Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Nie lubie specjalnie piwa, ale ostatnio pilem Staropramen, bardzo dobre.

Edytowane przez milan

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 295,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

• JJ i Milo  

• Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

staropramen jest bardzo dobry. jeden z najlepszych pilsow na swiecie:)

Opublikowano

Moje ostatnie zakupy z pobyty na urlopie w Polsce

cpWOHFN.jpg?1

ART+9 i Epsilon wyborne kwasy, ale największe wrażenie zrobiło na mnie Modern Drinking, chyba najlepsze jakie piłem z piw kraftowych

ps. mam gdzieś jeszcze jedno zdjęcie z piwkami ale muszę go poszukać.

Edytowane przez Malibu

Opublikowano

Mm2LDDr.jpg

Przedwczoraj miałem przyjemność napicia się tego piwka. Czarna porzeczka, czarny bez, aronia, bakterie kwasu mlekowego - kwaśne, ze słodką nutą, smakowało troszkę jak babciny kompot z porzeczki.

Swoją drogą, pił ktoś, albo widział w sklepach to piwko?

https://www.youtube.com/watch?v=KemehukImhI

Opublikowano

zDXDS8K.jpg

Kolejne testowanie smaków. 

Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze?

Opublikowano

Nie uważacie ze te nazwy zaczynają byc passe?

Paulanera piłem, jasnego, pyszny.

Opublikowano

Kocham Witbiery ale ten z Miłosława jest jak paczka gwoździ.

Opublikowano

Ja też kocham, wziąłem z Żabki, bo dawno go nie piłem. Ten witbier z Browaru na Jurze jest moim ulubionym. 

Opublikowano

Paulaner ciemny paskudny w hooj,

jak błoto w smaku, wylałem

Opublikowano

Ja też kocham, wziąłem z Żabki, bo dawno go nie piłem. Ten witbier z Browaru na Jurze jest moim ulubionym. 

Z Kormorana na pewno już próbowałeś? Najlepiej mi wchodził z browaru Toruńskiego Olbracht ale nie wiem czy można gdzieś poza regionem dostać. Ostatnio w biedzie znalazłem Witbiera z tej ich serii piw rzemieślniczych, Don Vito - cały do zlewu popłynął

Opublikowano

Jeszcze nigdy nie widziałem takiej piany, jaką ma Człowieczy Los. Nalałem dosłownie kapkę piwa do szkła, a spieniło się pod samą krawędź :obama:

Opublikowano

Stary Guinness jak jeszcze nie było tego w kraftowego w większości barachła , miał taką piankę że 5 zł spokojnie trzymała na wierzchu.

Opublikowano

Ano, tutaj jak budyń normalnie, coś pięknego.

Opublikowano

Ostatnio pilem Barley Wine z Po Godzinach za cale 5ziko w tesco xd calkiem calkiem, chociaz slodkie jak skur wesyn.

Opublikowano

Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze?

Dla RISów to jest normalna cena, ostatnio miałem okazje wypić "Łódź i Młyn", kosztowało coś pod 20zł za 0.3l i "KBS", 45zł za 0.3l. Oba genialne i warte swojej ceny. Możesz też spokojnie spróbować dowolnego RISa z browaru Olimp.

Opublikowano

zDXDS8K.jpg

Kolejne testowanie smaków. 

Im wyższy ekstrakt tym jest szansa, że będzie  bogatszy.

RISy leżakowane w beczkach moim zdaniem z reguły też są lepsze, a że "aging" dość popularny się zrobił jakiś czas temu to i dosyć łatwo znaleźć takie piwo.

Wysoki ekstrakt (a zatem i wysoka zawartość alko) oraz długi proces produkcji wpływają na taką, a nie inną cenę.

Opublikowano

1NvyNcH.jpg

Dobra znalazłem ost zdjęcie z pobytu w Polsce to tak...

Hopiniada - Ogórkowo, gruszkowy smak z mocno wyczuwalnym chmielem. Bardzo fajne na upalne dni

Szabat czarownic - w smaku wyczuwalne banany, taki o bym powiedział.

Lady Blanche mi niepodeszło

Komes Porterek - chyba świeży był bo mocno dało się wyczuć kawę, paloność, nie był dobrze ułożony przez co mi tak o podszedł. Muszę go kupić i pochować z kilka miesięcy, wolę bardziej wytrawny smak albo tak jak by był na wpół.

Ale Szopka - świetne piwko na święta wyczuwalny mocno goździk, piernik i coś jeszcze ale już nie pamiętam :P. Bardzo fajne piwko a pite w odpowiedni dzień +1 do oceny

Oto Mata IPA - świetne piwo z Pinty, robione na ryżu, średnia goryczka i znów coś jeszcze. Muszę je jeszcze raz kupić aby sobie przypomnieć

Szlachetna pszenica - powiem tak Pszeniczne z Ciechana bije o głowę albo z pięć to piwo, niepolecam

Kolejne zdjęcia w toku, jestem już u siebie i głównie będą pojawiać się jakieś francuskie lub belgijskie piwka, chodź idzie kupić jakieś z wysp czy USA, ale już w październiku będę w Polsce i znów będę próbował. W szczególności na pierwszy ogieć poleci Viva la śliwa z Pinty podobno SZTOS.

Opublikowano

Piję sobie łomżę miodową. Jak perła miodowa była piwem z dodatkiem miodu. To w łomży bardziej czuję miód niż piwo. Słodkie dość. 

Opublikowano

Wypiłem właśnie 2 łomże chmielowe. Aż przypomniały mi się czasy bycia biednym. W sumie nawet wchodziło i nawet ćmika mi się chciało zapalić <wspomina>. 

Opublikowano

Łomża to obrzydliwe piwo, po wypiciu 2-3 dostawałem zgagi, musiałem popijać kasztelanem, żeby przeszło.

Opublikowano

No nie wiem, to może jakąś specjalną wersję piłem. Na kasztelana bym się nie odważył jednak.