Opublikowano 26 stycznia 20241 r Lidlowsko-auchanowski zestaw, mam duże oczekiwania względem RISa, porterka i Deep Forest:
Opublikowano 5 lutego 20241 r Dotarła paczka ze strony milopiwo.pl z wymrażanymi Komesami, ten od lewej to najmocniejszy skurwiel, alk. 21%! Ekstrakt 48%! A niżej cała moja kolekcja tych sztosów
Opublikowano 13 lutego 20241 r Kurde kusił mnie ten pakiet, bo czysto finansowo wychodził sensownie (darmowa przesyłka) i lubię ich szkło, ale raz, że 2/3 piwka z zestawu już piłem (z czego "żółty" mi niezbyt przypasował i nie miałem ochoty na powtórkę), a dwa, że dosyć szybko się skończyły i dylemat się rozwiązał. Koniec końców, zamówiłem sobie niedawno z innej stronki tego najnowszego Komesika (srebrny) i coraz ciężej już dostępnego Barley Wine (fiolet). Malinę piłem i sztos. Dawno kupiłeś "niebieskiego"? Bo nigdzie go nie widziałem na żywo, nawet w tamtym roku, a w necie też chyba od dawna niedostępny. Edytowane 13 lutego 20241 r przez kotlet_schabowy
Opublikowano 14 lutego 20241 r @kotlet_schabowy Kupowałem dwa lata temu w takim sklepie osiedlowym dobrze zaopatrzonym w alkohole. Nawet się dopytywałeś gdzie dostałem Edytowane 14 lutego 20241 r przez Arkady
Opublikowano 24 marca 20241 r A ja dzisiaj wygrzebałem z piwnicy takiego sztosa. Włoski Barley Wine leżakowany w beczkach po Whisky z Isley. Akurat dzisiaj córki urodziny, więc otworzyliśmy. Pyszny, wyraźnie słodowy z owocowo-czekoladowymi nutami z delikatną domieszką wędzonki. Rozlany do butelek w 2015 roku, a u mnie przeleżał spokojnie w piwnicy 5 lat.
Opublikowano 26 kwietnia 202426 kwi Od dziś do niedzieli 12 piw PUSZKOWYCH w cenie 6 w Lidlu! Kraft oczywiście się wlicza.
Opublikowano 1 maja 20241 maj Pamiątki z podróży O ile wciąż obstaję przy tym, że Czesi ważą najlepsze jasne piwerko w Europie tak Bawaria z ich lokalnymi browarami, które mają po kilkaset lat i robią ciągle takie samo dobre piwo z podstawowych składników a jedyną ekstrawagancją jest cytrynowy radler depczą Pepikom po piętach. Będzie testową majóweczka
Opublikowano 22 czerwca 202422 cze Portery do leżakowania, bo nie pora, za to Gelato od Funky jak zwykle sztos
Opublikowano 1 sierpnia 20241 sie Kurde, znowu w sobotę to robią. Najgorszy dzień na zakupy... Aczkolwiek ostatnio zasmakowały mi NEPO, a akurat mój lidl ma często puszkowe. No może się zmotywuję i pójdę z rana, jeśli będą. Tak jak za piwem smakowym nie przepadam, tak Nepo Smoothie w taką letnią pogodę jest świetne do sączenia. Ale inne Nepomuceny też bardzo dobre.
Opublikowano 1 sierpnia 20241 sie @Suavek jak pasuje tobie Nepo to koniecznie spróbuj Gelato od Funky Fluid, zdecydowanie lepsze. Edytowane 1 sierpnia 20241 sie przez Arkady
Opublikowano 29 sierpnia 202429 sie Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła. Jak się okazała już pierwsza warka wyszła dobrze, więc postanowiłem dać kilka fotek z moich piwek. Piwa z roku 2023 A tak się prezentowały Z tego roku 2024 czyli luty - marzec I w tym roku mam zamiar robić jakieś piwka, czyli przedział 2024-2025 by na lato były gotowe.
Opublikowano 5 października 20245 paź Jak sobota to do Lidla... Ale tylko po piwo 12 w cenie 6, bo jak zwykle człowiek na człowieku i życie towarzyskie w alejkach.
Opublikowano 11 października 202411 paź Dziś i jutro w Lidlu 8 w cenie 4 na apkę, butelkowe tym razem. Sam dziś byłem zaskoczony asortymentem w moim sklepie. Był moment, że kraftów prawie nic nie było na półkach, a dziś miałem problem się zdecydować. Oczywiście najwięcej wziąłem sprawdzonego Barley Wine.
Opublikowano 18 października 202418 paź Ogłaszam sezon porterków A ten bezalkoholowy porter, absolutny sztos, polujcie na niego! Edytowane 18 października 202418 paź przez Rozi
Opublikowano 18 października 202418 paź No właśnie poluje na tego zero porterka, dajcie znać jak gdzieś znajdziecie. Kopyr nieźle ześwirował na jego punkcie a i jest z mojego ulubionego browaru.
Opublikowano 18 października 202418 paź 11 minut temu, Plugawy napisał(a): zero porterka Porter Zero? świat stanął na głowie.