Grabek 2 774 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Wiadomo, ze wtedy jaranko +10, bo wyrob „wlasny”, ale podejrzewam ze szalu nie bylo smakowo xd ale conajmniej lepsze niz jakiekolwiek z marketu wtedy. chyba jakies ale bylo warzone, ale glowy nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 W dniu 24.02.2021 o 10:28, Widget napisał: Warzycie swoje piwa? Ja już robiłem kilka gatunków, najlepiej wyszedł Sparkling Ale robiony z jasnego słodu. Szykuję się teraz na pierwsze piwo ze słodu ciemnego, chyba jakiś porter. Robienie piwa z brew kita jest ultra łatwe i w mniej niż 2 miesiące cieszymy się smacznym piwkiem za mniej niż 1 zł kosztu. Tak, bardzo miło wspominam. Znajomi też ciągle pytają kiedy znów zrobię Tak jak koledzy pisali, teraz będzie na wiosnę najlepszy czas bo temperatura dobra. Mi najlepiej smakują odmiany łagodne, jasne ale, pils, lageropodobne. Mam chęć na stouta w tym sezonie, zobaczymy co wyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Widget 306 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Smakowo zależy co do tego dodamy. Pierwsze zrobiłem z dodatkiem cukru, waliło spirytusem. Drugie już glukoza, całkiem spoko. Trzecie z dodatkiem słodu i tu jakość wyśmienita, ale wiadomo trzeba te 40 zł dać za słód. Potem jeszcze można na zimno czymś nachmielić. Multum opcji. Najbardziej jara mnie gazowanie tego: odmierzanie glukozy, dosypywanie do butelek, a potem kapslowanie Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 106 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Ja zrobiłem kilka warek, ale od 2 lat nie mam warunków, jak skończę budowę domu to wrócę do zabawy, z brewkita zrobiłem jedno i była słabe, później przeszedłem na słody, kilka ipek, 2 stouty, dużo większa satysfakcja niż ugotowanie brewkita 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 27 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2021 Czy można domowym sposobem zrobić piwo bezalkoholowe, czy to jakiś bardziej złożony proces? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 27 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 lutego 2021 4 godziny temu, krupek napisał: Czy można domowym sposobem zrobić piwo bezalkoholowe, czy to jakiś bardziej złożony proces? Alko w takim piwsku jest odparowywany czy jakoś przedestylowany i finalnie to faktyczne 0.0% w domu się nie da. A piwa niskoalkoholowe, to specjalne drożdże+ przerwaniem procesu w odpowiednim momencie. Niedawno Palikot chciał zawojować rynek bezalkoholowymi kraftami ale nie wiem co z tego wyszło, chyba teraz skupia się na BUHu i Wojewódzkim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
ZAKARION 36 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 (edytowane) Kupiłem Atak Chmielu za 8,99. Po takiej cenie I pojemności jedynie pół litra, spodziewałem się doskonałego smaku. Tak jak I spodziewałem się dobrego smaku po piwie Pilsner Urquell, które było chwalone na różnych listach najlepszych piw, a nawet miało gdzieś pierwsze miejsce I wiele pochwał. Ten cały Pilsner, też miał pojemność pół litra, ale kosztował kilka złotych, a nie 9 złotych. Był niedobry, za gorzki I w ogóle niesmaczny, takie czeskie obrzydlistwo. Ale to dopiero Atak Chmielu, uzmysłowił mi, jak ohydne może być piwo. To piwo jest bardzo gorzkie I ma ohydny smak. Pijąc je, ma się wrażenie, jakby piło się szampon, gdyż smakuje bardzo podobnie, ten komu podczas mycia włosow, pociekło trochę piany szamponu do ust, może śmiało powiedzieć, że spróbował jak smakuje Atak Chmielu. Piwo jest obrzydliwe I zdecydowanie niewarte nawet 2 złotych, a co dopiero 9 złotych. Zdecydowanie lepiej kupić sobie pyszne piwo Perła, a zwłaszcza przepyszną Perłę miodową, która u mnie kosztuje 4,40 za pół litra, a więc za 9 złotych, mam nie pół litra ohydnego Ataku Chmielu, a aż litr, przepysznego złotego trunku. Wypiłem z trudem z cztery łyki I wstawiłem je do lodówki, skąd będę je popijał co jakiś czas po łyku, czy dwóch, aż je wypije do końca I wiem, że już nigdy tego ohydnego paskudztwa nie kupię I nie wezmę go do ust!! Piwo BUH, pół litra za 9,50 też jest niedobre I niewarte swojej ceny. Nie smakuje ono jak piwo, tylko ma posmak taniego ruskiego szampana, tylko tyle, że niesłodkiego. Mimo tego, jest znacznie smaczniejsze, niż wspominany przeze mnie wcześniej Atak Chmielu. Edytowane 13 maja 2021 przez ZAKARION 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Ostatnio kupiłem do domu kilka piwek Pacific dosyć ciekawie wypadł jak za taką cenę, BUH nie powalił mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ZAKARION 36 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 5 godzin temu, Tynio napisał: Pacific dosyć ciekawie wypadł jak za taką cenę, BUH nie powalił mnie. BUH jest niesmaczny I nie wart swojej ceny, ale przy Ataku Chmielu jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Atak Chmielu to jest dobre piwo i nie jest jakos super drogie jak popatrzeć na ceny nowych kraftów. Napiłbym się jakiegoś dobrego piweczka typu IPA. Ktoś poleci coś dobrego do max 16zł za butelkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 @pawelgr5 Takie ostatnio nabyłem. 12-13zł od sztuki. Jeszcze chyba niczego z Golema nie piłem. Pewnie jutro któreś wleci, to dam znać czy, poza schizowymi grafikami na puszkach, w smaku jest cokolwiek ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 @pawelgr5 polecam Tropical Imperial India Pale Ale z browaru Wrężel, dwie nowości od Pinty Hazy Disco Auckland/Disco, dostępne są nadal na kranach w Beer Geekach, oraz Double Ipa i West Cost Ipa z browaru Cieszyn, choć po sprzedaży jego przez grupę Żywiec, ciężko z dostępnością ale warto poszukać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 (edytowane) 10 godzin temu, ZAKARION napisał: BUH jest niesmaczny I nie wart swojej ceny, ale przy Ataku Chmielu jest dobry. Masz rację że smakiem nie powala, mi się udało na "wiosce" kupić za 6,99 zł więc nie zabolało po kieszeni, ale w tej cenie można lepsze kupić choć by te poniżej Buh pojawił się tu dla tego że to w jednym sklepie wszystko kupiłem. Edytowane 20 maja 2021 przez Tynio Cytuj Odnośnik do komentarza
ZAKARION 36 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Tak jak napisałem wcześniej, Atak Chmielu, jest bardzo gorzki I smakuje jak szampon do włosów, jest poprostu obrzydliwy. BUH za to, smakuje dla mnie, jak ruski szampan, tylko że niesłodki. Oba produkty nie smakują jak piwo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 Baba jesteś, że piwo dla ciebie za goryczkowe? A tak serio BUHa nie piłem, ale Atak Chmielu jest świetne i jeżeli tutaj goryczka tobie nie pasuje to co byś powiedział na potrójne IPY co mają ok 100-110 ibu Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 59 minut temu, Arkady napisał: Baba jesteś, że piwo dla ciebie za goryczkowe? A tak serio BUHa nie piłem, ale Atak Chmielu jest świetne i jeżeli tutaj goryczka tobie nie pasuje to co byś powiedział na potrójne IPY co mają ok 100-110 ibu Ten user jest fanem perły i przelicza piwo na złotówki więc no nie specjalnie jest o czym gadać. BUH mi mocno nie siadł w obu wersjach (tzn nie wiem czy są tylko dwie) więc pewnie nigdy więcej tego nie kupię. A Atak Chmielu to bym sobie zapodał Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 Ostracyzm wśród smakoszy piwa? Nieźle, nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 2 godziny temu, Arkady napisał: Baba jesteś, że piwo dla ciebie za goryczkowe? A tak serio BUHa nie piłem, ale Atak Chmielu jest świetne i jeżeli tutaj goryczka tobie nie pasuje to co byś powiedział na potrójne IPY co mają ok 100-110 ibu Jak znajdziesz BUH-a w okolicach 5-6 zł to kup, więcej nie jest warty. Z tego co pamiętam to Atak Chmielu jest dosyć smacznym piwem (jak ostatnio piłem), ale ja lubię IPA i APA Cytuj Odnośnik do komentarza
ZAKARION 36 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 Ale Atak Chmielu jest aż za gorzki!! Lubię goryczkę, ale w nim jest przesadzona, a poza tym, to nie smakuje jak piwo, tylko szampon do włosów!! Czy wy naprawdę tego nie czujecie?! Na pewno kiedyś w życiu dostała wam się piana szamponu do ust I co, nie czujecie podobieństwa, naprawdę?! Co do ceny, to drażni mnie, kiedy coś, co miało być piwem, nim nie jest, tylko okazuje się ohydztwem, a kosztuje 10 złotych za pół litra!! Jak czytam te wasze wpisy, o tym, że Pinta robi dobre piwa, to jestem w szoku!! Perła jest dobra I koniec kropka!! A poza tym, nie jestem żadnym znawcą piwa, pije je dopiero od nie dawna, co jakiś czas, bo wcześniej prawie nie tykałem alkoholu. Poprostu, któreś mi smakuje, a któreś nie I tyle. Zlinczujcie mnie za to, jestem na to gotowy!! :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 uspokój się? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 085 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 @ZAKARION luzik, mam podobnie. Wbrew wcześniejszym opiniom kolegów mam coś takiego jak "za" - za gorzkie, za słodkie, za cierpkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 Dołączam do teamu "za gorzkie", każdy ma inny smak, nie wiem o co tu się spinać. Mógłbym cisnąć bekę z tych co piją Tropical Pussy Mango Imperial Honolulu CIPA, ale już samo picie takiego piwa jest dla nich wystarczającą karą Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 570 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 Na pierwszy ogień poszło Soulside Journey. Pychotka. Pijalne, goryczka po każdym łyku krótka, choć wyczuwalna. W tle fajna nutka, której chyba nigdy wcześniej nie czułem... Coś jakby słodkie, zielone winogrona. Takie małe, prosto z krzaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
emwusc 95 Opublikowano 21 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2021 (edytowane) . Edytowane 27 lipca 2021 przez emwusc Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi