Ore 188 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Jak Pan @chmurqab rzekł powoli zaczyna się sezon na stouty, portery i tym podobne znakomitości. Z tej też okazji wczoraj Ragnar z browaru 3 kumpli, a dziś Gravedigger od Brokreacji. Oczekiwania miałem wysokie do obu - nie zawiodłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 U mnie wjechał nowy RIS in Peace z cynamonem i skórką pomarańczy, ZŁOTY MNICH, czyli Saison IPA i ten Komesik Sherry Oloroso. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 @Rozi i jak ten hype'owany komes? Idiota miał być na jutro, ale...również sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Komesa zostawiam na jutro To był tylko T E A S E R Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 10 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 IMO Komes taki sobie, mozna wypic, ale raczej nie bede do niego wracac - wole Barley Wine. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Cieszę się, że coraz więcej ciemnych piw wjeżdża na półki sklepowe bo zatęskniłem za nimi. Porter z browaru Birbant bardzo solidny i klasyczny. Browar Zakładowy i ichniejszy eksperyment Quadrupel z malinami, miłe zaskoczenie bo faktycznie czuć maliny, może ciut bardziej agresywny w smaku niż belgijskie dobre Quadruple, niestety cena 18.5 za małe szkło odstrasza. Porter Noster z Czarnej Owcy to sztosiwo, na zdjęciu leżakowane w beczkach po calvadosie i koniaku... ale najlepsze to beczka po bourbonie (zwycięzca Konkursu Piw Rzemieślnicznych w zeszłym roku), na szczęscie wyrwałem jedno : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Świeża premiera z lokalnego Browaru Dukla - Ta3frutti. 3 browary w kooperacji, berliner weise, lekkie, owocowe, kolor czerwony, w sam raz na rozpoczęcie wieczoru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Godzinę temu, Rudiok napisał: Świeża premiera z lokalnego Browaru Dukla - Ta3frutti. 3 browary w kooperacji, berliner weise, lekkie, owocowe, kolor czerwony, w sam raz na rozpoczęcie wieczoru. Warto korzystać bo kwasów będzie coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Kupilem sobie Grand Imperial Porter Ambera... Zero goryczki, wykastrowany smak podobny do Coca Coli - zapamietalem to piwo zupelnie inaczej. Zmienili cos w recepturze czy to ja mam juz gardlo przepite RISami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 No goryczki w tym raczej dużej nie uświadczysz, nie ten styl. Tak wiem, że tutaj dodawali chmiele dla goryczki, ale i tak to piwo jest po prostu słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Kupiłem przedwczoraj czteropak Komesa z ta szklanką, wypiłem na razie po jednym na wieczór. Po tym jednym 9% bardziej mnie (pipi)ło niż po 12%, silne gówna, ale w ogóle nie czuć spirytu, ciekawe pifka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Teraz zaczyna się wspaniała pora na piwka z wysokim ekstraktem, testuj Robek, testuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 2 godziny temu, milan napisał: Kupiłem przedwczoraj czteropak Komesa z ta szklanką, wypiłem na razie po jednym na wieczór. Po tym jednym 9% bardziej mnie (pipi)ło niż po 12%, silne gówna, ale w ogóle nie czuć spirytu, ciekawe pifka. W kraftowych, mocnych piwach ciężko o posmak i zapach spirytusu. To się zdarza raczej w koncerniakach. Nie znaczy to jednak, że mocne piwa są na spirolu warzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 @milan to zestaw z Sherry Oloroso? Z Komesow polecam Barley Wine i Belgian IPA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Abstrahując: Dobrze jest czasem u j e b a ć się kwaśnym piwem, bo później zwykły Okocim smakuje, jak szampan. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Ten na górze 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Same najlepsze kąski. Barley Wine <3 Widzisz milan, JJ Cię uświadomił, że piw nie warzy się na spirytusie. Szanuj to, szanuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 W Kaufie znowu dają? narobiliście smaka na porterka i wjechał Komesik również, przy okazji udało się wyrwać 1na100 za 1,99pln/szt, 7 dni do terminu jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Ja w tesco Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 (edytowane) @Grabek klasyczny czy pigwowiec i miod? Przy nowym "byl strach" przed piciem, ale to zaskakujaco dobre polaczenie, chociaz goryczka mniejsza i wchodzi jak woda. Edytowane 11 Października 2018 przez szaden literowka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Jeszcze coś takiego wychodzi niebawem, edycja limitowana: Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 A ja pochwalę się bo z racji weekendowego wypadu do Lwowa odwiedziłem działający browar od 1715 r. do dziś, wraz z muzeum i sala degustacyjną. Sufit s sali degustacyjnej to deski z beczek Oto parę fotek piwka jakie testowałem to Doms American Style ALE, Lvivskie – Biały Lew, Lvivskie Dunkel, Lvivskie 1715 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 @milan piwo 12% ? Pijałem słabszą wódkę o_0 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 W smaku nie czuc. Mam slaba glowe i po wypiciu wiem ze mialo 12. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi