Opublikowano 19 września 20177 l No w sensie otworzyłem, upiłem pół i poszedłem spać. Rano wstałem to wylałem.
Opublikowano 19 września 20177 l Tym razem piwo klasztorne od trapistów Orval. Kolor złoty ale nieprzejrzysty, wysoko wysycone z bardzo trwałą i wysoką pianą, prezentuje się niesamowicie. Zapach winny, przyprawowy. W smaku piwo jest wytrawne i bardzo przypomina mi białe wino, czuć lekką przyprawowość na finiszu. Nie pamiętam czy było ono świeże czy nie, ale podobno dłużej przechowywane nabiera większej mocy i wyrazistości. Najlepsze jakie piłem piwo od trapistów, jeśli ktoś nie pił to niech po nie sięgnie, w sklepach specjalistycznych powinno być spokojnie dostępne. Edytowane 19 września 20177 l przez Malibu
Opublikowano 20 września 20177 l Pobuszowałem dziś w Lidlu i nabyłem drogą kupna takie rzeczy ciekawe: Różne style, różne browary, różne smaki. To ostatnie dziadkowie przywieźli znad morza.
Opublikowano 20 września 20177 l Lwówek Jankes, Wesołe Ziele i Witbier z Kormorana to sztosy. :) Reszty jeszcze nie miałem okazji niestety.
Opublikowano 20 września 20177 l xd przecież wesołe ziele jest z glogera :| Wild sour bardzo okejka, trochę bardziej kwaskowe mogłoby być jak na mój gust
Opublikowano 20 września 20177 l Lwowek sztos? Co ja tu czytam....tak na prawde tylko wibier z kormorana jest ok z tego reszta do zaorania....
Opublikowano 21 września 20177 l No jak na koncerniaki nie ma tragedii ale ceny praktycznie takie, że jeżeli ktoś ma możliwość lepiej podjechać do lokalnego sklepu z piwkami i w podobnej już się coś niezłego wyrwie.
Opublikowano 21 września 20177 l za koncerniaka nie dam więcej niż 5 zeta. Ostatnio tyle płaciłem za puszkę żywca białe... na stacji paliw
Opublikowano 22 września 20177 l Muszę wam się do czegoś przyznać... ... nie piłem nigdy Ataku Chmielu. Więc go kupiłem. Kupiłem również: Jestem bardzo usatysfakcjonowany zawierciańskim Sparem na Zuzance, bo co tam przychodzę, to widzę inne piwa. I to jest piękne.
Opublikowano 22 września 20177 l Plan na dziś. Lublin to Dublin jak zwykle trzyma poziom, delikatny dymek, świetne piwo. Edytowane 23 września 20177 l przez Hum
Opublikowano 22 września 20177 l Ciekawe te Wild Sour, spodziewałem się takiego smaku, choć nigdy nie piłem nic w tym stylu. Fajne na lato, nie lubię Radlerów, czy innych takich wynalazków, ale te mi nawet podpasowało.
Opublikowano 25 września 20177 l U mnie dziś wjechał Fajne połączenie aromatów amerykańskich chmieli z typowo "januszowym lagerem". Jeśli ktoś nie potrafi przekonać się do craftu, to moim zdaniem powinien zaczynać od piw tego typu. A poza tym to w ogóle całkiem nieźle wchodzi. :)
Opublikowano 28 września 20177 l Berlinera bardzo mocno szanuję, dobry wybór. Ja w szowinistycznej Polsce kupilkupiłem i piję właśnie piwo schofferhofer pszeniczne. W Lidlu za 4 peso, baaaarszo dobre i polecam je gorąco: -)
Opublikowano 30 września 20177 l https://ocen-piwo.pl/The_Crafty_Brewing_Company_Irish_Pale_Ale,1,8261 Dopiero przy kasie wyszło, że 7 zeta :nosacz: Oby było znakomite.
Opublikowano 30 września 20177 l Polecam, lekkie piwo, aromatyczne i niepuste w smaku zarazem. Zdziwiłem się, bo nie spodziewałem się, że mi tak zasmakuje.
Opublikowano 6 października 20177 l Dawno nic nie kupowałem, ale dziś nadarzyła się okazja, bo kolega z pracy polecił sklep monopolowy w Zawierciu z dużym wyborem piw kraftowych i faktycznie - jak w niebie. Kupiłem więc: Właśnie piję RISa od Komesa, bardzo mi smakuje, palony, czekoladowy, czarny jak smoła, ale czytałem, że nie najlepiej reprezentuje RISy, więc następnym razem wezmę takiego z prawdziwego zdarzenia.
Opublikowano 6 października 20177 l Browar zakładowy. Kupione w żabce, ale powstaje w mojej okolicy, więc nie sądzę aby był we wszystkich żabkach, pewnie tylko w Lublinie i okolicach. No ale znakomite piwko. Były jeszcze inne smaki, których na pewno spróbuję. Edytowane 6 października 20177 l przez Kosmos
Opublikowano 6 października 20177 l Moi faworyci na dzień dzisiaj - Fortuna Czarne - Komes Czarny - Grand Imperial - Żywiec Porter - Obolon White - Łomża Miodowe pewnie jest więcej ale uznałem że nigdy nie dam więcej niż 5zł za piwo