Pryxfus 820 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) No i jak tam Panowie Buzdygan Rozkoszy? Dla mnie mega rozczarowanie, kokos prawie niewyczuwalny, ot po prostu fajny RIS. Najlepsze piwo z kokosem jakie do tej pory piłem to Rokokoko z Artezana. Edytowane 12 Stycznia 2018 przez Pryxfus Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 U mnie dzisiaj baltic abyss i deep dark sea Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 5 godzin temu, Pryxfus napisał: No i jak tam Panowie Buzdygan Rozkoszy? Dla mnie mega rozczarowanie, kokos prawie niewyczuwalny, ot po prostu fajny RIS. Najlepsze piwo z kokosem jakie do tej pory piłem to Rokokoko z Artezana. Imo Buzdygan i Barlow Sorbus to najbardziej przehypowane piwa a.d. 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ja tam pijam IPA i ich różne odmiany. Piłem kilka razy te niby sztosy i jakoś nie trafiają do mnie. Nie wyczuwam tych wszystkich za(pipi)istych aromatów by płacić po 30 - 50 zł za piwo. Za to np Dudziarz Profesji bardzo mi podszedł. Normalnie jakbym whiskey pił Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Bardzo mi źle, że w Chinach ciężko dostać dobre piwo (kurde, dobre! Mi nawet Żuberek by tutaj smakował), a to ogólnodostępne smakuje jak woda (dosłownie, i ma 3,5 procenta zazwyczaj). Do pubów na drugim końcu miasta jednak mi się jeździć nie chce bo i nie mam czasu, więc popijam sobie chiński "craft", który można od czasu do czasu spotkać w convenience store'ach - chodzi o browar Panda Brew. Piłem dwa butelkowe, przyszedł czas, żeby zamówić prosto od nich piwko w puszkach. Pilsner z pandzią flagą. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 12 godzin temu, second napisał: Imo Buzdygan i Barlow Sorbus to najbardziej przehypowane piwa a.d. 2017. Zgadzam sie w 100%. Deep dark sea i baltic abyss spoko ale w sumie zebym az tak znowu sie podniecal to tez nie powiem ot dobre piwka ale chyba przestane juz tez celowac w te polki powyzej 20zl bo dobry porter za 10 i te kartonowe wariacje za 20-30 praktycznie niczym sie nie roznia jak na moj gust. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) a mnie i jedno i drugie bardzo smakowały, może dlatego że po jednym niczego wielkiego się nie spodziewałem, a drugi jest w stylu który normalnie mi nie leży. Barlow Sorbus do tego stopnia, że kupiłem drugą butelkę (również dlatego że była w dobrej cenie ;)) Edytowane 13 Stycznia 2018 przez ofsajd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 W dniu 5.01.2018 o 18:08, Rozi napisał: Dzisiaj skromniutko, ale pysznie. Strawberyy Milkshake IPA jest jednym z moich ulubionych stylów, więc czas na brzoskwinie. Kwas Pruski jest z lokalnego browaru, a berliner weisse jeszcze nie piłem. Tego brzoskwiniego piłem, ale słabo mi podszedł, a jeśli truskawkowy salamander ci smakował, to polecam jeszcze bilberry jak nie próbowałeś. Dla mnie faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @ofsajd Porter podbity śliwką to sztosik , podobne piwka zakupiłem a Donalda brałem ale w zwykłej wersji. Pod Wiaduktem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @Malibu no wczoraj się wybrałem bo sporą dostawę mieli, donalda w zwykłej wersji piłem już jakiś czas temu, trzeba sprawdzić jak smakuje wersja w beczce, PPP też już piłem i bardzo mi smakował, ale to jest nowa warka (bez tuby i laku na kapslu). Teraz już tylko czekać na Samca i Imperium Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @ofsajdJopejskiego nie zamawiasz? I jak ten zwykły Donald dobry? Piłeś tą wersje z beczki bo może też sobie domówię Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Jopejskie odpuszczam, gdyby kosztowało w okolicy 30zł to bym wziął, ale za ~50zł podziękuję. Donald z tego co pamiętam był bardzo spoko, jutro pewnie wersję beczkową spróbuję - dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 100ml ale 5000 szt na całą polskę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 To juz przesada. U mnie dzisiaj na tapecie porter z browaru jana i do tego kupilem baribala z deer bear i captain baltic whisky porter. Wzialem jeszcze imperialna ipe z brokreacji i quatro z pinty. Wczoraj jechalem z mysla zeby kupic wiecej piw w granicach 10 zl a wyszlo jak zwykle i wpadlo kilka dziwactw Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zacny zestaw. Portery piję, kiedy chcę dostać kopa. 10 % piwo z 23% extraktu + dwie, trzy pięćdziesiątki wódy. Love. 1 godzinę temu, Malibu napisał: @ofsajd Porter podbity śliwką to sztosik , podobne piwka zakupiłem a Donalda brałem ale w zwykłej wersji. Pod Wiaduktem ? Muszę spróbować. Generalnie piję tylko "czyste" piwo bez jakichkolwiek wtrąceń. Ale kiedy tak chwalicie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Ja tez preferuje czyste bo jeszcze zadne z bajerami mi nie podeszlo jakos super nawet te beczkowane mnie tez nie zachwycily ale daje szanse co jakis czas wynalazkom. Ciekawi mnie ten baribal bo wszedzie pisza ze ma sporo papryki i slodyczy moze byc milo pilem kiedys cos z olimpu chyba stouta z kilkoma rodzajami papryk i w ogole ich nie bylo czuc wiec licze na cos ciekawego. Ja portera lubie jako zakonczenie po dobrych ipach albo na wstep przed whisky. Jak dzisiaj mi nie podejdzie to po whisky to koncze z tym trendem w swoich zakupach i wracam do czystych smakow Sprobowalem dzis captain porter whisky ba i musze przyznac ze 1 raz mi smakuje po beczkowe piwko polecam jakby co i cena niezla. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 jest i on 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zacnie. Piłeś poprzednią warke? Ciekawi mnie, czy ta jest równie udana. Ile tym razem sobie wołają za butelczyne? Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Nie załapałem się na żadna wcześniejsza, tak samo nie piłem żadnego samca... zapłaciłem 27.90, ale krążą informacje że w niektórych miejscach życzą sobie i 50zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Też mam odłożone wraz z Kiss of Life. Pfff 50zł jak w ich własnym browarze w Olsztynie można kupić za 25 zł. @ofsajd ile za Lublin Dublin dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Za minimum 50 zl to ludzie na portalu aukcyjnym na A pustą butelkę i kartonik po tym piwie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 A ja tam kulturalnie 3 okocimie mocne. Prawilnie i za 7,50 zeta fajny wieczór. Ostatnie korporacyjne dobre piwo. Zawsze można doprawić 50tką wódy i nie traci smaku Do tego obowiązkowo mocny snuff Gekachelter Virginie i świat staje się piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 33 minuty temu, Malibu napisał: Też mam odłożone wraz z Kiss of Life. Pfff 50zł jak w ich własnym browarze w Olsztynie można kupić za 25 zł. @ofsajd ile za Lublin Dublin dałeś? 12.5 za Lublin i 15 za Kiss of life Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Wrzucę i swój składzik, wczoraj wydoiłem "zakazaną planetę" 115 IBU A zaraz King of the Sun 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 a ja w weekend z okazji święta porteru bałtyckiego wypiłem to nowe imperium prunum i doszedłem do smutnego wniosku że to piwo jest strasznie przehajpowane, pierwsza warka porteru podbitego śliwką dużo większe wrażenie na mnie zrobiła. duży plus za ułożenie piwa, pomimo 11% alko i piwa pitego w temperaturze pokojowej nie było go czuć w ogóle. porter 22 z browaru jana jest strasznie nijaki - nie polecam, dowolny komes jest dużo lepszy double dybuk - bardzo spoko, chociaż wydaje mi się że posmak soli to raczej autosugestia, niż faktyczne odczucie w ustach Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi