MEVEK 3 456 Opublikowano 6 października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 października 2020 Nigdy nie ogralem. Kiedys wroce jeszcz do tego tytulu Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 (edytowane) Midway Arcade Origins (#40) - Zrobiłem brzydką rzecz, żeby wejść w posiadanie tej gry. Czasy były ciężkie, dopiero 26 lat po transformacji, generalnie się nie przelewało. NIE MACIE PRAWA MNIE OCENIAĆ mimo, że do dziś czuję niesmak w ustach! Dowiedziałem się o istnieniu tej składanki u miejscowego handlarza gierek (pozdro Piotrek!) - tytuł swoje kosztował, a wśród spisu produkcji z tyłu pudełka widniał magiczny napis Pit-Fighter, którego jestem ultrasem. Przesiedziałem przy tej bijatyce kooperacyjnej kilka miechów w salonie na dworcu PKP w czasach szczenięcych i jest ona dla mnie obiektem nieustającego kultu. Ty, Buzz i Kato kontra wulgarny, bezkompromisowy, a przy tym mega zabawny światek przestępczy to dla mnie swoiste 10/10. Na płycie znajduje się oryginalna automatowa wersja gry, portów na 16bitowe platformy (szczególnie SNESowego) to do dziś nie zniese (brrr!). Jak już wspominałem ocena gry, czyli też składanki to 10/10 - PO-LE-CAM! Czy fakt, że to moja najszybciej wbita platyna ujmuje czegokolwiek z fajności jej wbijania tudzież jej prestiżu? Zdecydowanie nie! Każda z bodajże 32 ośmiobitowych gierek Midway znajdujących się w zestawieniu posiada przypisany sobie dzbanuszek, który niekoniecznie jest łatwy do wbicia. Znaczy to tyle, że czasami trzeba przysiąść do trudnego tytułu typu Joust, Sinistar czy Smash TV i potrenować od godzinki po dwie, żeby brzdęknął upragniony obrazek. Każde trofeum trzeba wbić w trybie automatowym gdzie masz ograniczoną liczbę żytek co stanowi fajne wyzwanie. Wspomniane przypisanie każdemu tytułowi jednego dzbanka powoduje, że trzeba zagrać w grę, której normalnie być może nigdy by się nie odpaliło, a tak można poszerzyć gamingowe horyzonty, wyrobić sobie manuala w Wizard of Wor lub Toobin i poczuć się z tym faktami bardzo dobrze. Walory edukacyjne zdecydowanie wysuwają się na pierwszy plan podczas konfrontacji z tym tytułem. Przyznam, że dla mnie to nie jest platyna w Midway Arcade Origins, to jest platyna w Pit-Fighter. Trudność? Bezkompromisowo - undergroundowe 6/10. P.S. To już 40 platyna w zestawieniu co skłoniło mnie do pewnych refleksji... CO JA ROBIĘ ZE SWOIM ŻYCIEM?! Żartuję (niestety? Haha). Zacząłem trochę kalkulować, zacząłem nieśmiało marzyć. Marzyć, obliczać w głowie, np. co powinno okazać się platyną numer 50. Wcześniej nie miewałem takich górnolotnych rozkmin, a tu proszę. Podsumowałem sobie wtedy co dziesiątą platynę, która wpadła i o to co się okazało: #10 Batman Arkham City #20 Batman Arkham Origins #30 Payday 2 #40 Pit-Fighter Czy to coś znaczy? Można wywróżyć z tego czyiś los? Edytowane 9 października 2020 przez ciwa22 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 397 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Nadchodzą zmiany w pucharkach!https://blog.playstation.com/2020/10/07/upcoming-trophy-levelling-changes-detailed/amp/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 No tak średnio bym powiedział i te nowe ikony dzbanków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Czyli teraz będą trzy rodzaje brązowych dzbanów? Trochę nie czaję co oznaczają te przedziały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 880 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 4 minuty temu, Square napisał: Czyli teraz będą trzy rodzaje brązowych dzbanów? Trochę nie czaję co oznaczają te przedziały. Te widełki to lvl jaki będziesz mieć po przeliczeniu na nowy system i taka ikona pojawi się obok poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Coś na wzór rang jak w gierkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 (edytowane) System levelowania sie zmieni. Wcześniej, ciężko było osiągnąć wysoki level bez wbijania trudniejszych dzbanów. Teraz za brąz możesz zgarnąć nawet do 299xp, gdzie wcześnie to było tylko 15xp, a za zloty nawet 998xp, czyli prawie tyle samo, co za platynie. Cytat stary przelicznik: Bronze - 15Silver - 30Gold - 90Platinum - 180 Cytat nowy: Bronze: levels 1-299 Silver: levels 300 – 599 Gold: levels 600 – 998 Platinum: level 999 Mnie to rybka. Ja nie leveluje tylko masteruje Edytowane 7 października 2020 przez MEVEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Ok czaję. W sumie zmylił mnie ten wpis o aktualnym zakresie 1-100 cokolwiek on oznacza. Ok już wiem. @MEVEK no chyba jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Tak mi sie wydaje. Punktacja jest dość wysoka względem platyny. Goście, co grają, po łebkach wciąż mogą wysoko zajść, bez masterowania gier na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Te przedziały to po prostu twoja ranga, tak jak napisał Snake wyżej. Ja już ogarnąłem, że aktualnie na PSN najwyższy wyświetlany poziom to 100 (ale trofiki zbiera się dalej), a teraz to będzie 999. Nowej punktacji za trofea na razie nie udostępnili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Co, masz 5k brązowych pucharków, to będziesz miał ten ostatni z widełkiem, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Nie, ta ikonka przy twoim levelu się zmieni. W tej chwili masz taką gwiazdkę jak na screenie, po aktualizacji na PS5 będzie tam pucharek z przedziału w którym się znajdujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Bez sensu, zamiast gwiazdki, to co będą pokazywać każdego osobna pucharek, na którym lvl jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 (edytowane) Tak, jak ktoś się nie bawi w masterowanko gierek, to będzie miał ikonę z przedziału brązowego. Edytowane 7 października 2020 przez 20inchDT Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Co? Jak będziesz np na poziomie 267 to będzie miał tam ten trzeci brąz. To tylko na PS5 się zmieni z tego co rozumiem, na PS4 zostaje tak jak do tej pory czyli gwiazdka jak na screenie wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 (edytowane) Znaczy, co mam teraz 15 lvl, to wtedy wskoczę na srebrny z przedziału 300-399? No tak to zrozumiałem czytając tego bloga. Edytowane 7 października 2020 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Dokładnie tak, twój aktualny poziom zostanie przeliczony na nowy np 15 -> 298. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 (edytowane) 34 minuty temu, Square napisał: Ok czaję. W sumie zmylił mnie ten wpis o aktualnym zakresie 1-100 cokolwiek on oznacza. Ok już wiem. @MEVEK no chyba jednak nie. Zgadza sie. Gwiazda zamieni sie w puchar odpowiadający naszemu poziomowi. Wyjaśnij proszę o co ci chodzi tutaj? Ja sie tylko odniosłem do levelowania. Edytowane 7 października 2020 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 O co dokładnie Mevek pytasz? Punktacja jakaś tam będzie, jaka to nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 456 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, cytujac mojego posta. Poza tym to wszystko sie zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 7 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Napisałeś, ze za złoty pucharek zdobędziesz do 998 punktów, a tak nie będzie. Jakaś punktacja tam będzie i będzie ona stała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 482 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 System levelowania z tego co widzę jak był do dupy, tak teraz będzie jeszcze bardziej. Enyłej, i tak wszyscy wiedzą, że większym wyznacznikiem pro-gamerstwa jest ilość platyn (mam na myśli w dobrych grach, a nie w krapach pokroju Mayo), a nie wysokość levelu, który można sobie bez problemu nabić zbierając same brązowe pucharki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 7 października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 października 2020 (edytowane) Jak ktoś chce się ścigać w z Lukkami czy Hakoomami o to kto wbije więcej japońskich pogadanek na 30 minut, to jego opcja. Ja wbijam bardziej "zdrowo". Co do zmian w systemie to chyba wiele nie zmienią... Dodadzą bardziej przyjazny dla wszystkich przelicznik, który będzie częściej uwzględniał progres i tyle. Edytowane 7 października 2020 przez ciwa22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi