Kymel 786 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 (edytowane) To już chyba najwyższy czas aby ten świetny serial doczekał się własnego tematu. Ostatnie 4 odcinki to chyba najlepsze co przytrafiło się serialom akcji w tym roku i rozbudowanie, już i tak dużego, świata serialu. Krótki opis serialu z Filmweb: Serial koncentruje się wokół uznanego za zmarłego, byłego agenta CIA. Zostaje on zatrudniony przez tajemniczego milionera w celu zminimalizowania przemocy na terenie Nowego Jorku. Fabuła serialu skupia się na tym, by powstrzymać przestępstwo, zanim zostanie ono popełnione. Polecam! Edytowane 18 grudnia 2013 przez Kymel 3 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 dobra ten serial trwa już 4 sezony więc musi być w nim coś dobrego, a nie wyglądało na to po 3 odcinkach które widziałem. przekonaj mnie. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Wczoraj dobił do połowy trzeciego sezonu, do czterech jeszcze trochę brakuje Jak dla mnie świetny serial i do tego jeden z najlepszych ostów. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 no niech będzie. ale dlaczego? jest jakiś ryjący baniak wątek przewodni czy to nadal zwykły procedural naśladujący "raport mniejszości"? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Oni tam chyba bardziej 'obliczają' popełnienia przestępstw niż korzystają z wróżek, nie? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 no tak jest taka maszyna niby co dla nsa zbudował ben z losta, ale jej nie używają czy coś. po numerach ubezpieczenia przewiduje kto będzie niegrzeczny xD. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Motyw maszyny jako superzaawansowanej sztucznej inteligencji w początkowych odcinkach (a tak na prawdę to przez większość pierwszego sezonu) jest tylko pretekstem do działań dwójki głównych bohaterów. Pod koniec sezonu, aż do teraz wątek maszyny jest rozwijany i dalece ma się do podawania tylko numerów. Serial posiada świetne postacie takie jak Harold, John, Carter i zabawny Fusco, potem na scene wpada Elias jako jeden z głównych czarnych charakterów, który na zmianę z HR stara się namieszać. Dużo wątków jest przedstawionych, które w pewnym momencie skłądają się w jedną całość. A do tego dochodzi masa świetnych epizodycznych postaci jak Zoe, Leon i Donelly, którzy pojawiają się więcej razy. Motyw pościgu za Facetem w Garniaku daje radę. Jak każdy serial, i ten oferuje słabsze odcinki, ale wg mnie zdecydowanie więcej jest tych ciekawych. Od drugiego sezonu pojawia się Misiek czyli najlepszy pies jaki występował w filmach 3 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 23 grudnia 2013 Opublikowano 23 grudnia 2013 Po dwóch odcinkach mogę napisać, że zdecydowanie jestem nakręcony na dalsze oglądanie. Ben i Jezus dają radę. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Jestem po pierwszym sezonie i jest świetnie. Praktycznie każdy odcinek przykuwa do fotela i intryguje od początku do końca. Początkowo miałem obawy co do aktora wcielającego się w Johna. Niepotrzebnie bo radzi sobie świetnie. Zresztą wszystkie postacie są dopasowane świetnie. Genialnym pomysłem jest to, że tak do końca nie wiadomo czy osoba kryjąca się za nr jest ofiarą czy sprawcą. Pikanterii dodaje fakt, że główni bohaterowie wciąż są na celowniku: CIA, FBI, HR czy w końcu Elias i ta hakerka. Motyw z "Lost'a" czyli flashbacki są ciekawe, a co najważniejsze nie są nachalnie wciskane. Ładnie buduje się tajemnica owej "maszyny". Czy działa samoczynnie? Może wykształciła coś na kształt świadomości (w końcu przetwarza tony danych)? A może jest ktoś jeszcze? Ktoś kto ma nadzór nad maszyną i pomaga Haroldowi? Serial jest świetny, a podobno sezon 3 urywa nabiał. Jaram się. Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 14 maja 2014 Autor Opublikowano 14 maja 2014 Finał 3. sezonu to top topów seriali akcji. Kapitalna akcja oraz twisty fabularne. Nie mogę doczekać się 4. sezonu 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 14 maja 2014 Opublikowano 14 maja 2014 Uuu, no to pora wypozyczyc 3 sezon skoro juz sie skonczyl. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 15 maja 2014 Opublikowano 15 maja 2014 Finał trzeciego sezonu mnie zniszczył, coś kapitalnego. Czas do premiery czwartego sezonu będzie się strasznie dłużył Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 16 maja 2014 Opublikowano 16 maja 2014 Również dobiłem do finału trzeciego sezonu. Jeden z najlepszych seriali w mojej bibliotece. Sam finał pełen niespodzianek. Jaram się na kolejny sezon. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 maja 2014 Opublikowano 18 maja 2014 Obejrzałem pilota, zachęcił mnie do dalszego oglądania. Będzie się przewijał jakiś główny wątek czy to typowy procedural? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 18 maja 2014 Opublikowano 18 maja 2014 Będzie, z czasem nawet parę głównych wątków. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 18 maja 2014 Opublikowano 18 maja 2014 Właściwie to wszystkie odcinki ciągną wątek główny (plus poboczne). W każdym odcinku mniej lub bardziej wątek "Maszyny" jest popychany do przodu także nie masz co się martwić na brak wrażeń. Plus dochodzą co jakiś czas charyzmatyczne postacie, a w trzecim sezonie dostajemy właściwie dwa finały bo na półmetku mamy mocny zwrot akcji. Oglądaj bo warto. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 maja 2014 Opublikowano 20 maja 2014 Zrobiłem czwarty odcinek i to miało się tak skończyć? odcinek z lekarką i tym gwałcicielem, zabił go czy nie? Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 22 maja 2014 Opublikowano 22 maja 2014 Skończyłem parę dni temu i także podpisuję się pod zachwytami. Sezon nr 4 to będzie pewnikiem walka Maszyny z Samarytaninem (ze współudziałem ludzkich stron), ja bym chciał by pojechali trochę w stronę Skynetu Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 22 maja 2014 Autor Opublikowano 22 maja 2014 Lekki Skynet już przecież był jak Samarytanin zaczął kalkulować odpowiedź Zobaczymy co z tego wyniknie w 4. sezonie. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 23 maja 2014 Opublikowano 23 maja 2014 (edytowane) Nieźle się wkręciłem, niby procedural, ale odcinki ciekawe, ciągle się przewijają poboczne wątki. Sporo polskich akcentów i nazwisk w pierwszym sezonie. Edytowane 23 maja 2014 przez Guernica Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 24 maja 2014 Opublikowano 24 maja 2014 Inwigilacja Sp. z o.o. i Zły Automat S.A. w piątym epie pierwszego sezonu były najlepsze Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 Nie przepadałem za Fusco w pierwszym sezonie, ale się rozkreca, a odcinek gdy miał ochraniać modelke i wyskoczył z dwoma pistoletami roz(pipi)al mnie doszczetnie Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 26 maja 2014 Opublikowano 26 maja 2014 W trzecim sezonie jedzie po bandzie i jest jedną z barwniejszych postaci. No i sporo beki z nim jest. 1 Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 27 maja 2014 Opublikowano 27 maja 2014 Ale znowu w 3im sezonie jest go chyba najmniej Kevin Chapman jest strasznie pocieszny, taki wielki misio. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi