Skocz do zawartości

Platinum Club

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Midway Arcade Origins (#40) - Zrobiłem brzydką rzecz, żeby wejść w posiadanie tej gry. Czasy były ciężkie, dopiero 26 lat po transformacji, generalnie się nie przelewało. NIE MACIE PRAWA MNIE OCENIAĆ mimo, że do dziś czuję niesmak w ustach!

Dowiedziałem się o istnieniu tej składanki u miejscowego handlarza gierek (pozdro Piotrek!) - tytuł swoje kosztował, a wśród spisu produkcji z tyłu pudełka widniał magiczny napis Pit-Fighter, którego jestem ultrasem. Przesiedziałem przy tej bijatyce kooperacyjnej kilka miechów w salonie na dworcu PKP w czasach szczenięcych i jest ona dla mnie obiektem nieustającego kultu. Ty, Buzz i Kato kontra wulgarny, bezkompromisowy, a przy tym mega zabawny światek przestępczy to dla mnie swoiste 10/10. Na płycie znajduje się oryginalna automatowa wersja gry, portów na 16bitowe platformy (szczególnie SNESowego) to do dziś nie zniese (brrr!). Jak już wspominałem ocena gry, czyli też składanki to 10/10 - PO-LE-CAM!

Czy fakt, że to moja najszybciej wbita platyna ujmuje czegokolwiek z fajności jej wbijania tudzież jej prestiżu? Zdecydowanie nie! Każda z bodajże 32 ośmiobitowych gierek Midway znajdujących się w zestawieniu posiada przypisany sobie dzbanuszek, który niekoniecznie jest łatwy do wbicia. Znaczy to tyle, że czasami trzeba przysiąść do trudnego tytułu typu Joust, Sinistar czy Smash TV i potrenować od godzinki po dwie, żeby brzdęknął upragniony obrazek. Każde trofeum trzeba wbić w trybie automatowym gdzie masz ograniczoną liczbę żytek co stanowi fajne wyzwanie. Wspomniane przypisanie każdemu tytułowi jednego dzbanka powoduje, że trzeba zagrać w grę, której normalnie być może nigdy by się nie odpaliło, a tak można poszerzyć gamingowe horyzonty, wyrobić sobie manuala w Wizard of Wor lub Toobin i poczuć się z tym faktami bardzo dobrze. Walory edukacyjne zdecydowanie wysuwają się na pierwszy plan podczas konfrontacji z tym tytułem. Przyznam, że dla mnie to nie jest platyna w Midway Arcade Origins, to jest platyna w Pit-Fighter. Trudność? Bezkompromisowo - undergroundowe 6/10.

blog_lynx_lounge_pit-fighter_arcade_2.jp

P.S. To już 40 platyna w zestawieniu co skłoniło mnie do pewnych refleksji... CO JA ROBIĘ ZE SWOIM ŻYCIEM?! Żartuję (niestety? Haha). Zacząłem trochę kalkulować, zacząłem nieśmiało marzyć. Marzyć, obliczać w głowie, np. co powinno okazać się platyną numer 50. Wcześniej nie miewałem takich górnolotnych rozkmin, a tu proszę. Podsumowałem sobie wtedy co dziesiątą platynę, która wpadła i o to co się okazało:

:platinum: #10

Batman Arkham City

:platinum: #20

Batman Arkham Origins

:platinum: #30

Payday 2

:platinum: #40

Pit-Fighter

Czy to coś znaczy? Można wywróżyć z tego czyiś los?

Edytowane przez ciwa22
  • Plusik 2
  • Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)

System levelowania sie zmieni. Wcześniej, ciężko było osiągnąć wysoki level bez wbijania trudniejszych dzbanów. Teraz za brąz możesz zgarnąć nawet do 299xp, gdzie wcześnie to było tylko 15xp, a za zloty nawet 998xp, czyli prawie tyle samo, co za platynie.

Cytat

stary przelicznik:

Bronze - 15
Silver - 30
Gold - 90
Platinum - 180

Cytat

nowy:

• Bronze: levels 1-299
  • Silver: levels 300 – 599
  • Gold: levels 600 – 998
  • Platinum: level 999

Mnie to rybka. Ja nie leveluje tylko masteruje :lapka: 

Edytowane przez MEVEK
  • Plusik 1
Opublikowano

Te przedziały to po prostu twoja ranga, tak jak napisał Snake wyżej. Ja już ogarnąłem, że aktualnie na PSN najwyższy wyświetlany poziom to 100 (ale trofiki zbiera się dalej), a teraz to będzie 999.

Nowej punktacji za trofea na razie nie udostępnili.

Opublikowano

Nie, ta ikonka przy twoim levelu się zmieni. W tej chwili masz taką gwiazdkę jak na screenie, po aktualizacji na PS5 będzie tam pucharek z przedziału w którym się znajdujesz.

PS4FunctionScreen_EN.jpg?fit=1024,576&zo

Opublikowano

Co? Jak będziesz np na poziomie 267 to będzie miał tam ten trzeci brąz. To tylko na PS5 się zmieni z tego co rozumiem, na PS4 zostaje tak jak do tej pory czyli gwiazdka jak na screenie wyżej.

50431685671_86c5b672b9_c.jpg

Opublikowano (edytowane)

Znaczy, co mam teraz 15 lvl, to wtedy wskoczę na srebrny z przedziału 300-399? No tak to zrozumiałem czytając tego bloga.

Edytowane przez Faka
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Square napisał:

Ok czaję. W sumie zmylił mnie ten wpis o aktualnym zakresie 1-100 cokolwiek on oznacza. Ok już wiem.

@MEVEK no chyba jednak nie.

Zgadza sie. Gwiazda zamieni sie w puchar odpowiadający naszemu poziomowi. Wyjaśnij proszę o co ci chodzi tutaj? Ja sie tylko odniosłem do levelowania.  

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

System levelowania z tego co widzę jak był do dupy, tak teraz będzie jeszcze bardziej. Enyłej, i tak wszyscy wiedzą, że większym wyznacznikiem pro-gamerstwa jest ilość platyn (mam na myśli w dobrych grach, a nie w krapach pokroju Mayo), a nie wysokość levelu, który można sobie bez problemu nabić zbierając same brązowe pucharki. 

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś chce się ścigać w z Lukkami czy Hakoomami o to kto wbije więcej japońskich pogadanek na 30 minut, to jego opcja. Ja wbijam bardziej "zdrowo".

Co do zmian w systemie to chyba wiele nie zmienią... Dodadzą bardziej przyjazny dla wszystkich przelicznik, który będzie częściej uwzględniał progres i tyle.

Edytowane przez ciwa22
  • Dzięki 1