TitoBandito 5 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 (edytowane) Co to jest za problem? Występuje tu podstawowa zasada - chcesz to kupujesz, nie, to nie. Wyzywać z tego powodu? To jest dopiero dno i metr mułu. Nowe gry powstają i będą powstawać, a z chęcią zobaczyłbym kilka reedycji w podniesionej grafie i z lepszą rozdziałką. Teoretycznie nie ma żadnego problemu. Ale przypomnij sobie początki DLC i szał na "zbroję dla konia" - też mówili, że wystarczy nie kupować a sama idea zdechnie tak szybko jak się pojawiła. Tutaj też może być podobnie tyle, że zamiast DLC będziesz miał grę z premiery, a wszelkie łatki i usprawnienia dostaniesz w kolejnych edycjach wychodzących jakiś czas od premiery. Brzmi absurdalnie - ale to się dzieje na naszych oczach i zapewne przyjmie się jak DLC. A to już nie będzie po 5 baksów, ale po 30-40. Jeżeli nowy stary TR się sprzeda to czeka nas zalew reedycji z poprzedniej generacji w promocyjnej cenie 199/219zł. A już producent się postara by wersje z poprzedniej generacji nie dostały czegoś co dostanie nowa generacja. I to jest problem - a dotyczy wszystkich graczy - nie tylko konsolowych. Edytowane 9 stycznia 2014 przez TitoBandito Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 9 stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 stycznia 2014 Gra skierowana jest tylko do ludzi, którzy nie grali w TR na x360 i ps3 więc w czym problem? Gracze którzy już mieli z nią styczność na ps3 i 360 nie będą mogli jej kupić, nie będzie nawet takiej możliwości ponieważ zostanie ona zablokowana przez magię 5 poziomu. Cytuj
milekp 78 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Nikt z was, sapaczy, nigdy nie grał dwa razy w tę samą grę? Ja od wielu lat kupuję gry podczas premiery, przechodzę i sprzedaję. Gdy chciałem przejść drugi raz, znowu kupowałem i odsprzedawałem. W TR zagrałem na x360 i drugi raz kupię na ps4, nawet jak będzie kosztować powyżej dwóch stów. Przejdę i znowu sprzedam - ceny używek tak wysoko stoją, że jak stracę kilka dyszek to będzie huk. A na razie i tak nie ma większego wyboru na PS4, więc po co w ogóle sapać? Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Na pewno będzie w 30 fpsach. 1080p przy włączonym TressFX? Nie ma bata, żeby na PS4 czy XO trzymało to 60 klatek. Nie było bata aby sprzęty z 2006-07 pociągneły takie silniki jak te w U2-3, TLOU, GT6, GTA V, Beyond 2 Souls... Przecież to tylko remake. Zresztą nawet jeśli nie w TR, to w innych tyutułach za parę lat. No chyba że ta generacja to faktycznie będzie paździerz. Stawiam raczej na to, że tylko tytuły ekskluzywne dla danej platformy będą działały w FHD. (no i reedycje gier z PS3/X360). Tytuły multiplatformowe będą śmigać w 720p w 30 klatkach - zarówno na PS4 jak i na XOne. Technikaliów nie przeskoczysz - zastosowanie bardzo słabego i w dodatku tabletowego procesora AMD nie pozwoli na nic więcej - zbyt wiele by kosztowała optymalizacja pod taką słabiznę. Multiplatformy będą zwyczajnie pisane pod mocne PC-ty a dostosowanie kodu gry na konsole będzie się odbywało przez redukcję rozdzielczości i cięcie detali tak, by gra działała w 30 klatkach, lub coś koło tego. Inaczej się zwyczajnie nie będzie opłacało a nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaci za grę 90-100 dolarów amerykańskich (Europa 90-100 Euro). BF4 na PS4 smiga w 1080p a na Xbonie w 900p. Wniosek? Multiplatformy beda w 720p. Fuckig logic Mialem kupic Lare na PS3 w ramach nadganiania zaleglosci ale teraz naturalnym wyborem wydaje sie wersja na PS4. Ale jak juz ktos to ogral to bez sensu inwestowac w ta sama gre po raz drugi tylko dla kilku efektow graficznych. Cytuj
TitoBandito 5 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Na pewno będzie w 30 fpsach. 1080p przy włączonym TressFX? Nie ma bata, żeby na PS4 czy XO trzymało to 60 klatek. Nie było bata aby sprzęty z 2006-07 pociągneły takie silniki jak te w U2-3, TLOU, GT6, GTA V, Beyond 2 Souls... Przecież to tylko remake. Zresztą nawet jeśli nie w TR, to w innych tyutułach za parę lat. No chyba że ta generacja to faktycznie będzie paździerz. Stawiam raczej na to, że tylko tytuły ekskluzywne dla danej platformy będą działały w FHD. (no i reedycje gier z PS3/X360). Tytuły multiplatformowe będą śmigać w 720p w 30 klatkach - zarówno na PS4 jak i na XOne. Technikaliów nie przeskoczysz - zastosowanie bardzo słabego i w dodatku tabletowego procesora AMD nie pozwoli na nic więcej - zbyt wiele by kosztowała optymalizacja pod taką słabiznę. Multiplatformy będą zwyczajnie pisane pod mocne PC-ty a dostosowanie kodu gry na konsole będzie się odbywało przez redukcję rozdzielczości i cięcie detali tak, by gra działała w 30 klatkach, lub coś koło tego. Inaczej się zwyczajnie nie będzie opłacało a nikt przy zdrowych zmysłach nie zapłaci za grę 90-100 dolarów amerykańskich (Europa 90-100 Euro). BF4 na PS4 smiga w 1080p a na Xbonie w 900p. Wniosek? Multiplatformy beda w 720p. Fuckig logic Mialem kupic Lare na PS3 w ramach nadganiania zaleglosci ale teraz naturalnym wyborem wydaje sie wersja na PS4. Ale jak juz ktos to ogral to bez sensu inwestowac w ta sama gre po raz drugi tylko dla kilku efektow graficznych. Im dalej w las tym lepsza grafika = multiplatformy będą działały w 720p. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Przecież gry nie muszą być albo 720p albo 1080p, może być 800p, może być 900p. Skoro pierwsze gry już działają w 1080p na PS4, to im dalej będzie tylko lepiej, lepsza optymalizacja, dłuższy okres produkcji gry, 1080p to będzie standard w tej generacji, juppi-kay-yay. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 10 stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 stycznia 2014 Najwięcej hejtu tutaj od ludzi, którzy już grali w TR na ps3 i w temacie na prawdę nie mają nic więcej do powiedzenia od samego wydawcy gry, to jest żałosne. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Ja grałem na ps3 i pewnie też kupię wersje na ps4, opinie marud mnie nie interesują, moja kasa i moja decyzja jaka giere zakupie. Do zobaczenia w multi 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 10 stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 stycznia 2014 Ja grałem na ps3 i pewnie też kupię wersje na ps4, opinie marud mnie nie interesują, moja kasa i moja decyzja jaka giere zakupie. Do zobaczenia w multi Moja gra jest już zamówiona i o ile będzie dostępna do odbioru 31 stycznia do do zobaczenia on line friend request wysłany Cytuj
lennox 67 Opublikowano 12 stycznia 2014 Opublikowano 12 stycznia 2014 Dzień dobry bo to mój pierwszy post na tym forum Co do gry, ja również kupię na bank wersje na PS4. Notabene właśnie się pocę by sprzedać limitkę w PS3 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 Ja grałem na ps3 i pewnie też kupię wersje na ps4, opinie marud mnie nie interesują, moja kasa i moja decyzja jaka giere zakupie. Do zobaczenia w multi Moja gra jest już zamówiona i o ile będzie dostępna do odbioru 31 stycznia do do zobaczenia on line friend request wysłany Też zamówiłem i czekam z niecierpliwością Cytuj
Karas 433 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 To prawda że za port (czyt. Definitive Edition) odpowiada United Front Games ? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 A no prawda - podobno przenoszą to goście od Sleeping Dogs, we współpracy z Crystal Dynamics Cytuj
Karas 433 Opublikowano 13 stycznia 2014 Opublikowano 13 stycznia 2014 Właśnie mnie to zaskoczyło że zlecono to UFG choćby w kontekście zmiany wyglądu Lary , no ale jeśli CD ma nad tym kontrole to powinno być dobrze Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 Wiecie może czy będzie dostępny upgrade tej gry z wersji PS3 do PS4 tak jak było w przypadku np. Battlefield 4? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 (edytowane) Z dużym prawdopodobieństwem myślę, że nie. Niestety, dodano człon do nazwy, przebudowano wiele elementów w grafice i na upgrade bym nie liczył. Widać różnicę, chociaż na początku nie robi ona takiego wrażenia, jak w drugiej połowie tego materiału Niemniej faktycznie, zakup tylko dla osób, które z tą grą nie miały wcześniej styczności. Jeżeli grały na PC (odpowiednio mocnym) to nie mają czego tu szukać. Edytowane 14 stycznia 2014 przez Maciomaniak Cytuj
TitoBandito 5 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 @UP Czy tylko mi osobiście bardziej podoba się kolor skóry Lary w wersji na PS3? Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 Dla mnie Lara na PS3 wygląda bardziej plastikowo. No i ma zauważalnie mniej detali, co na twarzy wyraźnie się odbija. Cytuj
lennox 67 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 Moim zdaniem w wersji na PS3 wygląda bardziej adekwatnie do klimatu gry - zmarznięta, przestraszona (blada), głodna itp Na PS4 jakby wróciła z wycieczki do lasu. Co nie zmienia faktu, że i tak raz jeszcze wbiję niebieski pucharek na PS4 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 14 stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 stycznia 2014 Moim zdaniem w wersji na PS3 wygląda bardziej adekwatnie do klimatu gry - zmarznięta, przestraszona (blada), głodna itp Na PS4 jakby wróciła z wycieczki do lasu. Co nie zmienia faktu, że i tak raz jeszcze wbiję niebieski pucharek na PS4 Trofea się nie powtarzają. Mając raz platyne nie pojawi się po raz drugi. Bo to jest ta sama gra i ten sam zestaw pucharów, wyzwania są takie same. Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 Moim zdaniem w wersji na PS3 wygląda bardziej adekwatnie do klimatu gry - zmarznięta, przestraszona (blada), głodna itp Na PS4 jakby wróciła z wycieczki do lasu. Co nie zmienia faktu, że i tak raz jeszcze wbiję niebieski pucharek na PS4 Trofea się nie powtarzają. Mając raz platyne nie pojawi się po raz drugi. Bo to jest ta sama gra i ten sam zestaw pucharów, wyzwania są takie same. Yyyy not. Uno to jest Definitive Version po drugie majac 2 te same gry na PS3 i PS Vite zbieramy dla kazdego systemu osobno pucharki. Takze bedzie mozliwe wbicie platyny na PS4 majac platyne na PS3 1 Cytuj
lennox 67 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 Dokładnie tak jak pisze Redmitsu. Zacząłem grać w ACIV na PS3, doszedłem do 3 sekwencji zdobywając jakies tam trofiki. PS4 zakupiłem w zestawie z ACIV więc sie przesiadłem grając od początku. I faktycznie można zdobyć te same trofiki, tyle że są one opisane PS3 // PS4. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 14 stycznia 2014 Opublikowano 14 stycznia 2014 jedne zestawy pucharkow sa dla gier z funcja cross play lub cross save, kilkanascie takich jest na linii ps3-vita ale z tego co sie orientuje jeszcze chyba nic na linii ps3-ps4 wiec gry, ktore maja nawet swoj odpowiednik na current genach maja inny zestaw pucharkow Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 14 stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 stycznia 2014 jedne zestawy pucharkow sa dla gier z funcja cross play lub cross save, kilkanascie takich jest na linii ps3-vita ale z tego co sie orientuje jeszcze chyba nic na linii ps3-ps4 wiec gry, ktore maja nawet swoj odpowiednik na current genach maja inny zestaw pucharkow Niestety nie, Tomb Raider ma dokładnie ten sam zestaw trofeów. Sprawdz na http://www.playstationtrophies.org, porównałem i są dokładnie takie same, nawet jest to zabić kraba na plaży. Ale poczekamy zobaczymy. Cytuj
lloydsdog 8 Opublikowano 18 stycznia 2014 Opublikowano 18 stycznia 2014 Koniec domyslow. Tutaj tez to wkleje. No60=NoBuy. W tej generacji konsol nie lykam juz fuszerki. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi