Pryxfus 820 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 Też wypiłem Żywca APA i nie jest taki zły, oczywiście są lepsze American Pale Ale, ale jakbym nie miał nic innego do wzięcia w sklepie to ŻAPA wpadła by do koszyka. W sobotę premiera Grand Championa Birofilia 2014 uwarzonego ponownie przez Czesława Dziełaka: http://festiwal-birofilia.pl/ Cytuj
hegemon 1 241 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 Ni cholery nie mogę namierzyć tego żywieckiego APA. Gdzie Wy to kupujecie? Mikro, ciesz się, że robisz piwo, a nie bimber: ; ) 2 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 Ni cholery nie mogę namierzyć tego żywieckiego APA. Gdzie Wy to kupujecie? Piję w SELECT Cytuj
erix 303 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 ŻAPA widzialem juz w Auchan , Carrefour i Almie. Ale ogolnie to nigdzie go nie ma, dystrybucja lezy (albo Cieszyn nie wyrabia) BTW. nastawilem swoje pierwszo piwo - AIPA. Zobaczymy jak wyjdzie 2 Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 10 grudnia 2014 Opublikowano 10 grudnia 2014 W polomarketach ŻAPA w dobrej cenie jest. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 10 grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 grudnia 2014 W E.Leclerc 3,40 za ŻAPA. Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 Jakikolwiek lepiej zaopatrzone delikatesy z lodówką Żywca. Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 14 grudnia 2014 Opublikowano 14 grudnia 2014 Kupiłem tego Żywca APA za 3,40 i muszę przyznać,że tak jak za piwem nie przepadam tak te mi bardzo podeszło. Jeszcze tak z ciekawości to jakie polecilibyście piwo na spróbowanie z tych małych prowarów? Bo w Auchanie gdzie brałem ŻAPA było całkiem sporo tych buteleczek tylko problem był co wybrać. Najlepiej coś podobnego do tego Żywca,czyli z mniejszą goryczką i bardziej "słodkim" smakiem. Cytuj
mikro 48 Opublikowano 14 grudnia 2014 Opublikowano 14 grudnia 2014 (edytowane) Jak chcesz 'słodkiego' smaku, to polecam Russian Imperial Stouty. Co prawda butelka 0.33 kosztuje koło 17zł ale na święta warto, żeby spróbować A tak serio to, to co pierwsze przyszło mi do głowy to Crazy Mike z AleBrowaru i Winchester z Faktorii. Tego drugiego polecam motzno, jedno z moich ulubionych piw. Teraz na święta wyszło jeszcze kilka piw typowo świątecznych z przyprawami, np. Xmas Rye z Doctor Brew edyta: aha, teraz doczytałem, że w Aucham, to z tymi powyżej może być problem, żeby znaleźć. Ale ostatnio w Auchan widziałem coś takiego bardzo dobre piwo. Możliwe, że znajdziesz tam jeszcze Ciechan AIPA i Kormoran American IPA Edytowane 14 grudnia 2014 przez mikro Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 W Auchan to nie wiem czy jest, ale jak ma być coś w stylu APA, to może Jankes z Lwówka. Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 (edytowane) Dzięki za sugestie, jak będę na zakupach to sprawdzę czy da się coś z tego kupić w lokalnym Tesco bo mają tam mały regał z tego typu piwami. Jak nie to pewnie trzeba będzie spróbować w Auchan czy innych super duper marketach. Edytowane 15 grudnia 2014 przez Paliodor Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 Jeśli chodzi o pale ale, to piłem coś takiego: Płaciłem za butelkę 12 zł, ale piłem to w pubie, więc nie wiem, czy cena jest taka sama. Aaa, i ŻAPA zostanie chyba moim ulubionym koncerniakiem, bardzo pyszny. Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 Podróże to AIPA, bardziej goryczkowe od ŻAPY i nie takie słodkie, w sklepach po 8 -8,50 i można dostać w większych Carrefourach. Cytuj
erix 303 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 Cała seria podróży Kormorana jest fantanstyczna, a ta AIPA wyzej to cudo. Cytuj
mikro 48 Opublikowano 15 grudnia 2014 Opublikowano 15 grudnia 2014 True story, chociaż rauchbocka jeszcze nie piłem Cytuj
MrSatan 20 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Rauchbock, naprawde dobra, intensywna wędzonka. Może Shlenkerli nie przebije, ale wg. mnie lepsza, niż Jak w Dym z Pinty, czy Roztoczańskie Dymione. Za to z wędzonek polecam Darz Bór z Gościszewa. Cytuj
hegemon 1 241 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 W sobotę, w drodze do domu na święta zahaczam o Głogów, gdzie mam zamiar zaszczepić bakcyla dobrego piwka u kumpla. Mam nadzieję, że tamtejsza Galeria piwa nie zawiedzie mnie pod względem asortymentu Cytuj
Pryxfus 820 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Podróże Kormorana, tak jak i Pintę (oprócz Grodzieskiego) można brać w ciemno. Hegemon, sklepik zacny, spory wybór czeskiego piwa widzę. Cytuj
hegemon 1 241 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Byłem dzisiaj w Carrefourze i spytałem pracownika, czy mają ŻAPA. Pokazał mi tylko pustą półkę i powiedział, że rozeszło się w jeden dzień. Czyli ludzi są jednak ciekawi nowych smaków. Na pocieszenie kupiłem sobie Atak chmielu i Ciechana AIPA*. *można pić póki Blubera nie ma. Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Dorwałem dziś Żapę w Auchan, też mało zostało na półce a cena nie ciekawa, ponad piątke. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 (edytowane) Żywiecka APA na tle konkurencji raczej blado wypada, ale gdy cena oscyluje ok 4 zł, to w sumie warto brać. Żywiec jak na koncerniaka zrobił porządne piwo. Edytowane 17 grudnia 2014 przez Hendrix 2 Cytuj
hegemon 1 241 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Dla mnie kluczem będzie dostępność. Wyprawa po coś ciekawszego zajmuje mi jednak nieco czasu, a i tak nie wiem, czy dostanę to, co bym chciał. Gdybym w spożywczaku pod domem mógł sobie kupić APA za 4 zł - byłbym wniebowzięty. Cytuj
erix 303 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Zywiec troszke leci w uja, jak w KAZDEJ jednej zabce i freshu mozna dostac caly przekroj Bojanow , to mozliwe jest zrobienie tego samego z APA. Predzej 1)mala problemy logistyczne, dystrybucyjne 2) to taka taktyka marketingowa zeby ludzie sie naw(pipi)iali szukajac tego. Bock , Biale itp to tez "edycje limitowane" a mozna WSZEDZIE dostac. Nie wiem jak dokladnie wyglada wydajnosc Cieszyna , ale napewno nie tak slabo Cytuj
Paliodor 1 769 Opublikowano 19 grudnia 2014 Opublikowano 19 grudnia 2014 Ja ostatnio obleciałem niemal wszystkie tesco,żabki i inne sklepy w moim najbliższym mieście i lipa. Kupisz wszystkie te ich nowe wynalazki jak Marcowe itd ale APA nigdzie nie mają.A jechać prawie 15km do Auchan po piwo jest bez sensu.Niech Żywiec zrobi coś z tą dostępnością ich nowego piwa bo obecnie to jest lipa totalna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi