Skocz do zawartości

Assassin's Creed IV: Black Flag

NewNickPL

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, kolejne pytanko :) 

Wyskoczył mi komunikat jakobym odkrył zdarzenie społecznościowe. udałem się w owe miejsce (na pełnym morzu) i nic się nie wydarzyło :) 

Jedynie niebieska ikona statku. Jak okiem sięgnąć dookoła morze i nic więcej :) 

Podpowiedzcie coś proszę bo mam przeczucie, że coś lamię :D

Opublikowano

Możliwe, że się spóźniłeś. Czasami tak jest, że odkrywasz coś i może akurat Twój znajomy tam jest to jemu info się przyda. Ja kilka razy miałem tak, że coś odkryłem, popłynąłem i po drodze minąłem ten statek do którego miałem jeszcze kilometr :D

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie, mam pytanie odnośnie jednego z wyzwań. A konkretnie o wyzwanie Kameleon gdzie należy ogłuszyć wroga będąc w zmienionym tłumie. I tu nie rozumiem - tylko ja mam być zmieniony ? czy tłum w który się wmieszam również ? Dziwnie to napisane.

Edytowane przez lennox
Opublikowano

Moze w koncu to wbije. Pewne jest to, ze w kazdej chwili conajmniej jedna lokacja jest dostepna? Musze miec odblokowane porty? Bede widzial te ikonki z daleka, czy musze dosc blisko podplynac?

Opublikowano

Jak tylko uporam się z trofeami on line w Bioshock 2 to zabieram się za Black Flag. Jeszcze trofeami się nie interesowałem a samą gre uruchomiłem zaledwie na 30 minut po zakupie konsoli. Bo bardziej wciągnął mnie Resogun. Ale wiem że na 100% będę w Black Flag chciał zrobić 100%, nawet trofea za DLC

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 4.02.2014 o 19:14, Yakubu napisał(a):

Moze w koncu to wbije. Pewne jest to, ze w kazdej chwili conajmniej jedna lokacja jest dostepna? Musze miec odblokowane porty? Bede widzial te ikonki z daleka, czy musze dosc blisko podplynac?

Jak jesteś blisko to Ci się pokaże na mapie. 

Pod adresem poniżej, ludzie na bieżąco się informują co gdzie i przez ile będzie dostępne :)

http://ps3trophies.com/forums/assassin-s-creed-iv-black-flag/38556-aciv-ps4-social-events-sharing-thread-5.html#post602183

Ale :)

Co by nie było za dobrze :) Tych skrzynek, konwojów i wieloryba nie ma tam zawsze :) one pokazują się w danym dniu i danej godzinie :)

Jest jednak mały myk na opanowanie tematu :) jak wypatrzysz pod adresem powyżej, że ktoś znalazł - zasuwaj tam ile wejdzie, jeśli nic tam nie będzie, nie martw się tylko odłącz internet od konsoli, podłącz ponownie - by gra zalogowała sie na nowo do serwerów UBI, jeśli dalej nic - powtórz temat do skutku. Knif polega na tym, że społecznościówki są nie na wszystkich serwerach UBI. Także za którymś razem się uda :)

W dniu 4.02.2014 o 19:25, ussr napisał(a):

Jak tylko uporam się z trofeami on line w Bioshock 2 to zabieram się za Black Flag. Jeszcze trofeami się nie interesowałem a samą gre uruchomiłem zaledwie na 30 minut po zakupie konsoli. Bo bardziej wciągnął mnie Resogun. Ale wiem że na 100% będę w Black Flag chciał zrobić 100%, nawet trofea za DLC

Jak i ja :)

Wszystkie AC mam splatynowane :) Ale tą część wszystko na 100% włączenie z DLC muszę zrobić :)

Edytowane przez lennox
  • Plusik 1
Opublikowano

Ja już w to nie gram. Gdyby nie słaaaaaby multi to może być potrzymał dla dlc, ale od razu jak wpadła platyna to wyszedłem z meczu i wyjąłem płytę. Po chwili gra była w popularnym serwisie wystawiona na wymianę i sprzedarz (sprzedała się jeszcze tego samego wiczoru) :D

Opublikowano (edytowane)

@UP - dorwałem właśnie skrzynkę społecznościowa :) został jeszcze tylko konwój :)

Problem problem polega na tym, że jak pisałem pare dni temu cały czas świeci mi się na mapie konwój w miejscu gdzie już go dawno nie ma. Jakiś Bug. Pytanie tylko, czy w takim razie pojawi się kolejny (niebieski).

Pytam bo mnie szlag zaraz trafi :)

Edytowane przez lennox
Opublikowano

Hej, zamierzam teraz zabrać się za Black Flag i zriobić pełne 100% platinum, i w pierwszej kolejności chce usunąć z drogi trofea Online. Czy to trudne? Tzn które trofea robić pierwsze? Bo fabuły jeszcze nie ruszałem i specjalnie mi się tam nie śpieszy. Zależy mi na tym aby zrobić on line na początku, a potem w dowolnej chwili robić singla. 

Opublikowano
  W dniu 14.02.2014 o 08:59, NewNickPL napisał(a):

Online wpadają same, trzeba tylko odhaczać umiejętności których się użyło, bo jest trofik za użycie wszystkich. Potem mozolne dobijanie do 55 LVLu... 

Ja lecę do 55 lvl. Co z umiejętności wpadnie po drodze to moje, a co nie to zacznę robić od 50 lvl. 

W sumie są one proste, także nie będzie z tym problemu. 

Wczoraj wreszcie trafiłem na konwój więc "Chętny do dzielenia" wpadł wczoraj. Już byłem pokichany bo skrzynka i wieloryb łatwe do zlokalizowania, z konwojem było gorzej. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ten "gupi" Uplay passport potrzebny jest do grania multi i do tego jednego trofeum w singlu i czy muszę zapłacić by go aktywować skoro miałem go we wcześniejszych Asasynach? (ostatnio w AC3)

Najchętniej to bym go nie aktywował i tyle. Tylko pytanie czy jest potrzebny do tych niektórych trofeów?

Gość Szprota
Opublikowano

Ktoś chętny na boosting w AC4? 35lvl i już dłużej nie chcę mi się normalnym sposobem ;___;

Gość Szprota
Opublikowano

Ehh nie zauważyłem że to temat aC4 na ps4. Nevermind ale dzieki za protipy. Masz jeszcze jakies?

Opublikowano

Warto wykonywać te zadania dodatkowe, typu zabij z powietrza, z ukrycia. Mi oczywiście nie działały, wykonywałem wszystkie, a zaliczało tylko 3 pierwsza za marne 500 ptk...

Warto tez robić wyzwania, typu zabij 50 razy z pistoletu, albo zabij 75 razy akrobatycznie itp, dają duże boosty te zadania, ale i tak wiele godzin spędzi się w tym żałosnym multi...

Opublikowano

Ja jak pisałem wcześniej, w chwili wpadnięcia platyny -> PS button -> zamknij aplikację -> opcje -> wysuń płytę :D Godzinę później gra sprzedana była :D

O ile singiel jest spoko i nie miałbym nic przeciwko szukaniu wszystkich znajdziek (nie trzeba) to multi konkretnie odstrasza...

Opublikowano

Czy te trofea w AC4 można zrobić samemu? Czy są jakieś które wymagają grania z kimś, lub typu zabij 10 graczy on line jak to było w Tomb Raider.

Bo nie mogę się połapać tak naprawdę.