Opublikowano 28 sierpnia 20159 l Dwa Toporki za 8 zł w Żabce to promocja nie do wy(pipi)ania. Bardzo dobre piwko. Z tych tańszych.
Opublikowano 29 sierpnia 20159 l A ja w Lidlu trafiłem na promocję piw po tygodniu angielskim (wszystkie po 3,99), i niektóre są mega pyszne - Spitfire (tradycyjne, łagodne ale), Golden Ipa (świeże i orzeźwiające), Hen's Tooth (refermentowane w butelce, o ciekawym, intensywnym smaku) no i posmakował mi też Stout od Shepherd's Neame. Jak u siebie macie to sprawdźcie bo cena przez pół.
Opublikowano 29 sierpnia 20159 l @Boryz Co to za bronks? Faktycznie czuć posmak earl grey? To jest nowe piwko z browaru Olimp, chyba jakies eksperymentalne ale jak dla mnie strzal w dziesiatke. Krzyzowka chmielu citra i herbaty earl ktora pozostawia powazny posmak w gebie znokautowal mnie. Nie bede ukrywal ze to jedno z najlepszych piwek ktore wylapalem w tym roku, mam nadzieje ze sie przyjmie i zrobia wiekszy rzut tego browarka, bo ciezko mi go znalezc od paru tygodni.
Opublikowano 29 sierpnia 20159 l Ja pitole, niezłe połączenie. Koneser ze mnie żaden, ale te muszę sprawdzić.
Opublikowano 29 sierpnia 20159 l Dwa Toporki za 8 zł w Żabce to promocja nie do wy(pipi)ania. Bardzo dobre piwko. Z tych tańszych. Bojan zawsze na propsie, ostatnio wydaje mi się że toporek lekko słodszy jest niż kiedyś co imo bardziej mi pasuje.
Opublikowano 29 sierpnia 20159 l Ja pitole, niezłe połączenie. Koneser ze mnie żaden, ale te muszę sprawdzić. Polecam, daj info jak zlapiesz go, jestem ciekaw czy tez przypasuje.
Opublikowano 31 sierpnia 20159 l Jęczmienno-pszeniczne ale. Na pierwszy strzał podobne do Złotego Hobgoblina ale końcówka caaałkiem inna. Poezja ;] Edytowane 31 sierpnia 20159 l przez Gość
Opublikowano 12 września 20159 l Coś pięknego. Czarne, a cytrusowe, dużo goryczki. Recenzje w internecie.
Opublikowano 25 września 20159 l Polecam oba. Zawsze jestem sceptycznie nastawiony do piw brandowanych, ale te są naprawdę niezłe.
Opublikowano 25 września 20159 l Podobno najstarszy brytyjski browar. Balans. Wszystkiego tyle, ile być powinno, bardzo pijalne i całkiem smaczne piwko. Za te pieniądze można jednak dostać o wiele lepsze hipsterskie wynalazki. Na przykład to: Tak gorzkie, że aż suche. A podobno "tylko" 70 IBU. Wyśmienite. To pierwsze jest wszędzie (Auchan, Real), drugie kupiłem w Drink Shopie na łazarskim rejonie. Edytowane 27 września 20159 l przez Grze(pipi)
Opublikowano 27 września 20159 l piszcie też gdzie kupujecie te piwka, chociaż podejrzewam że to przeważnie miejscowe sklepy monopolowe a nie żadne sieciówki
Opublikowano 27 września 20159 l z sieciówek najwięcej spotkałem w leclercu, żadne inne carrefoury, tesco, almy ani auchan nie mają takiego wyboru jak leclerc
Opublikowano 7 października 20159 l Wypiłem Okocim Porter i był on w miarę smaczny, ale zbyt mocny. 8,9%, będę śpiewał.
Opublikowano 18 października 20159 l Obskoczyłem w tym miesiącu dwa festiwale piwne i powiem jedno - jest moc. Dopiero jak się te wszystkie browary zjadą w jedno miejsce można zobaczyć skalę tego całego zjawiska. Pozdrawiam z lekkim kacem..
Opublikowano 18 października 20159 l Digimon w innym temacie, niż wieści gminne i inne. Wydarzenie, forumku.Polecam żywiec APA
Opublikowano 21 października 20159 l Od jakiegoś czasu szukam browara dla siebie i nie mogę znaleźć. Za to wczoraj wypiłem dwa Żubry z puszki i było ok, przypomniało mi to smakiem stare czasy. Ostatnio widziałem nowego Żywca w sklepie, wziąłem i w smaku zwyczajny. W sumie wziąłem 4 różne piwa, każde inaczej smakuje, ale żadne z nich mi nie posmakowało. Oczywiście nie wypiłem czterech na raz, tylko rozłożyłem na raty. Najlepiej chyba smakowało Staropolskie. Edytowane 21 października 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 21 października 20159 l Poszukaj Namysłowa Pszenicznego. Nie jest jakiś drogi ani sikowaty. Moim zdaniem taki racjoonalny wybór. Jedna wada to słaba dostępność. U mnie tylko w PiP. Tesco i inne Kauflandy nie mają.
Opublikowano 22 października 20159 l Ok, biorę trzy, na Twoją odpowiedzialność Ps. Białe pszeniczne? --- Widzę tu tez jakieś giganty z kaczorem Donaldem, za 24 zeta;) Edytowane 22 października 20159 l przez grzybiarz
Opublikowano 8 grudnia 20159 l Panowie nigdzie nie mogę znaleźć tego nowego Żywca sasion. Nawet w Pi Pie nie mają !