second 3 692 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 O ile mi wiadomo, to nowej warki BS nie było, ale wypuścili teraz braggota z tej serii, w bardzo podobnej butelce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) Z racji tego że przepadam raczej za mocnymi piwami kupiłem dzisiaj w auchanie takie coś Próbował ktoś może? Edytowane 24 Listopada 2018 przez Milo Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 zamowionko z winnicy lidla wjechalo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Bardzo dobre piwo. Coś jak Warka Strong, którą lubię, ale bardziej pełne i aromatyczne, lekko też słodsze w smaku. Łatwo wchodzi i nie wali alkoholem. Szkoda tylko , że posiada minimalną pianę która szybko znika. Kormoran to jednak dobre browary robi, bo to juz kolejne które mi smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Jak tam koledzy z Lublina, odwiedziliście targi piwne w tym roku? Polepszyło się trochę względem tamtego roku, więcej miejsc do siedzenia i prawie na każdym stoisku można było sobie kupić 0.15l, więc człowiek mógł popróbować więcej i tak bardzo się nie uwalić. Najdziwniejsze co próbowałem to piwo z kiszonym ogórem, nie pamiętam teraz nazwy, ale zapach i smak praktycznie jak woda z ogórów XD Mieli butelki i słyszałem, że zeszły im najszybciej. Bardzo przyjemne było piwko z truskawkami i rabarbarem, leżakowane w beczkach po jakimś winie - pierwsze wrażenie kiepskie, bo w zapachu dawało dziwnie jakimś serem pleśniowym, ale w smaku bardzo dobre. EDIT: Ogórkowe to było Gąska Beerbinka od Warowni, a truskawka-rabarbar to Long Story od Piwnego Podziemia. Ktoś miał jeszcze lambika i był przepyszny, żałowałem że wziąłem tylko 0.15. Nie mogę go znaleźć nigdzie na liście, więc nawet nie wiem jak sie nazywał Edytowane 25 Listopada 2018 przez chmurqab Cytuj Odnośnik do komentarza
Cloud_strife 2 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 @Milo Ten hammer śmierdzi spirytusem. Nic godnego uwagi w tym wynalazku nie ma. Wrzuć swoje typy na mocne i dobre piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 W weekend wjechało coś takiego Chyba mój pierwszy oatmeal stout i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Delikatne, bardzo gładkie. Nieco kawy i czekolady w aromacie Chętnie ponowię Było też Metropolis z Radugi, ale tutaj ciężko mi coś powiedzieć - dla mnie (A)IPA jakich wiele Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 też ostatnio piłem taki wynalazek jak chocolate oatmeal stout, cookie monster za 6,99 z lidla, jak nie jestem fanem ciemnych i mocnych piw tak było całkiem smaczne Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 No ten Cookie Monster od Innych beczek bardzo ok a nie jestem fanem ogolnie browarów od nich bo zazwyczaj wydają mi sie taką skomercjalizowaną wersją innych styli piwa zrobioną pod ludzi, którym Ipy czy Apy nie wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Btw w Lidlu zestaw pięciu kormoranów z pokalem za 35ziko - american ipa i witbier z podrozy plus sliwka, miodowe i cos tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Jakby ktoś szukał Imperium Prunum, to w Auchan ostatnio w chooy tego stało na najniższej półce, chyba po 26zł z groszem. Sam chciałem wziąć, ale koszyk już miałem pełny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Milo 56 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 To piwo Hammer z auchana co dawałem wyżej, jak by ktoś chciał się skusić, żeby spróbować to odradzam... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 a propos auchana to polecam znakomitego portera warmińskiego. Nie pijałem w ogóle mocnych piw, bo się przejechałem na jakimś stoucie i zawsze ipy, apy i lagery piłem. No ale dałem szansę temu porterkowi i wysżło świetnie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 w moim lidlu sporo promek na piwa z radugi oraz browar nepomucen, można było powybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Tym razem wjechał taki wynalazek. Etykieta na pewno przyciąga wzrok z kilometra, ale poza tym bardzo fajna IPA. Barwa nadspodziewanie jasna, niemal słomkowa, przyjemna chmielowość. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ładna etykieta w tym Kormoranie. Spróbuję gdy będę miał możliwość. Póki co czekam na dzień wolny od pracy i treningu, żeby spróbowac wreszcie barlej łajna milanowego Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Cholera, a miałem nie kupować na jesień RISów, no nie wyszło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
chmurqab 3 192 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Nie kupować RIS'ów na jesień XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 W domu mam zachomikowane grubo ponad 25 sztuk różnych RISów, Porterów Bałtyckich, Barley Wine itp.: https://untappd.com/user/Pryxfus/lists/163504 , więc nie mam aż takiego ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) @Frantik Kocham Beer bros - świetne rzeczy robią. Z komercyjniaków polecam od zawsze świetny pils. Idealny woltaż do smaku - można pić litrami. Orzeźwiający i lekki. Piana długotrwała. Przydałoby się więcej goryczki ale piwo ~3,5 zł więc Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Krystyna JJanda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Barley Wine Komes, całkiem dobre piwo, nawaliłem się po robocie jedną sztuką XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 świąteczny zestaw 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Jeżeli było nie bijcie. Świetny browarek, boski, gorzki smak chmielu bez żadnych udziwnień. Kiedyś, bardzo dawno temu Żywiec tak smakował. Bardzo polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 56 minut temu, Absolem napisał: gorzki smak chmielu bez żadnych udziwnień. Kiedyś, bardzo dawno temu Żywiec tak smakował Ja, mhm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 (edytowane) @Rozi Ty jeszcze wtedy na gów.no "papu" wołałeś więc uszanuj wspomnień czar i nie wypowiadaj się o czymś, o czym pojęcia nie masz. Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Krystyna JJanda Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi