Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja ostatnio kupiłem taki wynalazek w Lidlu:

perlenbacher_premium_pils.jpg

Jak za tę cenę był całkiem całkiem (2,19 zł) i wydaje mi się nawet, że Perlenbacher jest lepszy od Łomży, Leżajska i podobnej, koncernowej, taniochy.

• Plusik 1
Opublikowano

W tej cenie najlepsze piwo obecnie.

kupilem specjalnie po tym poscie, juz wiem po wiecznosc by nigdy nie wierzyc w cokolwiek co pisze xbot

Opublikowano

Ostatnio zabrałem się za czeskie piwa. I tak na warsztat poszły Kozel, Gambrinus, Budweiser Budvar i Zlaty Bazant (wszystko typu lager). Niestety tylko dwa pierwsze miały jakiś smak choć nie wyróżniały się zbytnio. Dwa kolejne smakowały jak zwykłe piwa z festynu (zbyt wodniste). Tak też pytanie mam: są jakieś piwa z za naszej południowej granicy zdatne do picia? 

Opublikowano

Gdzie można kupić Paulanera za trochę ponad 2 zł? :o

W zeszłym roku zrobili w Biedronce promocję - 2,49 zł za butelkę 0,4 l (oczywiście Hefe-Weißbier). Kupowałem codziennie przez miesiąc, bo Janusze jakoś nie chciały brać.

Opublikowano

Ostatnio zabrałem się za czeskie piwa. I tak na warsztat poszły Kozel, Gambrinus, Budweiser Budvar i Zlaty Bazant (wszystko typu lager). Niestety tylko dwa pierwsze miały jakiś smak choć nie wyróżniały się zbytnio. Dwa kolejne smakowały jak zwykłe piwa z festynu (zbyt wodniste). Tak też pytanie mam: są jakieś piwa z za naszej południowej granicy zdatne do picia?

Budweiser i Bazant wodniste? Moim zdaniem, mają wlaśnue fajny wyrazisty smak.

Opublikowano

Gdzie można kupić Paulanera za trochę ponad 2 zł? :o

W zeszłym roku zrobili w Biedronce promocję - 2,49 zł za butelkę 0,4 l (oczywiście Hefe-Weißbier). Kupowałem codziennie przez miesiąc, bo Janusze jakoś nie chciały brać.

Fakt, w zeszłym roku była traka promocja i sam kupowałem na potęgę. Znajomy pracujący w Biedronce mówił mi, ze słabo im schodził. No cóż, nie jest to Żubr...

Opublikowano (edytowane)

tez wzialem tylko ze karton ;)

przeliczylem wszystkie piwa jakie mam w mieszkaniu i wyszlo ze 50 sztuk roznych zlocistych napojow, od poniedzialku urlop to jak znalazl :D

Edytowane przez vip77
Opublikowano

Też wzialem karton + 1;).

Pamiętam w zeszłym roku jak była ta sama promocja to mijała dosłownie chwila i już zostawały puste palety. Ale 33 zł za 15 butelek 0,66 przecież całkiem niezłego Carlsberga to zacna opcja.

Opublikowano

Ano, właśnie popijam do obiadu - całkiem przyjemny smak, chociaż hipsteriada powie, że to koncernowy szczoch. 0,66l za taką cenę to jak za darmo. U mnie pod domem w 24h sklepie najtaniej chodzi Tatra pils 0,5l - 1,79 zł. Ale po kilku zaczyna na języku robić się niedobry alkoholowy posmak.