Opublikowano 15 sierpnia 20222 l 7 godzin temu, Figaro napisał: A to na pewno. Ja się właśnie bawię w zacieranego i prawie na pewno zjebałem. Głównie z powodu za małego garnka pojebałem trochę ratio składników z wodą. Pewnie wyjdzie bomba. Daj znać jaki smak Ci wyszedł Najwyżej będziesz miał gęste Zacierane wolę w jesieni-zimie robić, bo jednak temperatura lepsza. Co do smaku sam jestem ciekaw, bo trochę inne drożdże, nowe chmiele i trzymałem dość długo.
Opublikowano 15 sierpnia 20222 l A jak zacierałeś, to w jaki sposób utrzymywałeś dane temperatury? Ciężko utrzymać palnik i garnek w konkretnych temperaturach przez np 25 minut.
Opublikowano 15 sierpnia 20222 l Ostatnio zasmakowałem w piwkach Triple NEIPA. Dobrze smakują i mają 9% woltażu
Opublikowano 15 sierpnia 20222 l Uwielbiam takie eksperymenty. 1 piwo ma tyle smaku i woltażu, że delektuje się i w sumie upierdalam jednym bo mało spożywam i - MAGIA - kończę na tym jednym i wilk syty i owca cała.
Opublikowano 15 sierpnia 20222 l 2 godziny temu, Figaro napisał: A jak zacierałeś, to w jaki sposób utrzymywałeś dane temperatury? Ciężko utrzymać palnik i garnek w konkretnych temperaturach przez np 25 minut. No z tym jest właśnie najwięcej pierdolenia, korzystam z dwóch termometrów (jeden przyczepiany do ścianki, drugi ręczny), dużo mieszam i reguluję palnik (tzn. moc bo akurat korzystam z indukcji), a jak coś zaczyna wzrastać to ściągam z ognia i potem znów. I taka zabawa
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l https://www.bankier.pl/wiadomosc/Carlsberg-Polska-wstrzymuje-produkcje-z-powodu-braku-dwutlenku-wegla-do-warzenia-piwa-media-8395413.html Winter is coming Wiem, wiem, że tu sami koneserzy kraftów, ale chodzi o sam fakt.
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l Może wyjdą mi braki wiedzy z chemii, ale tyle się gada o ilości emitowanego CO2 zewsząd do atmosfery, ale nikt nie wymyślił jak to odzyskiwać, by starczyło do piwa?
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l A ja mam pytanie z innej beczki. (Hehe beczki ) mam dwie kegi z datą produkcji 2011, czy to piwo nadaje się jeszcze do wypicia?
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l To nie produkcja 2011 tylko expiracja, czyli tak jakby już 11 lat po terminie dopuszczalnej świeżości xd Nie wiem czy cos co fermentuje i ma w sobie biologiczne materiały jak drożdże po tylu latach sraki solidnej nie wywoła Cytat Po upływie terminu ważności niektóre konserwanty rozkładają się na toksyczne pierwiastki, a piwo staje się trujące, nawet jeśli bakterie chorobotwórcze nie miały na to czasu. Pojemnik, w którym przechowywany jest napój, jest również w stanie nasycić go toksycznymi związkami gromadzącymi się w organizmie Zdrówko
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l Piwo 11 lat po terminie? Nie nooo - nic ci nie będzie. Koniecznie zdaj relacje jak smakuje i kup w aptece jakiś środek na srakena. Tak na wszelki wypadek.
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l 28 minut temu, Crazy Horse napisał: A ja mam pytanie z innej beczki. (Hehe beczki ) mam dwie kegi z datą produkcji 2011, czy to piwo nadaje się jeszcze do wypicia? Czyżbyś zakopał w ogródku po WTC i dzisiaj dopiero to odkopał?
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l Czyli piwo wraca pod ziemię Żal wyrzucić, ale i strach wypić. Może zmyję jakoś ten datownik i dam komuś jak będę szedł doń na grilla? Tylko żeby nie zapomnieć i pić butelkowe przez całe spotkanie.
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l 8 minut temu, Crazy Horse napisał: Czyli piwo wraca pod ziemię Kto wie, może po jakiejś atomowej apokalipsie to będzie rarytas 19 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał: Sam jesteś wtc. Zamach miał miejsce w 2001 roku. Wiemy, kenny, wiemy... Edytowane 25 sierpnia 20222 l przez second
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l 3 godziny temu, Crazy Horse napisał: A ja mam pytanie z innej beczki. (Hehe beczki ) mam dwie kegi z datą produkcji 2011, czy to piwo nadaje się jeszcze do wypicia? Daj jakimś żulom, będą Cię całować po rękach
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l 2 minuty temu, Paolo1986 napisał: Daj jakimś żulom, będą Cię całować po rękach Eee, wolę mieć szwagra na sumieniu, niż niczemu nie winnego żula.
Opublikowano 25 sierpnia 20222 l Nie powinieneś się zatruć, po takim czasie lagery będą po prostu śmierdziały i będą nieprzyjemne w smaku. Otwórz i spróbuj.
Opublikowano 7 września 20222 l Niby dobre ale po dwóch to jakbym wodę z bonia wypił po jaraniu. Dzisiaj do meczyku
Opublikowano 28 września 20222 l duzy wybor piw lokalnych jest w: a)carrefour b)aldi c)netto d)kaufland ?
Opublikowano 28 września 20222 l 3 minuty temu, michal napisał: duzy wybor piw lokalnych jest w: a)carrefour b)aldi c)netto d)kaufland ? e)Eurospar, przynajmniej jeśli mówimy o Trójmieście.
Opublikowano 28 września 20222 l 27 minut temu, michal napisał: duzy wybor piw lokalnych jest w: a)carrefour b)aldi c)netto d)kaufland ? W Lidlu.
Opublikowano 28 września 20222 l W Netto też, szczególnie mniej spotykanych w innych marketach. Ostatnio nawet Peroni 0 kupiłem, a nigdzie indziej nie widziałem. A dobra, nie doczytałem, że o lokalne chodzi. Tych faktycznie mało.