Gość Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Sprobuj Chocolate Vanilla milk stout z deerbear Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 U mnie wczoraj wjechał Porter Bałtycki z prażonymi wiórkami kokosowymi własnej produkcji. Ale to było dobre , alkohol ładnie się układa, już go zbytnio nie czuć mimo 8,5% alkoholu, kokos pięknie wjeżdża w aromacie i smaku, Buzdygan Rozkoszy od Harpagana może mu co najwyżej butelkę zakapslować. Najlepsze jest to, że w piwnicy mam jeszcze półtora skrzynki, będzie testowane do przyszłego roku . Planuje też zrobić z niego jedno wymrażane piwo. Poniżej butelka z etykietą własnej produkcji, tylko proszę się nie śmiać, szczególnie Banny, bo nie każdy rodzi się z obsługą Photoshopa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Buzdygan był dobry ale przehypowany, kokosa tam praktycznie nie bylo czuc ale jako stout byl ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Kormoran 1 na 100, pszne piwko polecam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Piję Książęce IPA, bo w końcu je znalazłem (w monopolowym 24h XD) i jest to najlepsze piwo koncernowe jakie piłem. Aż się dziwię, że to tak smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Popijam pierwszego pszeniczniaka, który mi wchodzi i jest pysznie orzeźwiający Smaku pszenicy nie lubię nawet jak dobrze schłodzona i pić się chcę ale tutaj skórka pomarańczy fajnie się łączy i neutralizuje. No i kolendra również dorzuca swoje 3 grosze. Mocno schłodzone jest bardzo pijalne na gorące dni, jeśli ktoś lubi pszenice i cytrusy to będzie pan zadowolony. Pozytywne zaskoczenie za mniej niż 6 zł. * nie, to nie ja obracam fotki tylko tinypic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 W dniu 11.05.2018 o 19:11, Rozi napisał: Piję Książęce IPA, bo w końcu je znalazłem (w monopolowym 24h XD) i jest to najlepsze piwo koncernowe jakie piłem. Aż się dziwię, że to tak smakuje. interesujące, dużo osób to potwierdza a to dziwne bo ogólnie książęce jest szczochem Ja jakis czas temu kupiłem Żywiec Session IPA i było takie sobie, APA jednak dużo lepsza od nich Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 613 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 od Żywca polecam Amerykańskie Pszeniczne, fenomenalne jak za taką cenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Żywiec Session IPA smakuje jak woda, w ogóle bez smaku. Saison czy APA dużo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 W weekend poszły piwka przywiezione z Korei: Całkiem przyjemne, chociaż ten brown ale trochę za słodki i nie w mój gust. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Znajomy raz przywiózł mi tego ale'a - też był dla mnie za słodki - generalnie koreańskie piwa mi średnio leżą - no, ale kraftowych to całe dwie sztuki próbowałem, więc ciężko oceniać, za to koncerniaki od OB czy Cass, nope, nope, nope. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Piłem na miejscu IPA i w domku APA i były bardzo spoko. Ogólnie to z alkoholu tam się nadaje do picia tylko wino ryżowe i krafty. Soju to jakieś nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ano - w ogóle kraftowe piwa dopiero w ostatnich latach rozprzestrzeniły się po Korei, prawo bardzo utrudniało powstawanie mniejszych browarów (i nadal utrudnia). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Jeszcze taka mała rzecz jak ktoś jeszcze raz będzie hejtował krafty to wezcie mu to wklejcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Propagandowe obrazki dla młodzieży z brodami i smartfonami zamiast prawej ręki. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 No z tym cukrem to chyba trochę przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 No składu na browarze nie masz podanego to skąd można to wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Chryste Panie Bartoszu - a skąd można mieć pewność, że w craftowym jest tyle, co na obrazku? Dziwny tok rozumowania. Może pijmy to, co nam smakuje i szanujmy wybory innych? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 <ron.gif> Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 <Alienator.autobus.trup.na.miejscu.gif> Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 21 godzin temu, _Be_ napisał: No składu na browarze nie masz podanego to skąd można to wiedzieć To akurat coraz częściej pojawia się na etykietach piw rzemieślniczych. Wkurza mnie jak na krafcie piszą, Skład: Woda, Słód, Chmiel, Drożdże i koniec. Nie o taki kraft walczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 (edytowane) Lubię moją lodówkę bo jak schłodzi mi ukochane Lechy Pils to smakują zabójczo tanio dobrze i z goryczką wspaniałą. No ale wiadomo, nie kraftowe to dla żula (dzisiejsza młodzież, tfu!) więc post o czymś imnym od Testuję dzisiaj mocno schłodzony produkt Pinty. W smaku aksamitny, słabo gazowany owoc z pszenicą wyczuwalną ale dobrze przykrytą. Podoba mi się takie połączenie. Zapach zdecydowanie przywodzi na myśl inspirację z etykiety Czuć truskawkę i to mocno ale zdecydowanie nie od początku. Nie po pierwszym łyku ale po połowie butelki posmak siada mocno w przełyku i aż prosi się o kolejne podsycenie. Bierze mnie taka opcja na lato! 9,8 zikos za taki eksperyment? Polecam sprawdzić tylko serio mocno schłodzić. Edytowane 18 Maja 2018 przez JJoker Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 też sobie wczoraj walnąłem tą pintę i jakoś truskawki z goryczką mi się nie dodają, piłem też ostatnio Kwas Epsilon BA i jakoś średnio tam tą beczkę czuć, ale że sama podstawa bardzo fajna to nie ma co marudzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Pluje sobie w brodę, że przeoczyłem ten beczkowany Kwas Epsilon Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Jak przeoczyłeś jeszcze przed wczoraj kupiony na luzaku w sklepie i na półce pełno tego Dla mnie mega dziwne piwo, bardziej winne...fajne do sprobowania na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi