Opublikowano 27 sierpnia 20177 l Nie lubie specjalnie piwa, ale ostatnio pilem Staropramen, bardzo dobre. Edytowane 27 sierpnia 20177 l przez milan
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l staropramen jest bardzo dobry. jeden z najlepszych pilsow na swiecie:)
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Moje ostatnie zakupy z pobyty na urlopie w Polsce ART+9 i Epsilon wyborne kwasy, ale największe wrażenie zrobiło na mnie Modern Drinking, chyba najlepsze jakie piłem z piw kraftowych ps. mam gdzieś jeszcze jedno zdjęcie z piwkami ale muszę go poszukać. Edytowane 28 sierpnia 20177 l przez Malibu
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Przedwczoraj miałem przyjemność napicia się tego piwka. Czarna porzeczka, czarny bez, aronia, bakterie kwasu mlekowego - kwaśne, ze słodką nutą, smakowało troszkę jak babciny kompot z porzeczki. Swoją drogą, pił ktoś, albo widział w sklepach to piwko? https://www.youtube.com/watch?v=KemehukImhI
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Kolejne testowanie smaków. Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze?
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Nie uważacie ze te nazwy zaczynają byc passe? Paulanera piłem, jasnego, pyszny.
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Kocham Witbiery ale ten z Miłosława jest jak paczka gwoździ. Ja też kocham, wziąłem z Żabki, bo dawno go nie piłem. Ten witbier z Browaru na Jurze jest moim ulubionym.
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Kocham Witbiery ale ten z Miłosława jest jak paczka gwoździ. Ja też kocham, wziąłem z Żabki, bo dawno go nie piłem. Ten witbier z Browaru na Jurze jest moim ulubionym. Z Kormorana na pewno już próbowałeś? Najlepiej mi wchodził z browaru Toruńskiego Olbracht ale nie wiem czy można gdzieś poza regionem dostać. Ostatnio w biedzie znalazłem Witbiera z tej ich serii piw rzemieślniczych, Don Vito - cały do zlewu popłynął
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Jeszcze nigdy nie widziałem takiej piany, jaką ma Człowieczy Los. Nalałem dosłownie kapkę piwa do szkła, a spieniło się pod samą krawędź
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Stary Guinness jak jeszcze nie było tego w kraftowego w większości barachła , miał taką piankę że 5 zł spokojnie trzymała na wierzchu.
Opublikowano 31 sierpnia 20177 l Ostatnio pilem Barley Wine z Po Godzinach za cale 5ziko w tesco xd calkiem calkiem, chociaz slodkie jak skur wesyn.
Opublikowano 2 września 20177 l Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze? Dla RISów to jest normalna cena, ostatnio miałem okazje wypić "Łódź i Młyn", kosztowało coś pod 20zł za 0.3l i "KBS", 45zł za 0.3l. Oba genialne i warte swojej ceny. Możesz też spokojnie spróbować dowolnego RISa z browaru Olimp.
Opublikowano 3 września 20177 l Kolejne testowanie smaków. Da się kupić RISy w jakiejś normalnej cenie, czy wszystkie ponad dyszkę? Widziałem w sklepie jednego, Pożegnanie Korporacji i buteleczka 330 kosztuje prawie 13 złotych. Also, jakie RISy najlepsze? Im wyższy ekstrakt tym jest szansa, że będzie bogatszy. RISy leżakowane w beczkach moim zdaniem z reguły też są lepsze, a że "aging" dość popularny się zrobił jakiś czas temu to i dosyć łatwo znaleźć takie piwo. Wysoki ekstrakt (a zatem i wysoka zawartość alko) oraz długi proces produkcji wpływają na taką, a nie inną cenę.
Opublikowano 3 września 20177 l A w elblągu w żabce tenczynek stoi za 4 zł xD. Chyba najgorzej oceniany z dostępnych u nas RIS'ów, ale według Kopyra, wciąż RIS xD.
Opublikowano 3 września 20177 l Dobra znalazłem ost zdjęcie z pobytu w Polsce to tak... Hopiniada - Ogórkowo, gruszkowy smak z mocno wyczuwalnym chmielem. Bardzo fajne na upalne dni Szabat czarownic - w smaku wyczuwalne banany, taki o bym powiedział. Lady Blanche mi niepodeszło Komes Porterek - chyba świeży był bo mocno dało się wyczuć kawę, paloność, nie był dobrze ułożony przez co mi tak o podszedł. Muszę go kupić i pochować z kilka miesięcy, wolę bardziej wytrawny smak albo tak jak by był na wpół. Ale Szopka - świetne piwko na święta wyczuwalny mocno goździk, piernik i coś jeszcze ale już nie pamiętam :P. Bardzo fajne piwko a pite w odpowiedni dzień +1 do oceny Oto Mata IPA - świetne piwo z Pinty, robione na ryżu, średnia goryczka i znów coś jeszcze. Muszę je jeszcze raz kupić aby sobie przypomnieć Szlachetna pszenica - powiem tak Pszeniczne z Ciechana bije o głowę albo z pięć to piwo, niepolecam Kolejne zdjęcia w toku, jestem już u siebie i głównie będą pojawiać się jakieś francuskie lub belgijskie piwka, chodź idzie kupić jakieś z wysp czy USA, ale już w październiku będę w Polsce i znów będę próbował. W szczególności na pierwszy ogieć poleci Viva la śliwa z Pinty podobno SZTOS.
Opublikowano 6 września 20177 l Piję sobie łomżę miodową. Jak perła miodowa była piwem z dodatkiem miodu. To w łomży bardziej czuję miód niż piwo. Słodkie dość.
Opublikowano 6 września 20177 l Wypiłem właśnie 2 łomże chmielowe. Aż przypomniały mi się czasy bycia biednym. W sumie nawet wchodziło i nawet ćmika mi się chciało zapalić <wspomina>.
Opublikowano 7 września 20177 l Łomża to obrzydliwe piwo, po wypiciu 2-3 dostawałem zgagi, musiałem popijać kasztelanem, żeby przeszło.
Opublikowano 7 września 20177 l No nie wiem, to może jakąś specjalną wersję piłem. Na kasztelana bym się nie odważył jednak.
Opublikowano 12 września 20177 l Swoją drogą, pił ktoś, albo widział w sklepach to piwko? https://www.youtube.com/watch?v=KemehukImhI Od czwartku w Lidlu ma byc ta Fortuna za 4,99zł