Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Mi ostatnio coś za często Desperados siada, nigdy tego gunwa nie piłem, a przez ostatnie dwa tygodnie to nałogowo, tylko ten napój. Polecacie jakieś inne browary w tym stylu, jakieś podobne biedronkowe podróby czy cuś innego? Bo znając życie, pomęcze się z tym jeszcze chwilę i wrócę do prawilnej perełki.

Edytowane przez Dreyes

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 298,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

Innych nie kojarze, ale z tego co pamietam to zwykle piwo z odrobina sprite'a smakuje jak desperados wlasnie

Opublikowano

Odkad zaczalem pic dobre ciemne piwa to taki Desperados w ogole mi nie smakuje. Kiedys go lubilem, ale jak ostatnio kupilem, zeby wypic butelke ze swoja na polowe to ciezko mi bylo go zdzierzyc. Smakowal mi jak rozwodnione popluczyny po piwie. Moze latem do grilla lepiej wejdzie. Z piw a la desperado to w lidlu maja swoj odpowiednik, tyle ze w smaku wydaje sie mocniejsze.

Opublikowano

Wczoraj sobie kupilem Okocim Porter i był wstrętny, ledwo wypiłem. Dawał alkoholem takim ordynarnym, nie polecam w ogóle.

Opublikowano

Może nie bezalkoholowe bo ma ten 1%, ale jest zaje biste. Kupiłem w ciemno nie wiedząc o tym ale po otwarciu butelki byłem zaskoczony jakie jest dobre.

Sample-0002111820.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wpis w chuy, aczkolwiek nie jest to piw dla kazdego. Kilku moich kumpli solidnie odrzucilo.

Polecam Hoptimum:

14482021_833409140133037_437424755615098

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Lidlu dzisiaj będąc widziałem całkiem miłą paczuszkę- 6 piw belgijskich Petrus (nie znam, nigdy nie słyszałem, z belgijskich piłem tylko Leffe i Duvel), za 24 zł. W zestawie 3 piwa klasyczne- blond, tripel i dubbel i 3 mniej klasyczne- tutaj nie wymienię bo zapomniałem, ale wyglądały dość ciekawie. :) Chyba się skuszę i wypróbuję co to za wynalazek. Ktoś może zna?

Opublikowano

Piłem już kiedyś, a teraz też kupiłem. Ogólnie dla miłośników ale, bo kwaśne, a nie każdy lubi. Mi najbardziej smakuje Aged Red, ale najpopularniejsze jest Aged Pale. http://petrussourbeer.com/en

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

beer_499024.jpg

Ja pyerdole jakie to jest dobre :banderas:

Szkoda ze przywiozlem sobie tylko jedno ;(

Przy okazji udalo mi sie zgarnac z polki ostatnia sztuke Baltic Abyss :obama:

Opublikowano
  • Autor

beer_499024.jpg

Ja pyerdole jakie to jest dobre :banderas:

Szkoda ze przywiozlem sobie tylko jedno ;(

Przy okazji udalo mi sie zgarnac z polki ostatnia sztuke Baltic Abyss :obama:

Baltic Abyss rzeczywiscie calkiem niezle.

Odradzam wszystkim Gehenne z Golema! Straszny syf.

Opublikowano

Próbował ktoś nowość z miłosławia żytnie session ipa? Dzisiaj dostałem kilka butelek ale dopiero na majówke degustacja. Jeszcze wpadl porter baltycki z platkami debowymi ktorego nie mialem jeszcze okazji pic i nie wiem czego sie spodziewac

Opublikowano

Ja teraz tylko stouty pijam. Lubię Czarną polewkę z Łańcuta i Noc kupały. Ale najlepiej wypada The Waiter, można przy nim siedzieć godzinami, aksamitne w smaku, nie za gorzkie, czekoladowo-kawowe nuty, pycha.

DSC02951.jpg

Opublikowano

43239_1.jpg

Tak tanio jeszcze nie było!!111

Nie wiem, może ktoś jest w desperacji i chce się napić tanio?

Czy czasem butelka nie kosztuje 50 groszy? :)

Opublikowano

to piwo jest bardzo dobre w kategorii tych wszystkich sików tyskich, żywców, łomży, harnaś smakuje i wchodzi jak woda, polecam

Opublikowano

kaucja za butelki xDD

zapomniałem kompletnie że jest coś takiego, bądzmy powazni xD

Opublikowano

targać butelki do sklepu, nawet gdybym pił piwo to był się czuł jak  jakis magical  albo wujonix

makulature też jeszcze się wymienia na sznurek papieru toaletowego?

Opublikowano

Nie pijesz piwa a jak już to pewnie jak baba więc noszenie 10 butli by dostać 2 piwka gratis z kaucji cię nie rusza. Wiadomka. Porównanie z makulaturę i papierem toaletowym to jakieś herezje, popłynąłeś jak zwykle.