Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 297 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Deep love jest bardzo ok

Opublikowano

W moich lokalnych sklepach bieda i nie mogłem znaleźć większości tego o czym wyżej piszecie. Dzisiaj na meczyk przygotowałem:

35lhq14.jpg

Z tego wszystkiego tylko Belga z Lwówka już piłem.

Opublikowano
  • Autor

Piłem Deep Love i Jankesa, Imperatora nie miałem okazji, a szkoda wielka... Trzeba będzie poszukać w piątek i zrobić degustacje dla forumka - teku już mam ;)

Edytowane przez szaden

Opublikowano

Imperatora z tego co wiem warzą tylko raz, może dwa razy do roku, także ciężko będzie ci go znalezc. Ja w święta miałem 2 butelki - jedna z 2013 i jedna z 2014  :banderas:

Opublikowano

maorys.png

nowosc z Bojana tak sobie. NZ Rye IPA   - idea bardzo fajna. Ale jakos slabo mi to podeszlo, maselko w aromacie i smaku :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odwiedziłem mój ulubiony sklep z piwem, a tu miła niespodzianka - świeża dostawa ciekawych browarów! Na początek nabyłem takie wynalazki jak Foreign Extra Stout, Oatmeal Stout, American IPA czy Rye India Black Ale. Zwłaszcza o tym ostatnim, z Radugi, czytałem dobre rzeczy dlatego idę degustować :)

331k8q8.jpg

edit: orajt, dzisiaj wypiłem ostatnie i powiem Wam, że zgodnie z oczekiwaniem Lost Weekend od Radugi pozamiatał. Kto lubi amerykanckie chmiele to niech wali w ciemno. Drugim, bardzo miłym zaskoczeniem, jest pity przeze mnie po raz pierwszy owsiany stout - Avena z browaru Ninkasi. Prawie bez gazu, zajeżdżający kawą i... owsianką :) Przepyszny! Globale dobry, ale nic specjalnego.

Teraz Doktor Faust - fuj! Smakowało jakby ktoś wrzucił do piwa ziemniaka z ogniska. Dla mnie niepijalne i już raczej nie kupię nic z dopiskiem "with touch of smoke".

Edytowane przez mclusky

Opublikowano

Od dzisiaj w intermarche promocja czeskich browarów. Cena Budweisera ryje beret - 1,99 zeta za butelkę lagera albo dark lagera! Tego ciemnego jeszcze nie piłem, ale zwykłego bardzo lubię i coś czuję, że jutro polecę po karton.

Budejovicky_Budvar.pngBudvar_Dark_Lager_330ml.png

Opublikowano

Widziałem jakiegoś Lecha o smaku piwa i coli. Nazywa się to Ice Diesel.

Edytowane przez 2razyjot

Opublikowano

Udało mi się zdobyć Imperatora Bałtyckiego, ostatnia butelka z zaplecza ulubionego sklepu, wystarczyło pogadać z właścicielem i się znalazła :D

uNwO4zg.jpg

Opublikowano

od dzis w lidlu belgijskie piwa - zna sie ktos na nich? jest jakis okaz warty wyprobowania?

Opublikowano

belgijskie szczochy lepsze od polskich?

poradnik dla forumowych koneserów

Opublikowano

Petrus Dubbel Bruin - pilem wczoraj, rewelka, uwielbiam ciemne typu "ale". dzis wezme na zapas kolejne 2 czteropaki bo pewnie wzorem brytyjskiego tygodnia szybko piwka znikną

Opublikowano

Przeczytałem dużo dobrego o tych belgijskich piwach i jutro chyba się na coś skuszę. Tymczasem w kauflandzie znalazłem ukraińskiego, lwowskiego portera, którego robi Карлсберг Украина! Całkiem smaczne. Podobny w smaku do żywieckiego portera, ale jakby słabszy. Nawet kolor ma raczej ciemno czerwony niż czarny jak inne portery. Kto lubi ciemne browary - polecam.

2ir27uw.jpg

Opublikowano

Nie załapałem się psia mać na złotego smoka i piraata. Właśnie spiłem dubbelka Corsendonka, dayum son, piana beton :obama:

piwoteka na ratunek mieszkającym na wsi, jak ktoś zna jakiś dobry sklep online to może się podzielić.

Opublikowano

Ja kupiłem wszystko co mieli, wyszło 10 sztuk. Na pierwszy ogień poszedł Dubbel Corsendonk i Gauloise Ambrée, obydwa rewelacja.