Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...
Opublikowano

zloty-lan-00.thumb.png.bfc6ee676002272b47c12446ed403f57.png

Taką nowość dziś w Kaufie kupiłem. Mega mi smakuje, choć wyraźnie słodkie i bez goryczy, a nie każdemu to odpowiada.

Ktoś tu kiedyś pytał o piwa bez alko z goryczą i to jest rzadkość, ale z oststnich które piłem to na pewno Becks Blue ma wyczuwalną gorycz i jest w Żabce akurat.

Opublikowano

Ciekawa rzecz, no i Czesi mają rigcz. Nawet piwomat potrafili wkomponować w górską scenerię i jakoś nie gryzie w oczy. Ciekawe, czy u nas takie coś mogłoby funkcjonować bez obsługi i sprawdzania pełnoletności, bo przecież nawet na kasie samoobsługowej nie można alkoholu skasować bez potwierdzenia sprzedawcy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W Lidlu się zestawy pojawiły ze szkłem - z Komesa (Sherry Oloroso, RIS, porter malinowy i Barley Wine), z Ale Browaru (King of Hop, Rowing Jack, Crazy Mike) i z Trzech Kumpli (pils, Misty i Pan IPAni), polecanko :lapka:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dawno mnie tu nie było, więc poleciałem trochę eksperymentalnie. Szczególnie to negroni mnie interesuje, może być pyszne, a może być obrzydliwe :pawel:

IMG_20211110_183445.jpg

Opublikowano

Widać Cię,  jak cykasz fotę :)

Zastanawiam się ile piwa jest w większości tych napojów.

Nie alkoholu, tylko piwa. Bo smakowo na pewno są fajne, ale prawdziwy koneser piwa, np Guinessa tylko uśmiechnie się pod nosem i zakręci wąsa.

SmartSelect_20211110-184714_Samsung Internet.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Robiłem dzisiaj porządki w piwnicy i znalazłem kilka fajnych ciemnych piwek, które odłożyłem sobie żeby dojrzały i najzwyczajniej o nich zapomniałem :) Temperatura przez cały rok tam w ok 15 C, więc idealne warunki do leżakowania. Jest tam m.in. kilka imperial porterów i risów kupionych jakieś 3-4 lata temu, więc będzie co degustować. Na pierwszy ogień pójdzie jednak Nafciarz. Jeśli mnie pamięć nie myli, to od 2 lat nie było nowej warki tego sztosa. 

20220114_205703.thumb.jpg.c090a3a0641598f00ca69dc37c6f1cfb.jpg

Prawie się w dacie zmieścił ;)

20220114_205630.thumb.jpg.c49ce42610ae6c07c08a71f5758e5b35.jpg

Zaraz rozpalam kominek i nalewam.

• Plusik 2
Opublikowano

Kurwa zapomnialem przypomniec ze od wczoraj w lidlu do wziecia Imperium Prunum w lidlu :obama:

dla mnie jedyna okazja zeby to gdziekolwiek kupic xD w lokalnym ekosklepie z kraftpolka moglem pomarzyc tylko, a kormoran nie sprzedaje online. 

Opublikowano
W dniu 11.01.2022 o 19:22, Kosmos napisał:

Według mnie Misty to jedna z lepszych na stałe dostępnych ipek. 

Po twoim wpisie stwierdziłem, że trzeba spróbować. Pomimo tego, że jest ciagle dostępna u mnie w Auchan to jakoś nigdy nie piłem, może to przez etykietę, która jakoś nie przyciągała. I zdecydowanie jest to świetne piwo, na pewno następnym razem wezmę więcej. Fajnie wyważona goryczka i do tego świetnie czuć owoce. I cena tez przyjemna, dałem chyba 6,99.

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

W żabkach pojawiły się Komesy 0.33 aktualnie są w promocji po 5 zł w tym nowy Porter Bałtycki Bourbon Oak, fajne piwo z nienachalnie wyczuwalnym alkoholem. Widziałem też zestaw 4 piwa 0,33 i pokal, niestety trzy w klasycznej odsłonie i jeden Barley Wine za 25 zł.

1C047525-0A83-4099-9F0C-25B6A7B55E01.jpeg

• Lubię! 1