestawu (US-05). Być może dlatego udało się osiągnąć fajny balans pomiędzy goryczką a słodyczą. Przydałoby się tylko nieco więcej gazu, ale jak na pierwszy raz jest super. Wiadomo, że brewkit to takie piwowarstwo dla początkujących, ale fun z robienia własnego piwka jest mega. Następna warka to jużjakiś inny ekstrakt (ten był zwykłym lagerem) No a później jeśli czas pozwoli, spróbujemy zrobić piwo z zacieru. Edytowane 16 lipca 2020 przez Kosmos 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 039 Opublikowano 23 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 lipca 2020 U mnie takie wylądowały na wieczorne giercowanie w samuraje: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 774 Opublikowano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2020 dzisiejsze zakupy @Rozi bella sicilia z zawiercianskiego browaru, miales okazje smaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 sierpnia 2020 Tak, ale większość z Na Jurze to straszne ulepu dla mnie Lepsze są zdecydowanie z Browaru Jana. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2020 W końcu dorwałem. Ale to jest dobre! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 2 001 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 a to moje odkrycie tego lata cudo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 Zdecydowanie najlepsze bezalkoholowe piwo. Było krótko w Żabce, tak to raczej gorzej dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2020 Jest w Lidlu. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 2 001 Opublikowano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2020 W Lidlu i Auchan. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 106 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Jakubiak już się zgłosił podobno. Browar bardzo fajny, szczególnie piwa robione w kooperacji ze zwycięzcami konkursów piwowarskich, byłem tam 3 lata temu na zwiedzaniu, z perspektywy piwowara amatora fajnie było zobaczyć, że w dużej skali piwo można produkować dokładnie w taki sam sposób jak w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Sour Mango Ale było przepyszne, jeszcze lane z kija, mniam. I to przede wszystkim kawał historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 Znalazłem komesa, którego schowałem do leżakowania i o nim zapomniałem. Jest kilka dni po terminie. Można pić czy dostanę rewolucji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 Eksperci twierdzą, że porter po terminie nabiera jeszcze więcej głębi smaku Generalnie nie bardzo się ma co w porterze przy takim woltażu co popsuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 Pij pan, na zdrowie. Jak pan Rudiok mówi - im porter starszy, tym lepszy. Przynajmniej do pewnego momentu Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 No też to słyszałem dlatego go sobie odłożyłem ale trochę o nim mi się zapomniało Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 Oj, czekam z niecierpliwością na relację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 Piwo się nie może popsuć, jedynie może popsuć mu się smak. Lub poprawić, jak w przypadku np. porterów, RISów, czy barley wine. Z którego roku warka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 679 Opublikowano 11 października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 października 2020 Ciekawe jak tam @milan? Czy już zaczyna na sezon zimowy walić Barley Wine? Też porter od Komesa malinowy jest bardzo dobry, czekam aż będzie koło 0 stopnia na dworzu to sobie trzepnę. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 pij pij, Kopyr 50-letniego porterka popijał i żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 705 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Bardzo dobre było. Żadnych luźnych stolców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 (edytowane) Dzisiaj promka w Lidlu, 8 piw w cenie 4, oczywiście z aplikacją. Więc skorzystałem z tego piwnego gamepassa: Piwka z AleBrowaru kupiłem trochę ze strachem w oczach, bo ostatnio trafiały mi się same przegazowane, aż się wypić nie dało. A tutaj jeszcze mały zestaw innych: Komesy oczywiście w hołdzie @milan, a i pora na takie piwa już odpowiednia. Edytowane 16 października 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi