Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jak Pan @chmurqab rzekł powoli zaczyna się sezon na stouty, portery i tym podobne znakomitości.

Z tej też okazji wczoraj Ragnar z browaru 3 kumpli, a dziś Gravedigger od Brokreacji.

Oczekiwania miałem wysokie do obu - nie zawiodłem się.

  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 298,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

  • JJ i Milo  

  • Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

U mnie wjechał nowy RIS in Peace z cynamonem i skórką pomarańczy, ZŁOTY MNICH, czyli Saison IPA i ten Komesik Sherry Oloroso.

Opublikowano

@Rozi i jak ten hype'owany komes?

 

Idiota miał być na jutro, ale...również sztos.

Opublikowano

Komesa zostawiam na jutro :cool2: To był tylko T E A S E R

Opublikowano
  • Autor

IMO Komes taki sobie, mozna wypic, ale raczej nie bede do niego wracac - wole Barley Wine.

Opublikowano

Cieszę się, że coraz więcej ciemnych piw wjeżdża na półki sklepowe bo zatęskniłem za nimi.
Porter z browaru Birbant bardzo solidny i klasyczny.
Browar Zakładowy i ichniejszy eksperyment Quadrupel z malinami, miłe zaskoczenie bo faktycznie czuć maliny, może ciut bardziej agresywny w smaku niż belgijskie dobre Quadruple, niestety cena 18.5 za małe szkło odstrasza.
Porter Noster z Czarnej Owcy to sztosiwo, na zdjęciu leżakowane w beczkach po calvadosie i koniaku... ale najlepsze to beczka po bourbonie (zwycięzca Konkursu Piw Rzemieślnicznych w zeszłym roku), na szczęscie wyrwałem jedno : )

wLtBejz.jpg?1

Opublikowano

Świeża premiera z lokalnego Browaru Dukla - Ta3frutti. 3 browary w kooperacji, berliner weise, lekkie, owocowe, kolor czerwony, w sam raz na rozpoczęcie wieczoru. 

 

Brand_Creation_and_Packaging_Design_for_

 

Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał:

Świeża premiera z lokalnego Browaru Dukla - Ta3frutti. 3 browary w kooperacji, berliner weise, lekkie, owocowe, kolor czerwony, w sam raz na rozpoczęcie wieczoru. 

 

Brand_Creation_and_Packaging_Design_for_

 

Warto korzystać bo kwasów będzie coraz mniej. 

Opublikowano
  • Autor

Kupilem sobie Grand Imperial Porter Ambera... Zero goryczki, wykastrowany smak podobny do Coca Coli - zapamietalem to piwo zupelnie inaczej. Zmienili cos w recepturze czy to ja mam juz gardlo przepite RISami?

Opublikowano

No goryczki w tym raczej dużej nie uświadczysz, nie ten styl.

 

Tak wiem, że tutaj dodawali chmiele dla goryczki, ale i tak to piwo jest po prostu słabe.

Opublikowano

Kupiłem przedwczoraj czteropak Komesa z ta szklanką,  wypiłem na razie po jednym na wieczór.

Po tym jednym  9% bardziej mnie (pipi)ło  niż po  12%, silne gówna,  ale w ogóle nie czuć spirytu, ciekawe pifka.

Opublikowano

Teraz zaczyna się wspaniała pora na piwka z wysokim ekstraktem, testuj Robek, testuj.

Opublikowano
2 godziny temu, milan napisał:

Kupiłem przedwczoraj czteropak Komesa z ta szklanką,  wypiłem na razie po jednym na wieczór.

Po tym jednym  9% bardziej mnie (pipi)ło  niż po  12%, silne gówna,  ale w ogóle nie czuć spirytu, ciekawe pifka.

 

W kraftowych, mocnych piwach ciężko o posmak i zapach spirytusu. To się zdarza raczej w koncerniakach. Nie znaczy to jednak, że mocne piwa są na spirolu warzone.

Opublikowano
  • Autor

@milan to zestaw z Sherry Oloroso? Z Komesow polecam Barley Wine i Belgian IPA.

Opublikowano

Abstrahując:

 

        Dobrze jest czasem   u j e b a ć  się  kwaśnym piwem, 

bo później zwykły Okocim smakuje, jak szampan.

 

Opublikowano

219427044-1512032650.jpg

 

 

Ten na górze

comment_s5JTBZN4Tr5VhBdUNf3witXLaSRhHjCw

Opublikowano

Same najlepsze kąski. Barley Wine <3

 

Widzisz milan, JJ Cię uświadomił, że piw nie warzy się na spirytusie. Szanuj to, szanuj.

Opublikowano

W Kaufie znowu dają?

 

narobiliście smaka na porterka i wjechał Komesik również, przy okazji udało się wyrwać 1na100 za 1,99pln/szt, 7 dni do terminu jeszcze :nosacz3:

Opublikowano
  • Autor

@Grabek klasyczny czy pigwowiec i miod? Przy nowym "byl strach" przed piciem, ale to zaskakujaco dobre polaczenie, chociaz goryczka mniejsza i wchodzi jak woda.

Edytowane przez szaden
literowka

Opublikowano

Jeszcze coś takiego wychodzi niebawem, edycja limitowana:

43460538_10155756460253045_8970998513001

Opublikowano

A ja pochwalę się bo z racji weekendowego wypadu do Lwowa odwiedziłem działający browar od 1715 r. do dziś, wraz z muzeum i sala degustacyjną. Sufit s sali degustacyjnej to deski z beczek
Oto parę fotek piwka jakie testowałem to Doms American Style ALE, Lvivskie – Biały Lew, Lvivskie Dunkel, Lvivskie 1715
0ce0cfaeff6aedb1c3d6a2d41aeb9156.jpgbd38d02d191bf92b6b2030d214d8699a.jpgb2afcf8e0416b58110d285b9291f5a67.jpg738e92a469572652d2b860ae045b130a.jpg840becfb1d7790b3b001b9346f2d7acd.jpg2bfa4c76af8458df55c650635af3eb93.jpg

Opublikowano

@milan piwo 12% ?

Pijałem słabszą wódkę  o_0

Opublikowano

W smaku nie czuc. Mam slaba glowe i po wypiciu wiem ze mialo 12.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.