maciucha 11 614 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Można kupić coś bezalkoholowego, żeby się nie porzygać przy piciu? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Panie, teraz tego wysyp. Żywiec taki sobie, tanim browcem zalatuje, to samo Carlsberg. Lech Free Lager już lepsze, limonka mięta też, choć dla mnie za słodkie. Z nowości teraz jest Łomża jeszcze, ale nie piłem. Heineken też całkiem w porządku. Kustosz w Biedrze tani i ok. W Żabce dostaniesz Bavarię, pszeniczna i zwykła najlepsze, te smakowe ok, ale też nieco za słodkie. No i w takich większych sklepach polecam poszukać Staropramen, Zlaty Bazant, są ciekawsze w smaku. Ogólnie pijam bezalkoholowe piwa prawie codziennie, więc już trochę tego przerobiłem. Moim faworytem chyba na razie Bavaria Witt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 pszeniczniaczki to uwielbiam, więc przejdę się do żabki Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Wczoraj wyżarłem Mistrzowski Porter z Okocimia. Może do sztosa temu daleko, ale jak na na koncerniaka to naprawdę jest zaskakująco solidnie i pijalnie Parę razy lepsze od portera z Żywca. W miarę sympatyczny aromat, choć nie powala, lekko alkoholowe, choć nie w jakiś rażący sposób. No i fajna paloność. Do kupienia chyba poniżej 5zł Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 49 minut temu, Frantik napisał: Wczoraj wyżarłem Mistrzowski Porter z Okocimia. Może do sztosa temu daleko, ale jak na na koncerniaka to naprawdę jest zaskakująco solidnie i pijalnie Parę razy lepsze od portera z Żywca. W miarę sympatyczny aromat, choć nie powala, lekko alkoholowe, choć nie w jakiś rażący sposób. No i fajna paloność. Do kupienia chyba poniżej 5zł Oj ja się nie zgodzę dla mnie z koncerniaków jednak żywiec najlepiej wychodzi, okocim jest sporo slodszy ale nadal solidny. Swoja drogą polecam spróbować chociaż raz książęcego portera może to nie ten poziom co wyżej wymienione ale całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 3 godziny temu, maciucha napisał: Można kupić coś bezalkoholowego, żeby się nie porzygać przy piciu? 1 na 100, nachmielona, zeropoint 1 na 100-> reszta kraftowych bezalkoholowych-> pomyje-> bezalkoholowe z koncernów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 4 godziny temu, maciucha napisał: Można kupić coś bezalkoholowego, żeby się nie porzygać przy piciu? Żona pije bezalkohol i mówi, że Heineken 0 najlepszy! Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 614 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 (edytowane) ok, czyli heinekena nie kupować Malibu, nie pytałem o niskoalkoholowe, tylko o bezalkoholowe. Edytowane 25 Maja 2018 przez maciucha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Xd dokladnie tak jak wyzej wspomniane - 1 na 100 petarda, a zaraz ma premiera albo juz mial, american freedom z dr brew. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 5 minut temu, maciucha napisał: ok, czyli heinekena nie kupować Malibu, nie pytałem o niskoalkoholowe, tylko o bezalkoholowe. To Zeropoint z browaru Szpunt lub Nachmielona Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Z plusów - zapach cytrusowy, gęsta obfita piana, niska cena. Poza tym to typowy koncerniak, do żywiec Apa nie ma startu absolutnie bo w smaku jest nijako. Mocno schłodzone jest pijalne ale walory smakowe zwyczajnie mocno przeciętne. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 W dniu 25.05.2018 o 17:21, maciucha napisał: ok, czyli heinekena nie kupować Malibu, nie pytałem o niskoalkoholowe, tylko o bezalkoholowe. A to ja Cię oszukałem, bo Lech Free ma do 0,5% alkoholu, nie zwracam na to uwagi za bardzo. W Żabce można teraz dostać jeszcze jakieś w puszce, jest Lager i pszeniczne, nazwa wyleciała mi z głowy, ale często na promocji jest, niebieska puszka. No i na ten American Freedom się czaję, ale nie widziałem jeszcze nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 12 godzin temu, krupek napisał: A to ja Cię oszukałem, bo Lech Free ma do 0,5% alkoholu, nie zwracam na to uwagi za bardzo. Jest również Lech free lager bez alkoholu zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 W dniu 26.05.2018 o 14:18, JJoker napisał: Mocno schłodzone jest pijalne ale walory smakowe zwyczajnie mocno przeciętne Mocno schłodzone to każde piwo jest pijalne bo nie czuć smaku za bardzo. IPY powinno się podawać w temperaturze około 7-8 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Czuję smak przy mocno schłodzonym piwie. Od zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Chyba, że to Tyskie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Uwielbiam to piwo podczas takich upałów jak ostatnio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 To prawda. Wczoraj porzeczka siadła i jednak za słodka jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 czarny bez w lidlu po 3,99. Dobre te grodziskie piwka ale pamiętam parę lat temu gdy były dostępne w takich mniejszych butlach jeszcze lepiej smakowały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 43 minuty temu, messer88 napisał: czarny bez w lidlu po 3,99. Dobre te grodziskie piwka ale pamiętam parę lat temu gdy były dostępne w takich mniejszych butlach jeszcze lepiej smakowały. jestes pewny? na stronie tylko to maja https://www.lidl.pl/pl/Oferta-spozywcza.htm?articleId=20006 ogolnie ciezko u mnie dostac to piwo, tylko w piotrze i pawle jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 (edytowane) W tym tygodniu kupiłem w lidlu, no ale oferta jednego sklepu niekoniecznie musi się pokrywać z gazetką. Grodziskie często są też w kerfurze. Tego z linku u mnie akurat nie było XD Z ciekawszych mieli jeszcze milkołak milk stout, nie jestem fanem ciemnych a weszło całkiem fajnie. Edytowane 2 Czerwca 2018 przez messer88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Potwierdzam. Co Lidl to asortyment różny jeśli chodzi o piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 To piwo to jest srogi rozpierdol Dla pasjonatów goryczki jak mokry sen. A z Browaru Grodzisk to White IPA i Apa są cudowne. Chyba najlepsze polskie piwa jakie można dostać "komercyjnie", tj. np. w Żabkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 a ja tydzień temu 2 dni spędziłem na beerweeku i niestety w zeszłym roku było ciekawiej, nie wiem czy to efekt kraftowego doświadczenia, czy jednak tego co przygotowały browary, ale jedynymi piwami które zrobiły wrażenie był: - Zawisza Czarny z Łańcuta (JD BA) - Ristafa z Browaru Kazimierz - 6th aniversary porter z Widawy (Rum BA) fajny był też Big Boy gruszkowy z Brokreacji, niestety nie załapałem się na nowego Gravediggera z kranu, ale przytuliłem obie wersje w butelkach. W sobotę na festiwalu pojawił się święty Tomasz z Kopyru i ja współczuję mu tej roboty, napić piwa w spokoju się można bo wszyscy chcą zrobić zdjęcie, podpisać książkę, zapytać o wrażenia z festiwalu i co warto wypić itd... udało mi się z nim chwilę pogadać jak zrobiło się już luźniej i on sam zbierał się do hotelu, ale na(pipi)any był jak szpak i chodził jak borsuk, więc polecił mi tylko Pogromcę z Widawy, którego to, po jego poleceniu mogę z czystym sumieniem odradzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Kopyra prowadzi czasem live streamy z targów piwnych. A ja ostatnio troche pobrobowałem. podwojny wniosek urlopowy - No kozak ponad 8% alko ale dobrze ukryte, więc nie czuć żadnej siary czy coś. Ogólnie polecam browar zakładowy. Dużo piwek ju mają do wyboru i swój bar w Lublinie hooplanga - taki właśnie powinien być lager. W smaku przyjemny a po przełknięciu dość silna ale fajna goryczka, która czułem na dziąsłach jeszcze ze 40 minut po wypiciu viva la vita - pomarańczowy przeniczniak. Idealnie wyważony smak. Ta pomarańcza jest wyczuwalna, a jednocześnie nie dominuje. Na letnie dni kozak. Salamandet blueberry berliner - dla mnie za kwaśne, ale dla wielbicieli kwasów pewnie będzie smakował. Edytowane 15 Czerwca 2018 przez Kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi