EIN 1 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Witam. Nabyłem konsole Sega Mega Drive i mam problem. Otóż konsolę podłączyłem więc jest zasilanie, telewizor po podłączeniu do wejścia antenowego wyszukał sygnał konsoli niestety nic nie widać tylko śnieży i dźwięku też nie ma. Nie wiem co jest przyczyną. Czy to konsola jest popsuta a może przełącznik antenowy ten co kieruje sygnał na TV lub monitor ? I jeszcze jedno czy konsola ma wbudowany głośnik a jak tak czy po włączeniu konsoli powinien być słyszalny jakiś dźwięk ?? Jeśli ktoś może mi pomóc to będę wdzięczny. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 Włożyłeś do konsoli grę? Konsola nie ma wbudowanego głośnika. Cytuj
Gość Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 (edytowane) Dawniej konsole nie posiadaly biosow w formie takiej jakie mamy obecnie, wiec poki gierka nie zostala odpalona ekran byl ciemny, tzn wlasnie z tego co pamietam powinien po odpaleniu samej konsoli chociazby "pstryknac" ekran I pozostac czarny, a nie sniezyc itd. Edytowane 19 grudnia 2013 przez Gość Cytuj
saptis 620 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 (edytowane) Jesli na TV. nadal widac "snieg" to nie wyszukal sygnalu. Moze cartridge nie styka ? Edytowane 19 grudnia 2013 przez saptis Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 Na pewno jesteś na właściwym kanale? Może to wina kabla antenowego (fuck them). Cytuj
EIN 1 Opublikowano 19 grudnia 2013 Autor Opublikowano 19 grudnia 2013 Dziękuje za odpowiedzi. Więc tak, gra jest w konsoli a telewizor wykrył tylko jeden sygnał. Jak przełączam z On na Off to jeszcze gorzej śnieży i na tej podstawie wywnioskowałem że to ten sygnał z konsoli. Może mam uszkodzone przewody od konsoli do tv ??? Jakim wejściem powinienem najlepiej ją podłączyć ?? Tak czy siak jutro spróbuje jeszcze raz ją podłączyć i sprawdzę na wszystkich grach a może i ją przeczyszczę. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 nie wiem czy MD ma kabel na czincza? możliwe. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 Dziękuje za odpowiedzi. Więc tak, gra jest w konsoli a telewizor wykrył tylko jeden sygnał. Jak przełączam z On na Off to jeszcze gorzej śnieży i na tej podstawie wywnioskowałem że to ten sygnał z konsoli. Może mam uszkodzone przewody od konsoli do tv ??? Jakim wejściem powinienem najlepiej ją podłączyć ?? Tak czy siak jutro spróbuje jeszcze raz ją podłączyć i sprawdzę na wszystkich grach a może i ją przeczyszczę. Najlepiej kabelkiem euro/chinch, ale musisz wyłożyć na taki pieniążki i nie zawsze łatwo go znaleźć. Cytuj
bigbird 12 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 Nie chcę robić nikomu darmowej reklamy, ale ten gostek z Allegro ma kable euro/chinch do różnych konsol, w tym do Mega Drive'a/Mega Drive'a 2. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4560469 Sam u niego kupiłem i wszystko śmiga elegancko. Ewentualnie polecam stronkę http://www.mmmonkey.co.uk/ - są tam poradniki jak samemu taki kabel zrobić w domowym zaciszu :-) Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 19 grudnia 2013 Opublikowano 19 grudnia 2013 TheFoo polecam, ogarnięty gość, siedzi w temacie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 lipca 2019 Opublikowano 9 lipca 2019 Ostatnia gra na Sega Mega Drive (a w zasadzie to wymagana przystawka Sega CD): Burning Fists: Force Striker wydane w ... 2006 roku. Więcej info o grze: https://www.giantbomb.com/burning-fists-force-striker/3030-34232/ [takie tam retro ciekawostki] Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 9 lipca 2019 Opublikowano 9 lipca 2019 Problem w tym że to nie jest ani ostatnia gra na Mega Drive, ani na Mega CD Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 lipca 2019 Opublikowano 9 lipca 2019 Jaka jest ostatni hm? @_Shaman_ Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 9 lipca 2019 Opublikowano 9 lipca 2019 Ostatnia oficjalna to Frogger (1998) a nieoficjalna to Tanglewood, które wyszło w 2018 (fajna gra btw., jest też na PC) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi