Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkos 4 339 Opublikowano 5 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 lutego 2023 Pierwsza w 2023 Deliver us MARS trudność to słabe 3/10. Tylko dwa speed runny w grze gdzie trzeba poniżej pewnego czasu dotrzeć do miejsca docelowego. Reszta to przeważnie znajdźki, czyli nic trudnego. Gra tyle miesięcy przeze mnie wyczekiwana, premiera przełożona z 27 września 2022 na 2 luty 2023. Więc delektowałem się liżąc ściany. Szczerze polecam dla fanów Deliver us the MOON 7 2 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. czarek250885 324 Opublikowano 7 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 lutego 2023 (edytowane) Ratchet and Clank Trudność platyny 1/10 Ocena gry: 8 To już kolejna gra platformowa z dobrze znanymi bohaterami, którą udało mi się ograć dzięki usłudze Ps+ Premium. Widać, że Insomniac od zawsze robiło dobrze prezentujące się pozycje i muszę przyznać, że i tu grafika całkiem przyjemna i nie przeszkadzała mi podczas dobrej zabawy. Każdy zapewne ma z tyłu głowy, jak to będzie grać w tak starą grę? Jednak tu jest wszystko ok, śmiem stwierdzić, że porównując grafiki widać różnicę na plus wersji ogrywanej w usłudze i w sumie nie wiem jak to zrobili. Spędzanie czasu z tą pozycją było dla mnie dodatkowym plus, ponieważ pierwszą grą z serii jaką udało mi się zagrać była część na ps4. Więc szybko zrozumiałem, że gram praktycznie w tą samą grę z kilkoma różnicami. Ogólnie mówiąc polecam wszystkim, gra się przyjemnie, mamy jak zawsze całkiem pokaźny arsenał broni, mnóstwo radochy ze strzelania i likwidacji hord przeciwników. Jedynym minusem, którego nie musicie brać pod uwagę, tyczy się ludzi robiących platyny, nie wiem kto tam wpadł na pomysł wprowadzenia, dobrze znanego nam grindu z gier RPG? Przecież to platformówka! Gdybym wcześniej przetrząsnął info o trofeach nie wiem czy bym do tego podchodził. Jednakże tak na sucho przeleciałem sobie wyzwania i myślę sobie, ej nie jest źle. Szkoda, że nie włączyła mi się żarówka przy trofeum "million bolts", które zabierze wam mnóstwo czasu, jeśli będziecie chcieli zrobić 100%. Ogólnie chodzi by łącznie podczas gry nabić milion śrubek. Powiem wam, że zajęło mi to około 3 przejścia gry, a trofeum wpadło gdzieś w połowie czwartego. Nawet super gra podczas przechodzenia ją po raz enty, sprawia że mamy jej przesyt. Dlatego polecam, by po prostu przy robieniu calaka, kolejna przejścia robić z przerwami między innymi większymi tytułami. ps. glitch na śrubki działa, jednakże jeśli myślicie, że zostawicie sobie konsole włączoną na noc, to zapomnijcie. Streaming nie bierze uwagi, że mamy wciśnięty przycisk (kółko) i po pewnym czasie wyłącza grę z powodu braku aktywności ;/ Więc na nic nam te udogodnienie. Edytowane 7 lutego 2023 przez czarek250885 11 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. messer88 6 580 Opublikowano 11 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 lutego 2023 Gra wybitna, nowa gra życia więc samo się zrobiło. 3 przejścia i za każdym razem świetna zabawa, a nawet lepsza wiedząc co i jak i testując inne brońki. Podobno można zrobić na 2 przejścia, u mnie to było pierwsze na czysto, nie grałem w OG, drugie NG+ z opcjonalnym zakończeniem i plasma cutter only no i trzecie na impossible które wcale nie jest trudne poza początkiem gdzie mało HP i pasuje się pilnować. Parę ulepszeń kombinezonu i broni i trzeba by się mocno postarać żeby zginąć w walce, za to można też oberwać śmiertelnie od elementów otoczenia i udało mi się to dwa razy xD Można wtedy szybko wyjść do menu i tym sposobem uratować takie przejście gdzie trzeba zaliczyć całą grę bez śmierci. Cała reszta czyli znajdźki i apgrejdy, kille z broni zrobi się samo jeśli gra się spodoba. Gierka 10/10 Trudność 4/10 11 3 1 Cytuj
[InSaNe] 2 491 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 Yakuza Zero Platyna: 58 Czas: ok. 144 h Ocena gry: 9,5/10 Trudność platyny: 7/10 Fun z robienia platyny: 6/10 Najlepsza z serii, ze świetnym klimatem lat 80-tych. Absolutnie trzeba zagrać, przynajmniej w tę część. Niech każdy sam sprawdzi, czy zostanie fanem serii, czy to jednak nie jest gra dla Niego. Gdzie indziej znajdzie się questa z przynoszeniem wizytówek w celu podtarcia d.u.p.y typowi, któremu skończył się w szalecie papier, czy "teleturniej", kto jest bardziej "badass" W 0 do mniej więcej 8-mego chaptera to tutorial. Questy typu rozwój klubu, czy handel nieruchomościami mają więcej do zaoferowania, niż niektóre gry AAA Przebiegnięcie przez fabułę i nietykanie zadań pobocznych to zmarnowanie sobie zabawy. A przed Kiwami koniecznie trzeba zagrać w 0 - te smaczki i nawiązania typu Pocket Circuit, kiedy w 0 uczestnicy zabawy były dzieciakami, a w Kiwami są już dorosłe. Zupełnie inaczej się to wszystko odbiera. Platyna czasochłonna i wymagająca skilla w kilku przypadkach. Rewelacyjne minigry, natomiast jest dużo wyzwań w majhongu. Najbardziej nie lubię wyzwań z kasyna, bo nie lubię pokera, randomowości ruletki, czy blackjacka. Jeszcze raz polecam, choć niekoniecznie by robić w tej grze platynę. Yakuza Kiwami Platyna: 59 Czas: ok. 80h Ocena gry: 8,5/10 Trudność platyny: 8/10 Fun z robienia platyny: 4/10 Remake pierwszej części serii. W stosunku do Zero jest to przygoda trochę mniejszego kalibru, co wynika właśnie z tego, że to remake. Historia jest krótsza i w samej grze jest o wiele mniej bajerów. Oczywiście nie znaczy to, że gra jest kiepska, bo jest bardzo dobra Żeby każdy deweloper potrafił tak odpicować i dopakować grę nowym contentem, to ta branża inaczej by wyglądała. Platyna po raz kolejny czasochłonna, ale też irytująca, bo w tej części jest spooooro grindu. Najbardziej męczyłem się z zebraniem wszystkich broni (grind kasy) oraz zdobyciem w mahjongu tzw. full straight, które uparcie i jak na złość nie chciało wpaść. Szczególnie to grindowanie był irytujące, czasem się zastanawiałem, co ja kur... robię ze swoim życiem Na razie robię odpoczynek od serii (skończyłem wszystkie części, tak jak i Judgment i Lost Judgment w których też zrobiłem platyny), by potem dorobić platyny w trójce (m. zdaniem najsłabsza część), czwórce i piątce. Z Yakuzą jest tak, że w nadmiarze potrafi zaszkodzić To jej dawkowanie, czyli granie w dłuższych odstępach czasu, powoduje, że wtedy się ją docenia i wskakuje do top gier. Widget span 6 2 1 Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 Horizon FW - w takich gierkach robi się 100% albo w ogóle się w nie nie gra. Dlatego ciężko mi się gra o platyny kiedy wiem, że w tle są jeszcze dodatki, rozszerzenia i inne pierdy. Chorus - platyna wpada dość łatwo. Jedyna farma jaką odfajkowałem dość szybko to dwie umiejętności, których prawie nie wykorzystywałem w trakcie gry. Jak & Daxter - dwódziesta rocznica wydania dwójki skłoniła mnie do szarpnięcia się na trzy platyny z trylogii. Z J2 będzie problem bo zebranie 268iu orbów będzie problemem. 4 Cytuj
czarek250885 324 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 2 godziny temu, Yap napisał: Horizon FW - w takich gierkach robi się 100% albo w ogóle się w nie nie gra. Dlatego ciężko mi się gra o platyny kiedy wiem, że w tle są jeszcze dodatki, rozszerzenia i inne pierdy. Chorus - platyna wpada dość łatwo. Jedyna farma jaką odfajkowałem dość szybko to dwie umiejętności, których prawie nie wykorzystywałem w trakcie gry. Jak & Daxter - dwódziesta rocznica wydania dwójki skłoniła mnie do szarpnięcia się na trzy platyny z trylogii. Z J2 będzie problem bo zebranie 268iu orbów będzie problemem. Ja właśnie Jaka zaczynam i jestem w szoku, ponieważ ta gra nic się nie postarzała. Nadal to ta sama świetna gra. 1 Cytuj
Snake_Plissken 943 Opublikowano 12 lutego 2023 Opublikowano 12 lutego 2023 4 godziny temu, Yap napisał: Z J2 będzie problem bo zebranie 268iu orbów będzie problemem. Możesz wspomagać się guidem lub wykorzystać glitcha. 1 Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 13 lutego 2023 Opublikowano 13 lutego 2023 18 hours ago, Snake_Plissken said: Możesz wspomagać się guidem lub wykorzystać glitcha. Juz byl wkurw solidny kiedy skonczylem gre, rozjebalem wszystkie challenge, wyscigi itd kiedy okazalo sie, ze z ostatniej misji nie zebralem chyba 6iu. No kierwa, skoro daje sie opcje wyboru misji to mogli ulatwic graczom kolekcjonowanie znajdziek przez powtarzanie misji z tym co sie juz ma. Yhh, nie znam sie na glitchach, ale juz przebieglem gre ponownie ze wszystkimi orbami. Tym razem wyscigi mialem w paluszku, a czasy pekaly jak balony. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 W dniu 11.02.2023 o 20:48, messer88 napisał: Gra wybitna, nowa gra życia więc samo się zrobiło. 3 przejścia i za każdym razem świetna zabawa, a nawet lepsza wiedząc co i jak i testując inne brońki. Podobno można zrobić na 2 przejścia, u mnie to było pierwsze na czysto, nie grałem w OG, drugie NG+ z opcjonalnym zakończeniem i plasma cutter only no i trzecie na impossible które wcale nie jest trudne poza początkiem gdzie mało HP i pasuje się pilnować. Parę ulepszeń kombinezonu i broni i trzeba by się mocno postarać żeby zginąć w walce, za to można też oberwać śmiertelnie od elementów otoczenia i udało mi się to dwa razy xD Można wtedy szybko wyjść do menu i tym sposobem uratować takie przejście gdzie trzeba zaliczyć całą grę bez śmierci. Cała reszta czyli znajdźki i apgrejdy, kille z broni zrobi się samo jeśli gra się spodoba. Gierka 10/10 Trudność 4/10 Ja też mam zdobyta 16 listopada 2010 roku, czyli ponad 12 lat temu... jak ten czas leci. Piękne wspomnienia z tej platyny 3 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 24 minuty temu, _daras_ napisał: Ja też mam zdobyta 16 listopada 2010 roku, czyli ponad 12 lat temu... jak ten czas leci. Piękne wspomnienia z tej platyny Ja mam wszystkie . 4 za jakis czas 1 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 W dniu 14.02.2023 o 13:36, MEVEK napisał: Ja mam wszystkie . 4 za jakis czas Gratulacje! W dwójce trzeci sejw w około 60% gry (wtajemniczeni wiedzą o jakie trofeum chodzi) leży dalej na dysku mojej PS3 w szafie, niestety nie podołałem w trójkę nie grałem. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Po DS nie moglem sie doczekac kolejnej czesci. Kiedy ta juz powstala lizalem kazdy kat, poznalem kazdy skrawek gry. Potem jeszcze dorzucilem do tego patenty z rozstawianiem min i jakos poszlo. Duzo latwiejsza platyna of MP3:NYMH Cytuj
Arkady 1 031 Opublikowano 18 lutego 2023 Opublikowano 18 lutego 2023 99 wpadła w Mortal Kombat XI, ogólne nic trudnego. Najwiecej jest za robienie obu fatality podstawowymi postaciami, kilka za online z czasochłonnych to ukończenie 250 wież, ale bez przesady, gra na tym polega grać grać i jeszcze raz grać i w końcu wpadnie. 3 2 Cytuj
giger_andrus 3 144 Opublikowano 19 lutego 2023 Opublikowano 19 lutego 2023 Wybierasz coś szczególnego na 100 ? Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 19 lutego 2023 Opublikowano 19 lutego 2023 1 godzinę temu, giger_andrus napisał: Wybierasz coś szczególnego na 100 ? Crash Bandicoot 4: It's About Time polecam Cytuj
Arkady 1 031 Opublikowano 19 lutego 2023 Opublikowano 19 lutego 2023 1 godzinę temu, giger_andrus napisał: Wybierasz coś szczególnego na 100 ? Kena, właśnie cisnę na mistrzowskim @_daras_ Crasha z chęcią bym zrobił, trylogie machnąłem bez zająknięcia, ale to musi poczekać, zaraz Zelda Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 19 lutego 2023 Opublikowano 19 lutego 2023 Teraz, Arkady napisał: Kena, właśnie cisnę na mistrzowskim @_daras_ Crasha z chęcią bym zrobił, trylogie machnąłem bez zająknięcia, ale to musi poczekać, zaraz Zelda Ten Crash jest nieporównywalnie trudniejszy od trylogii, w której też mam 3 . Do Keny też wrócę, nie jest teraz przypadkiem łatwiej kiedy dodali NG+? Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 19 lutego 2023 Autor Opublikowano 19 lutego 2023 Jest łatwiej, bo dodali super skille dla bomb. 2 Cytuj
giger_andrus 3 144 Opublikowano 19 lutego 2023 Opublikowano 19 lutego 2023 Po premierze też jakoś TRUDNO nie było. Ale skoro tak piszecie to tym bardziej platynka „po staremu” cieszy. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 19 lutego 2023 Opublikowano 19 lutego 2023 3 godziny temu, Square napisał: Jest łatwiej, bo dodali super skille dla bomb. Trzeba sprawdzic te bomby Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MEVEK 3 614 Opublikowano 22 lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 lutego 2023 Ratchet n Clank: Rift Apart - platyna miodna jak cholera. Tak sie wkręciłem, iz zapomniałem wziac tabletki na bol pleców z tego wszystkiego o bólu nie wspominając. Przy premierze rozgromiłem grę do ostatniego bossa i tak juz pozostawiłem. Nie wiem jak to sie stało ze nie dokończyłem przygody i tym samym . Ciężko nie było. Musialem tylko przyfarmic levele do jednej z broni aby moc uzyskać zdolność łapania i odstrzeliwania kul za co jest trofeum. Następne to zebranie pominiętych pluszowych misiów, których nie ma za wiele. Szczerze to przyjemny komplet. Nie bylo trofka za levelowanie wszystkich broni także nie czułem znużenia. Wszystko sprawnie i przyjemnie mi powpadało Myślę ze spokojnie mogę wystawić 4/10 za 12 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 Rozumiem, że platyna łatwiejsza niż w Ratchet & Clank z 2016? Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 24 lutego 2023 Opublikowano 24 lutego 2023 Wleciała platynka w dead space remake, już nie chcę widzieć tego statku przez kolejne dwa lata do drugiej części ;] Poza osiągnięciem "wahacz" wszystko wpadło samoistnie. 3 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paolo1986 793 Opublikowano 4 marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 marca 2023 #17 Assassins Creed Origins Ocena gry 8/10 Trudność platyny 3/10 Ostatnia AD 2022 Moje pierwsze zetknięcie z serią AC, od razu bardzo udane. Uwielbiam otwarte światy, tutaj pięknie wykreowane. Klimat Starożytnego Egiptu dla mnie wymiata, więc z przyjemnością wymaksowałem także oba DLC Polecam odpalić sobie też tryb discovery tour. #18 A Plague Tale Requiem Ocena gry 10/10 Trudność platyny 5/10 Znakomita kontynuacja ciepło przyjętego A Plague Tale Innocence, którego miałem okazję splatynować rok temu. Requiem stanowi więc pozycję obowiązkową dla fanów. Moja pierwsza AD 2023. Poznajemy dalsze losy głównych bohaterów. I więcej w tym temacie nie zdradzę. Graficznie miazga, chociaż trochę brakowało mi 60 klatek. Aby zdobyć trzeba uruchomić NG+ i dotrzeć przynajmniej gdzieś do połowy gry, uważając na rozwój poszczególnych kategorii umiejętności. # 19 Assassins Creed Odyssey Ocena gry 9/10 Trudność platyny 3/10 Kolejna gra z nowej serii AC, tym razem w klimacie antycznej Grecji. I podobała mi się jeszcze bardziej niż Origins Mamy możliwość wyboru płci bohatera i ja zdecydowałem się grać kobietą Sama rozgrywka, przynajmniej na początku, bywa trudniejsza niż w Origins głównie ze względu na levelowanie poziomów i obecność najemników. Ci są twardymi przeciwnikami, nawet jak są na zbliżonym poziomie i potrafią się pojawiać kilkadziesiąt metrów od nas, kiedy akurat chcemy wykonać po cichu jakieś zadanie. Później jednak, jak zdobędziemy odpowiednie opancerzenie i broń, jest już wyraźnie łatwiej. Polecam build łowcy i zestaw Artemidy Zabieram się teraz za DLC 7 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi