Skocz do zawartości

Platinum Club

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Screenshot_20250108_055749_PSApp.thumb.jpg.31c257efc24ec42fa95556a4830bce02.jpg

Pierwsza ukończona w tym roku gra i zarazem pierwsza platyna. 

Grałem na portalu, tam widać jedynie z jakiego kruszcu wpadło trofeum i nie ma możliwości podejrzenia jakie jeszcze trofiki zostały do wbicia. Praktycznie wszystko wpadło w trakcie gry. Jedynie maskę w więzieniu musiałem znaleźć sam, żeby wpadł ostatni dzban. Żeby Square nie pisał, że mało platyn :jim: :drinks:

• Plusik 5
Opublikowano
Godzinę temu, Square napisał(a):

Na Portalu menu konsoli nie jest dostępne?

Jest, ale kolega za pewne ogrywał w tym trybie strumieniowym, bez odpalania konsoli, tam wtedy się nie da raczej.

• Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)

#28:platinum: It takes two

Pierwszy calaczek AD 2025 i sztosik rozgrywki kooperacyjnej:)W większości ograny razem z synem, myślałem, że razem wpadną nam te pucharki, ale okazuje się, że dwóch mu jeszcze brakuje:DTakże dokończymy też u niego.

Gierka wymaga jednak pewnego skilla i kombinowania, jak przejść dalej, czy pokonać bossów. Zginęliśmy w sumie dziesiątki razy, głównie spadając w przepaść:DUbaw był po pachy i polecam:hi:Dodatkowo gra niesie ze sobą ważne przesłanie, które warto mieć na uwadze w życiu codziennym.

Grę oceniam w skali 9/10, trudność :platinum: 3/10. Niczego nie można pominąć, mamy też wybór rozdziałów.

Screenshot_20250111_140516_PSApp.thumb.jpg.9575c8ae2943d49b5702d7f09aed3589.jpg

Edytowane przez Paolo1986
  • Plusik 5
  • Lubię! 1
Opublikowano

Ghost of Tsushima

Pierwsza platyna w tym roku i pierwsza od bodajże dwóch lat. Tsushime zacząłem jakieś dwa lata temu na PS4 a skończyłem na PS5 w wersji reżyserskiej. Nic odkrywczego ale gra się całkiem przyjemnie. Przy dłuższych posiedzeniach może nużyć, dlatego tyle czasu mi zajęło bo musiałem robić długie przerwy. Za jakiś czas wrócę na wyspę Ike.

Screenshot_20250111_150817.jpg

• Plusik 3
  • Lubię! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cat Quest

Gra wybrana przez mojego syna, który gdy widzi koty to szaleje. Sam nie znałem tego tytułu, jednakże patrząc jak moje dzieci w to grają (robiąc za tłumacza), zostałem zauroczony.

To jedna z tych mniejszych gier, które są niezwykłym przerywnikiem między dużymi tytułami. Tak więc, gdy widziałem, że już powoli sobie nie radzą, w nocy gdy spali robiłem zadania poboczne podnosząc im poziom bohatera, zbierając ekwipunek z jaskiń, oraz ulepszałem zaklęcia (nie ingerując w walki z bossami, które zostawiłem najmłodszym by mieli radochę). To takie Diablo, dla najmłodszych, jednakże i starszy odbiorca będzie się świetnie bawił. Sama gra nie jest długa, a praktycznie, gdy czyścimy wszystko większość trofeów wpada samoistnie. I zapewne większości z was, na sam koniec pozostaną 2 pucharki, za 99 lvl, oraz za zrobienie wszystkich jaskiń na 100%, ewentualnie, gdy gdzieś zawieruszyło się wam jakieś zadanie poboczne, które również trzeba wykonać wszystkie.

Tak czy inaczej bardzo polecam, miła niespodzianka, sam pewnie bym tego nigdy nie zainstalował, ale dzięki pociechą można wyjść poza swój schemat.

Ocena końcowa 8/10

Edytowane przez czarek250885
  • Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

29#:platinum:Wiedźmin 3 Dziki Gon, Edycja Kompletna

Ponad 160 godzin znakomitej zabawy w grze życia. Dwa przejścia, w tym drugie na najwyższym poziomie trudności. Zwykle nie gram na najwyższych poziomach, ale tutaj czułem, że muszę tego dokonać. I udało się:yahoo:

O samej grze nie ma co się rozpisywać za dużo, pozostaje czekać na kolejną część.

Trudność :platinum: oceniam na 6/10. Najwyższy poziom trudności nie wybacza błędów, wymagane jest taktyczne podejście do każdego starcia.

Samą grę oceniam na 10/10 oczywiście:)

Screenshot_20250120_225327_PSApp.thumb.jpg.f81aaf6721958591bd12b9a303606706.jpg

• Plusik 2
  • Lubię! 2