Skocz do zawartości

Granie w 4K/60Hz na przykładzie najnowszych ekranów 4K np. Sony X9005, Panasonic WT600, Samsung F9000, SEIKI 39"

gmeru

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy interesuje Cię technologia 4K?

• Tak ale dopiero jak będzie dostępna w PS4/XO
      8
    • Tak - gram także na PC
      3
    • Tak ale dopiero jak stanieje
      20
    • Nie gdyż nie zamierzam zmieniać telewizora w przeciągu kilku najbliższych lat
      15
    • Ale o co chodzi? :)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W końcu normalna cena za 4K :) i normalna firma 

LG 49-calowy model 49UB850V z ekranem 4K debiutuje z ceną 5499 zł!

Także jakby komuś się by przelewało to z dobroci serca chętnie przyjmę waszego FullHD oczywiście większego niż 46 cali płacę cenę złomową obecnie to jakieś 69 gr. za kg

Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano

Dzisiejszy LG to dawniejszy Goldstar. Szrot elektroniczny dla mniej zasobniejszych portfelem, przez lata nic się nie zmieniło w kwestii jakości ich telewizorów. 

Jedyna słuszna droga dla 4k to wielkie ekrany, minimum 80 cali. Ale w chnj drogie :( 

Opublikowano

Dopiero 80 cali warto myśleć o 4k ? Woow czyli można spać spokojnie i olać to. Bo na 80 cali to chyba nigdy nie będzie mnie stać. A co do LG do w sumie jakoś nie mam danych o niezawodności ich tv ale wiem jedno choćby nie wiem jaka marka to i tak może się z(pipi)ać :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Warto odnotować fakt, że najnowsze stery nvidii odblokowały możliwość wypuszczenia 60Hz w 4K po złączu HDMI. W końcu... ogólnie działa jak należy więc każdy TV z HDMI 2.0 bez problemu wyświetli nam grę w 4K z PC w 60Hz. : ) Warto sprawdzić np., Samsung H6900 w 40" za 3199zł . Jako monitor 4K w sam raz. Miałem ostatnio przez tydzień 28" D590 Samsunga za 2499zł i niestety mały... na 4K... szczególnie po przejściu z 40" - trzeba się dość mocno wpatrywać w pulpit... chyba, że stoi przed naszymi oczami ; ) poniżej pół metra.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Przechadzając się ostatnio po sklepie zakochałem się w jednym z telewizorów Samsung UHDTV z serii curved. Te "wygięte" telewizory są niesamowite, taka głębia, zupełnie inny odbiór tego co dzieje się na ekranie i dla mnie większa rewolucja niż jakieś 3D i inne bajery. Póki co takie cacko liczy sobie kilka tysięcy euro, ale obecny trzyletni LCD HDTV 47" sprawuje się dobrze i za 2-3 lata gdy ceny będą w miarę rzeczywiste sięgnę po niego. :)

600x600_10.jpg

Edytowane przez Martyn