Skocz do zawartości

Piwo

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Porter?

Portera się pije cieplejszego. Ogólnie sam przyznaję zasadę. Słabe piwo do najpki - może być nawet zmrożone, by nie czuć smaku. Lepsze piwa? Tak powyżej +10 C

Opublikowano

Ja nabyłem takie coś, ale jeszcze nie spróbowałem:

Sample-00038-237.jpg

Doktorzy to najbardziej przereklamowany browar w polskim krafcie, 90% piw to IPA na jednym chmielu. Każda warka smakuje inaczej, nie potrafią powtórzyć swoich piw. Przy okazji premiery leżakowanych RISów i Barley Wine tłumaczyli się, że przy rozlewie wszystko smakuje za(pipi)iście, tylko potem coś siada. Rozważali robienie refermentacji piw w butelkach, ja pier.dolę to poziom amatorskiego piwowarstwa domowego, w które się bawię od czasu do czasu. Jak dla mnie ich sukces opiera się tylko na udanej współpracy z Kopyrą, dla którego każde ich piwo jest wybitne.
Opublikowano

A ja wlasnie to lubie to w doctor brew, ze ich piwa sa strasznie proste w nasladowaniu ;)

Juz kiedys tutaj pisalem o IPA Sorachi Ace od nich ktore dla mnie jest mega sztosem, wlasnie teraz w butelkach mam 100 sztuk i w smaku jest to 1:1.

Opublikowano (edytowane)

Wg. untappd https://untappd.com/w/doctor-brew/111174 mają 54 piwa, próbowałem z 30, bardzo dobre lub wyżej były: Enigma, Molly, i kokosowe Sorachi Ace, jak dla mnie trochę mało. Taki Artezan, Piwne Podziemie, czy skacząca po stylach Pinta mają o wiele, więcej lepszych piw w swoim portfolio. Ja od Barley Wine wolę RISy, ale mam nadzieję, że będzie Ci smakować.

BoryzPL, dzięki za przypomnienie o tym chmielu. W zeszłym tygodniu rozlewaliśmy i butelkowaliśmy naszą West Coast IPA, będą dwie skrzynki na grudzień w sam raz ;)

Edytowane przez Pryxfus
  • Plusik 1
Opublikowano

Prosze bardzo, dla mnie ten chmiel rzadzi, chociaz obstawiam przy takim przesycie jak teraz bede mial na zime nie bede mogl przez pol roku patrzec na Sorachi Ace ;) Strasznie mnie przestraszylo przed fermentacja bo strasznie nieprzyjemny zapach mialo, ale przed butelkowaniem wszystko juz ok bylo i jak dla mnie juz teraz jest 1:1 z tym od doctor brew.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

piwo-w-szkle.jpg

O taki browar teraz u mnie wchodzi

polecam bardzo. Nie polecam z kolei Namysłów Irlandzkie. Myślałem, że to tylko mi nie podeszło, ale opinie w necie są jednomyślne. Dawno nie piłem piwa, którego nie wypiłem do końca. Kosztuje jak piwo ze średniej półki, bo 5 zeta, a smakuje jak Vip za 1.20 z domieszką coca coli. Ciemnawa barwa, ładny kapsel, bardzo wodniste, zerowa piana, aromat gówna z cukrem. 

i nawet jako nayebator się nie nadaje, bo ma 4 procent alko;/;/

Edytowane przez gekon
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...