Opublikowano 16 października 20222 l Po kilku dniach w Pradze (byłem pierwszy raz) i zwiedzeniu chyba z 10 pubów stwierdzam, że lany czeski pilsner to jest nadpiwo i wzorzec lanych piw barowych. Wcześniej nie rozumiałem jak ludzie tak mówili, nawet się śmiałem, że lane to lane, zero różnicy. Otóż nie. Nie wiem w czym rzecz, ale to jest zupełnie inne piwo niż te szczyny, które leją u nas udając, że to "prosto z tanka", "świeży import", "żywe piwo 14-dniowe". Wlałem w siebie dość sporo kufli bo te się tu pije jak wodę do wszystkiego i: zero kaca, zero posmaku starej ceraty w buzi, zero odbijania, wchodziło jak bobo frut. Szacun dla Pepików i niech jak najdłużej robią to co robią dobrze. A ja już planuję kolejny trip do Pragi, tym razem na męskie chlanie I jeszcze zdobycze z trasy:
Opublikowano 17 października 20222 l Jakiś konkretny lokal polecasz, mam zamiar niebawem wpaść do Pragi.
Opublikowano 17 października 20222 l 55 minut temu, Kosmos napisał: Jakiś konkretny lokal polecasz, mam zamiar niebawem wpaść do Pragi. Sporo tego. - U Fleku - świetny staromodny wystrój, dobra kuchnia, - Restaurace u Pinkasu - obłędne jedzenie i klasyczny wystrój, - Restaurace V Cipu - czeska kuchnia i piwo z tanka - Kantyna - wchodzisz, dostajesz karteczkę, na której bierzesz różne rzeczy ze stanowisk z jedzeniem i piciem i płacisz przy wyjściu na postawie karteczki, dużo dobrego mięsa, - Cerveny Jelen - nowoczesny wystrój, lokal po starym banku, przepyszne piwo i desery, - Havelská Koruna - czeski bar mleczny, oczywiście z piwem, - Mincovna - świetne jedzenie (dania dnia) no i piwo, - Pivnice U Kata - praski klasyk w centrum, piwo piwo i piwo, tylko gotówka, - U Rudolfina - więcej Czechów niż turystów, świetny klimat, - U Cerveneho Pava - pyszne jedzenie, ładny wystrój, w bocznej uliczce, W żadnej z nich się nie zawiodłem, piwo wszędzie tak samo dobre jakościowo. Popatrz na Googlach i sam zdecyduj, ale co byś nie wybrał będziesz zadowolony.
Opublikowano 26 listopada 20222 l Z Lidla. 2 z nich będą smakować wyjątkowo dobrze, bo darmowe I jeszcze wersja free, tego Dziada kiedyś piłem i wyjątkowo mi przypadł do gustu
Opublikowano 26 listopada 20222 l @secondbyłeś wczoraj na targach? Świetna sprawa z tymi wersjami 100 ml, dzięki temu można było spróbować wielu piw, jak zwykle spotkałem kilku starych znajomych. Ogólnie było świetnie, wiele ludzi w rożnym wieku, oby za rok nic się nie zesrało.
Opublikowano 26 listopada 20222 l @Arkady Ja i @Kosmos też byliśmy wczoraj. Na miejscu bardzo dużo znajomków. Szklaneczki sztosik. Ogólnie było bardzo spoko, ale brakowało niestety kilku browarów. Kanada/USA nie przylecieli(najlepsze stouty i ipy ever)+ brak FunkyFluid i Maltgardena(top1 i top2 w PL). Szkoda też, że nie było mocniejszych wymrażanych piw. Fajnie, że zrobili strefę kibica i można było na spokojnie meczyki obejrzeć. Contra na 2 na automacie też ogień. Piwo targów bezsprzecznie
Opublikowano 26 listopada 20222 l @Arkady nie byłem, akurat nie mogłem. I tak jak patrzę na Wasze fotki, to żałuje. Za rok mam nadzieje nadrobić (o ile mi się ktoś dziećmi zechce zająć;)
Opublikowano 11 grudnia 20222 l W lidlu jest promka -50% na piwerka ziomeczki, zróbcie sobie zapas żeby się NAPIERDOLIĆ w wigilie żeby dzieci pamiętały jak stary piany leżał w święta
Opublikowano 11 grudnia 20222 l A po pasterce jak się przebudzi gonił stara wokół stołu bo mu się czegoś zachciało.
Opublikowano 16 grudnia 20222 l W Netto -30% na piwa butelkowe. Bylem przed chwilą i tak na szybko co zapamiętałem - czeskie typu Litovel/Holba po 2,79 - Komesy po 4,89 - krafty nie krafty średnio po 4-5 zł
Opublikowano 13 lutego 20232 l Szkoda. Przy okazji wizyty u rodziców zawsze zaglądałem do lokalnego Lidla bo krafty były tam zawsze przecenione. Nie widzi mnie już, dlaczego się z nich wycofują.
Opublikowano 13 lutego 20232 l W dniu 10.02.2023 o 20:55, Paolo de Vesir napisał: Przekonam się zaraz czy browar Koczkodan dostarczył. Dla mnie zawód i na pewno niewarty ceny.
Opublikowano 15 lutego 20232 l dzisiaj na tapet wjeżdża to edit: Ja wiem że kawa i czekolada to taki evergreen przy próbie opisania portera, ale tutaj to naprawdę mocno czuć, jak w sumie nigdy. Może trochę tytoniu, słodyczy brak albo mocno ukryta. Towar zgodny z opisem, potężne piwo.
Opublikowano 18 lutego 20232 l On 2/15/2023 at 8:38 PM, Paolo de Vesir said: dzisiaj na tapet wjeżdża to edit: Ja wiem że kawa i czekolada to taki evergreen przy próbie opisania portera, ale tutaj to naprawdę mocno czuć, jak w sumie nigdy. Może trochę tytoniu, słodyczy brak albo mocno ukryta. Towar zgodny z opisem, potężne piwo. Szkoda, że nie 500 ml.
Opublikowano 18 lutego 20232 l 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Szkoda, że nie 500 ml. Powiem Ci, że wypicie tak esencjonalnego piwa w formacie 500 mogłoby być nieładną wyzwaniem dla kubków smakowych. Sam ostatnie porcje wymęczyłem.
Opublikowano 27 lutego 20232 l Pozdrawiam z Litwy. Cenią się tu złodziejaszki. Piwo w sklepie po 1,7 euro. No ale puszki są pintowe
Opublikowano 28 lutego 20232 l Te pewnie ze stokrotki, od kiedy ta stała się Litewska właściciel sporo wysyła do nas ich towaru