Opublikowano 7 października 20204 l Midway Arcade Origins (#40) - Zrobiłem brzydką rzecz, żeby wejść w posiadanie tej gry. Czasy były ciężkie, dopiero 26 lat po transformacji, generalnie się nie przelewało. NIE MACIE PRAWA MNIE OCENIAĆ mimo, że do dziś czuję niesmak w ustach! Dowiedziałem się o istnieniu tej składanki u miejscowego handlarza gierek (pozdro Piotrek!) - tytuł swoje kosztował, a wśród spisu produkcji z tyłu pudełka widniał magiczny napis Pit-Fighter, którego jestem ultrasem. Przesiedziałem przy tej bijatyce kooperacyjnej kilka miechów w salonie na dworcu PKP w czasach szczenięcych i jest ona dla mnie obiektem nieustającego kultu. Ty, Buzz i Kato kontra wulgarny, bezkompromisowy, a przy tym mega zabawny światek przestępczy to dla mnie swoiste 10/10. Na płycie znajduje się oryginalna automatowa wersja gry, portów na 16bitowe platformy (szczególnie SNESowego) to do dziś nie zniese (brrr!). Jak już wspominałem ocena gry, czyli też składanki to 10/10 - PO-LE-CAM! Czy fakt, że to moja najszybciej wbita platyna ujmuje czegokolwiek z fajności jej wbijania tudzież jej prestiżu? Zdecydowanie nie! Każda z bodajże 32 ośmiobitowych gierek Midway znajdujących się w zestawieniu posiada przypisany sobie dzbanuszek, który niekoniecznie jest łatwy do wbicia. Znaczy to tyle, że czasami trzeba przysiąść do trudnego tytułu typu Joust, Sinistar czy Smash TV i potrenować od godzinki po dwie, żeby brzdęknął upragniony obrazek. Każde trofeum trzeba wbić w trybie automatowym gdzie masz ograniczoną liczbę żytek co stanowi fajne wyzwanie. Wspomniane przypisanie każdemu tytułowi jednego dzbanka powoduje, że trzeba zagrać w grę, której normalnie być może nigdy by się nie odpaliło, a tak można poszerzyć gamingowe horyzonty, wyrobić sobie manuala w Wizard of Wor lub Toobin i poczuć się z tym faktami bardzo dobrze. Walory edukacyjne zdecydowanie wysuwają się na pierwszy plan podczas konfrontacji z tym tytułem. Przyznam, że dla mnie to nie jest platyna w Midway Arcade Origins, to jest platyna w Pit-Fighter. Trudność? Bezkompromisowo - undergroundowe 6/10. P.S. To już 40 platyna w zestawieniu co skłoniło mnie do pewnych refleksji... CO JA ROBIĘ ZE SWOIM ŻYCIEM?! Żartuję (niestety? Haha). Zacząłem trochę kalkulować, zacząłem nieśmiało marzyć. Marzyć, obliczać w głowie, np. co powinno okazać się platyną numer 50. Wcześniej nie miewałem takich górnolotnych rozkmin, a tu proszę. Podsumowałem sobie wtedy co dziesiątą platynę, która wpadła i o to co się okazało: #10 Batman Arkham City #20 Batman Arkham Origins #30 Payday 2 #40 Pit-Fighter Czy to coś znaczy? Można wywróżyć z tego czyiś los? Edytowane 9 października 20204 l przez ciwa22
Opublikowano 7 października 20204 l Nadchodzą zmiany w pucharkach!https://blog.playstation.com/2020/10/07/upcoming-trophy-levelling-changes-detailed/amp/
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Czyli teraz będą trzy rodzaje brązowych dzbanów? Trochę nie czaję co oznaczają te przedziały.
Opublikowano 7 października 20204 l 4 minuty temu, Square napisał: Czyli teraz będą trzy rodzaje brązowych dzbanów? Trochę nie czaję co oznaczają te przedziały. Te widełki to lvl jaki będziesz mieć po przeliczeniu na nowy system i taka ikona pojawi się obok poziomu.
Opublikowano 7 października 20204 l System levelowania sie zmieni. Wcześniej, ciężko było osiągnąć wysoki level bez wbijania trudniejszych dzbanów. Teraz za brąz możesz zgarnąć nawet do 299xp, gdzie wcześnie to było tylko 15xp, a za zloty nawet 998xp, czyli prawie tyle samo, co za platynie. Cytat stary przelicznik: Bronze - 15Silver - 30Gold - 90Platinum - 180 Cytat nowy: Bronze: levels 1-299 Silver: levels 300 – 599 Gold: levels 600 – 998 Platinum: level 999 Mnie to rybka. Ja nie leveluje tylko masteruje Edytowane 7 października 20204 l przez MEVEK
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Ok czaję. W sumie zmylił mnie ten wpis o aktualnym zakresie 1-100 cokolwiek on oznacza. Ok już wiem. @MEVEK no chyba jednak nie.
Opublikowano 7 października 20204 l Tak mi sie wydaje. Punktacja jest dość wysoka względem platyny. Goście, co grają, po łebkach wciąż mogą wysoko zajść, bez masterowania gier na 100%.
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Te przedziały to po prostu twoja ranga, tak jak napisał Snake wyżej. Ja już ogarnąłem, że aktualnie na PSN najwyższy wyświetlany poziom to 100 (ale trofiki zbiera się dalej), a teraz to będzie 999. Nowej punktacji za trofea na razie nie udostępnili.
Opublikowano 7 października 20204 l Co, masz 5k brązowych pucharków, to będziesz miał ten ostatni z widełkiem, czy jak?
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Nie, ta ikonka przy twoim levelu się zmieni. W tej chwili masz taką gwiazdkę jak na screenie, po aktualizacji na PS5 będzie tam pucharek z przedziału w którym się znajdujesz.
Opublikowano 7 października 20204 l Bez sensu, zamiast gwiazdki, to co będą pokazywać każdego osobna pucharek, na którym lvl jesteś?
Opublikowano 7 października 20204 l Tak, jak ktoś się nie bawi w masterowanko gierek, to będzie miał ikonę z przedziału brązowego. Edytowane 7 października 20204 l przez 20inchDT
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Co? Jak będziesz np na poziomie 267 to będzie miał tam ten trzeci brąz. To tylko na PS5 się zmieni z tego co rozumiem, na PS4 zostaje tak jak do tej pory czyli gwiazdka jak na screenie wyżej.
Opublikowano 7 października 20204 l Znaczy, co mam teraz 15 lvl, to wtedy wskoczę na srebrny z przedziału 300-399? No tak to zrozumiałem czytając tego bloga. Edytowane 7 października 20204 l przez Faka
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Dokładnie tak, twój aktualny poziom zostanie przeliczony na nowy np 15 -> 298.
Opublikowano 7 października 20204 l 34 minuty temu, Square napisał: Ok czaję. W sumie zmylił mnie ten wpis o aktualnym zakresie 1-100 cokolwiek on oznacza. Ok już wiem. @MEVEK no chyba jednak nie. Zgadza sie. Gwiazda zamieni sie w puchar odpowiadający naszemu poziomowi. Wyjaśnij proszę o co ci chodzi tutaj? Ja sie tylko odniosłem do levelowania. Edytowane 7 października 20204 l przez MEVEK
Opublikowano 7 października 20204 l Autor O co dokładnie Mevek pytasz? Punktacja jakaś tam będzie, jaka to nie wiadomo.
Opublikowano 7 października 20204 l Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, cytujac mojego posta. Poza tym to wszystko sie zgadza.
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Napisałeś, ze za złoty pucharek zdobędziesz do 998 punktów, a tak nie będzie. Jakaś punktacja tam będzie i będzie ona stała.
Opublikowano 7 października 20204 l System levelowania z tego co widzę jak był do dupy, tak teraz będzie jeszcze bardziej. Enyłej, i tak wszyscy wiedzą, że większym wyznacznikiem pro-gamerstwa jest ilość platyn (mam na myśli w dobrych grach, a nie w krapach pokroju Mayo), a nie wysokość levelu, który można sobie bez problemu nabić zbierając same brązowe pucharki.
Opublikowano 7 października 20204 l Jak ktoś chce się ścigać w z Lukkami czy Hakoomami o to kto wbije więcej japońskich pogadanek na 30 minut, to jego opcja. Ja wbijam bardziej "zdrowo". Co do zmian w systemie to chyba wiele nie zmienią... Dodadzą bardziej przyjazny dla wszystkich przelicznik, który będzie częściej uwzględniał progres i tyle. Edytowane 7 października 20204 l przez ciwa22