Opublikowano 5 stycznia 201510 l Takiego bronksa dziś spotkałem w Biedrze i wziąłem z ciekawości, głównie przez butelkę. Robione w podwójnej fermentacji. Całkiem dobre, aczkolwiek dziwna gorycz. Przy przełykaniu nic nie czuć, dopiero później roznosi się smak goryczy. Polecam spróbować.
Opublikowano 8 stycznia 201510 l Dzisiaj próbuję nowych (dla mnie) porterów. Witnicki bardzo dobry, Komes czeka w kolejce.
Opublikowano 9 stycznia 201510 l Obydwa bardzo dobre. Do tej pory ulubiony żywiecki porter już nie jest ulubiony, a widziałem jeszcze dużo innych ciekawych butelek. Weekend sprzyja degustacjom Edytowane 9 stycznia 201510 l przez mclusky
Opublikowano 10 stycznia 201510 l potwierdzam wczoraj piłem komesa i był pyszny. nie rozumiem zachwytów nad zywiec apa, bardzo dobre piwko, ale za 3.50 to ja mam 2 zubry,
Opublikowano 12 stycznia 201510 l każde piwo smakuje tam samo=jak szczoch. temat oficjalnie zamknięty
Opublikowano 14 stycznia 201510 l Mi smakuje Ciechan miodowy i piwa pszeniczne. Ciemne mi nie wchodzi (poza jednym - Bishops Finger). Wszelkie popularne siki też piję od czasu do czasu i z nich może być Żubr jak na mój gust. Kiedyś piłem Globa z Browarów Łódzkich, ale już chyba go nie rozlewają. Edytowane 14 stycznia 201510 l przez Mihau_ALU
Opublikowano 20 stycznia 201510 l Testowania porterów ciąg dalszy. Wczoraj był Ciechan i Żywiec. Ten pierwszy smakuje jak ten drugi kiedyś smakował - bardzo dobry, wyrazisty smak. Można nawet powiedzieć, że ciężki w porównaniu do Komesa czy Witnickiego. Żywiec też niczego sobie, ale nic wyjątkowego. Polecam też Warmińskie rewolucje Kormorana. To lager z "odwrotnym chmieleniem". Jak można przeczytać na ich stronie: "na goryczkę aromatyczna Sybilla, a na aromat goryczkowa Marynka, i dodatkowo chmielenie na zimno". Na pewno jeszcze do niego wrócę bo było pyszne.
Opublikowano 20 stycznia 201510 l Prawdę mówiąc jest dość średni. Na tle lagerów zbyt mocno się nie wyróżnia. Ze swojej strony mogę polecić: Bier de Garde z IPY, wersję zwyczajna i bursztynowa . Świetne piwo typu francuskiego z charakterystyczną nutą ziół i przypraw. Oba świetnie komponują się w posiłkami:D Edytowane 20 stycznia 201510 l przez Woodknight
Opublikowano 20 stycznia 201510 l Nie lubię pić piwa do jedzenia. Jakieś drobne przekąski - ok, ale coś większego to tylko wino albo coś mocniejszego (albo woda ).
Opublikowano 21 stycznia 201510 l W Biedronce jest coś takiego: I jest pyszne <ok> Haha, nie zauważyłem postu Krupka o tym samym Edytowane 21 stycznia 201510 l przez Rozi
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Dzisiaj kupiłem 1 portera i 1 black IPA. Porter z browaru Krajan taki sobie. Raczej wersja light niż wcześniejsze ciężkie browary. Bez obszczyny. Bardzo smakował mi Nosferatu – czarne IPA z browaru Raduga. Pierwszy raz miałem styczność z tym rodzajem piwa i z tym browarem, ale wrócę do nich na pewno bo było przepyszne. Jedyne co trochę odstrasza to cena bo dałem za niego, o ile dobrze pamiętam, niecałe 7 zeta (dwa razy tyle i w biedrze można kupić dobre wino!). Edytowane 22 stycznia 201510 l przez mclusky
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Jak wejdziesz głębiej w temat małych browarów rzemieślniczych to 7 zł jest raczej dolną granicą. Raduga robi bardzo mało rodzajów piw, chyba jedno na rok. Black IPA całkiem OK.
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Może być drożej, w końcu nie kupuję tego skrzynkami. Poza tym na szczęście nie ma u mnie sklepu, który oferuje taki wybór jak ten u Ciebie. Możliwe, że będę w weekend w Opolu to spróbuję odwiedzić ten sklep o którym opowiadałeś i tam coś kupię.
Opublikowano 25 stycznia 201510 l Dobry ten Komes porter. Widziałem go w butlach 0,75l z korkiem. Bardzo fajne opakowanie.
Opublikowano 25 stycznia 201510 l Ja go kupiłem w leclercu, wiem że w tesco też były. Poszedł do leżakowania na rok