Opublikowano 25 kwietnia 20186 l Gerda teraz była chyba nowa jakoś co nie? W sklepie który odwiedzam mają pare flaszek, ale już sobie obiecałem że na razie dość takich mocarzy Candy shop dla mnie za słodkie , a nafciarz zbyt męczący.
Opublikowano 25 kwietnia 20186 l Nafciarz Dukielski od tego piwa zaczęła się moja miłość do torfu, piwo hardcorowe, albo uwielbiasz, albo nienawidzisz Poniżej moje ostatnie zakupy. Na razie stopuje z wysokimi ballingami. Na leżaku mam ponad 40 piw, głównie RISy i Portery Bałtyckie, poczekają sobie z pół roku na otwarcie, bo teraz nie mam ochoty na tak mocne piwa. I prawilny półlitrowy kufel z uchwytem wymagany, przez niektórych, do picia piwa Spoiler Edytowane 25 kwietnia 20186 l przez Pryxfus
Opublikowano 25 kwietnia 20186 l Miałem kupować to szkło z 4pakiem Kwaka ale najpier kupiłem samo piwo i dobrze zrobiłem. Belgia mi nie wchodzi
Opublikowano 25 kwietnia 20186 l 8 godzin temu, wojtasso88 napisał: Gerda teraz była chyba nowa jakoś co nie? W sklepie który odwiedzam mają pare flaszek, ale już sobie obiecałem że na razie dość takich mocarzy Candy shop dla mnie za słodkie , a nafciarz zbyt męczący. faktycznie, data przydatności do spożycia jest inna i poziom alko podskoczył z 12% na 15,8%
Opublikowano 26 kwietnia 20186 l 17 godzin temu, ofsajd napisał: faktycznie, data przydatności do spożycia jest inna i poziom alko podskoczył z 12% na 15,8% A jak cena? Daj znać czy warto bo kusi w sumie nic wymrazanego nie pilem jeszcze.
Opublikowano 26 kwietnia 20186 l ja zapłaciłem 46zł, pierwsza warka była genialna, tą pewnie w weekend sobie walnę
Opublikowano 26 kwietnia 20186 l @Pryxfus Co za arsenał. Wypiłem ostatnio porter malinowy z Komesa. Hmm... pod wieloma względami takie trochę "babskie" piwo, nie licząc 8,5% alko. Mocno owocowe i nieco słodkawe, na szczęście nie ulep. Widocznie świeży egzemplarz mi się trafił. Niezłe, ale wolę zwykłe porterki
Opublikowano 26 kwietnia 20186 l Polecałem wam browar papuga, a to jest RADUGA, właśnie się dowiedziałem
Opublikowano 26 kwietnia 20186 l Wjechał po obiedzie na popołudniowy relaks. W zapachu podobny do milk stouta od Salamandera. W smaku aksamitny, oleista struktura, słaby gaz ale płatki kokosowe i posmak wanilii zdecydowanie wyróżniają ten wynalazek. Lubię mleczne eksperymenty i chociaż Salamander przoduje tak tańsze Sekrety Króla jeszcze nie raz u mnie zagoszczą.
Opublikowano 26 kwietnia 20186 l milk stout to nie mleczne piwo, posiada jedynie laktozę czyli cukier zawarty w mleku, tak czy siak salamandry rządzą, sekretów muszę spróbować. Nie powinno tak być, ale uroda etykiety często mnie przyciąga do zakupu
Opublikowano 27 kwietnia 20186 l Chodziło mi raczej o to, że gdzieś w smaku czuję mleko. Kawę nawet też momentwmi.
Opublikowano 27 kwietnia 20186 l Nie wierzę, że to jj pisze te posty z piwami. Chyba żona przejęła jego profil.
Opublikowano 2 maja 20186 l No i dobrze - pić, yebać, nic się nie bać. A nie jakieś kraftowe breje dla hipsterów.
Opublikowano 3 maja 20186 l Śląskie mocne. Ambrozja z Olimpu dla facetów, którzy nie boją się swojej starej. Dla tych, co przekraczają granicę każdego wieczora włączając konsolę. Którzy znają historię kopalni diamentów w Kimberley. Dla tych, co są po Ciemnej Stronie Mocy i nie wstydzą się tego przed sąsiadami. Dla tych, co grają w kresza bandikota w wieku lat 30-tu. I wreszcie dla tych, co walą pamięciówę, a później spokojnie idą skopać ogródek... Naprawdę dobre piwo.
Opublikowano 4 maja 20186 l Zakupiłem butlę Doktor Ipa od Birbanta i tak jak kiedyś byłem oczarowany tym wynalazkiem tak tym razem rozczarowanie. To nie smakuje tak jak egzemplarz, który opijałem z rok temu. Gdzie te nuty orzecha? Głębia? No nie fajnie, że to nie za każdym razem smakuje tak samo dobrze.
Opublikowano 8 maja 20186 l Wczoraj degustowałem: Bardzo dobre piwo. Bardzo mało smaku, bardzo mało gazu, nie beka się, piło się jak wodę.
Opublikowano 8 maja 20186 l Sir Bebok z browaru Kraftwerk Jakie to pyszne Już od momentu samego otwarcia butelki w nozdrza uderza bardzo wyraźny aromat kawy. Po nalaniu tworzy się okazała, aksamitna piana, a samo piwo jest niesamowicie gładkie. W smaku kawa z mlekiem i delikatne nuty palone. Bardzo pijalne. Chyba najlepszy milk stout, jaki piłem do tej pory. Edytowane 9 maja 20186 l przez Frantik