Fanek 668 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 ". Bardzo fajna gra i polecam ludziom z samozaparciem." wiec co z tą grą jest nie tak? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Ze sa momenty gdzie giniesz seryjnie i powtarzasz te same fragmenty 10-15 razy zanim dojdziesz do kolejnego savepointu. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 To gra dla ludzi lubiących wyzwanie czasem wręcz lekko masochistyczne Nie jest to gra gdzie jedziesz na autopilocie jak Uncharted, Cod czy AC Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Czyli nie jest to gra dla Januszy gamingu tylko graczy pamiętających czasy trudnych gier? Mi w to graj Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Kurde czytam te wasze wypowiedzi i beka levels are off the chart... Gram na Hardzie, w 6h doszedłem windy po klinice w Scimed Tower - jak na razie zginąłem 8 razy i większość z rąk ludzi których AI jest trochę "ubogie" oraz dlatego że lobby w którym spotykamy wrogów pierwszy raz wręcz wymusza zabicie wszystkich - kluczem. Starcia z obcym są o wiele bardziej wymagające ale idzie sobie z nim myśląc oraz znając rozkład pomieszczeń, nie ma nawet tutaj mowy o szybkim przejściu 20 metrów w pozycji wyprostowanej, tutaj trzeba pełznąć niemal jak old snake w mgs4 z jednym okiem na czujniku ruchu drugim szukającym potencjalnych miejsc do ukrycia się. System save'ów jest oldscholoowy i janusze którzy są przyzwyczajeni do checkpointów co 2 kroki sobie nie poradzą. Koniec.Kropka. Protip: W lewym dolnym rogu czujnika ruchu znajduje się odległość do ostatniego poruszającego się obiektu, im większa tym szybciej możemy się ruszyć na czworaka PS: Pozycja obowiązkowa dla każdego fana filmu bo tak wiernej filmom gry w uniwersum Obcego jeszcze nie było. 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Ze sa momenty gdzie giniesz seryjnie i powtarzasz te same fragmenty 10-15 razy zanim dojdziesz do kolejnego savepointu. Bez urazy ale ja właśnie na takim graniu (np. Tomb Raider 3 i Save crystal) się wychowałem i wtedy wyrosły mi jaja do gier. Jak się zamiast cohones ma checkpoint po przejściu każdych kolejnych drzwi w grach to się gra np. Cod w singlu a nie w Ai... Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Dlatego mnie to nie odstrasza od tej gry. Troche nawet ekscytuje, ze jest tyle odlschoolowych mechanizmow w tej grze. Juz uzywki za 160 widzialem na gametrade, a powiedzialem sobie, ze kupie jak mi wroci konsola i bedzie w przedziale 100-150. Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 czy dialogi w tej grze nie są tłumaczone napisami ? Właśnie zacząłem grać i nie ma napisów polskich jak gadają. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 (edytowane) musisz w opcjach uruchomić bo domyślnie napisy są wyłączone Edytowane 12 października 2014 przez blantman Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 (edytowane) Kurde czytam te wasze wypowiedzi i beka levels are off the chart... Gram na Hardzie, w 6h doszedłem windy po klinice w Scimed Tower - jak na razie zginąłem 8 razy i większość z rąk ludzi których AI jest trochę "ubogie" oraz dlatego że lobby w którym spotykamy wrogów pierwszy raz wręcz wymusza zabicie wszystkich - kluczem. Starcia z obcym są o wiele bardziej wymagające ale idzie sobie z nim myśląc oraz znając rozkład pomieszczeń, nie ma nawet tutaj mowy o szybkim przejściu 20 metrów w pozycji wyprostowanej, tutaj trzeba pełznąć niemal jak old snake w mgs4 z jednym okiem na czujniku ruchu drugim szukającym potencjalnych miejsc do ukrycia się. System save'ów jest oldscholoowy i janusze którzy są przyzwyczajeni do checkpointów co 2 kroki sobie nie poradzą. Koniec.Kropka. Sam ukonczylem ta gre na Hardzie, dodatkowo nie zabijajac nikogo i az takich problemow nie mialem, jak niektorzy tutaj opisuja. Obcy jest naprawde wkurzajacy moze paru fragmetach w grze, w pozostalych czasami nawet bawilem sie z nim chodzac wokol jednego murku, wiec i jego inteligencja nie jest jakas porazajaca - tak naprawde wystarczy pelzac, kryc sie pod biurkami, lozkami, w szafkach by was nie zauwazyl. Gra ma pare trudniejszych fragmentow - jak np walka z androidami (zwlaszcza jak nie ma bomb, palki, emp itp), ale to takze mozna omiac biegajac i uciekajac we wlasciwym kierunku. Najbardziej przerabana i tak jest koncowka, wiec jak ktos po 6h ledwo sobie radzi, to wspolczuje Edytowane 12 października 2014 przez easye Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Pisząc,że nie zabijałeś nikogo to pewnie masz na myśli ludzi(jest ich zdecydowanie najmniej),bo w nieruszanie androidów nie uwierzę tymbardziej,że są pewne motywy rodem z RE,a tej walki z całą gromada(zresztą kozackiej)też nie da się ominąć bo potrzebujesz pewnej rzeczy,a to nie jest Dishonored żeby można było bawić się w kieszonkowca. Nawet posiadając pałke,emp z pewnym rodzajem androidów jest sie zwyczajnie bezbronnym w bezpośrednim starciu nie mając shotguna czy bomby rurowej,a takie użycie wiaze sie z zaalarmowaniem pasażera. Gra jest trudniejsza na początku głownie z powodu braku trackera,gadżetów,ale najważniejsze jest to,że trzeba się przyzwyczaić do tego rodzaju rozgrywki(bo jest unikalna w porównaniu z tym co się dostaje co roku chociaż nie wiem jak to wygląda w Outlast). A.I. obcego jest wyważone w sam raz,jeśli byłoby zbyt idealne gra stała by się praktycznie niegrywalna,a nie o to przecież chodzi. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 (edytowane) No tak, Androidow nie da sie pominac w niektorych momentach. Na tych poczatkowych w zasadzie wylacznie palki ogluszajacej uzywalem. Do polowy gry zbieralem gadzety i dopiero pozniej zaczalem kombinowac jak je mozna wykorzystac. Bardzo mocno przydaly sie na koniec gry, gdy skonczyl sie miotacz ognia Edytowane 13 października 2014 przez easye Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 (edytowane) A czy do nie zabijania nikogo liczy się napuszczenie na ludzi aliena za pomocą gadżetu:) czy jak alien zabije ich to już nie ba nas:). Czy liczą się tylko bezpośrednie zabójstwa za pomocą pałki czy broni? Edytowane 13 października 2014 przez blantman Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 No wazne bys Ty nikogo nie zabil, mozesz uzywac wszytskiego w tym pikacza, by wyreczyl Ciebie obcy. Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 musisz w opcjach uruchomić bo domyślnie napisy są wyłączone no tak, wybór napisów w opcji... dźwięk w życiu bym nie zgadł. dzięki. gram z 2 godzinki na średniej trudności, jak na razie klimat bardzo fajny Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 na łona najniższa cena w sklepach to 229zl? czy macie coś lepszego? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Panowie, jestem w momencie gdy szukamy karty dla doktorka Macie jakieś porady? Któryś raz z kolei mnie obcy znajduje w szafie, pod stołem...Nie mam gadżetu do robienia hałasu, jakieś porady?A tak ogólnie to gra ma rzeczywiście klimat jak I część filmu. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Czyli nie jest to gra dla Januszy gamingu? Skończyłem na hard. Grało się o wiele lepiej gdy wczuwasz się w grę i wiesz że nie możesz powtórzyć jak zginiesz bo w końcu ile można. Więc kolejny raz scalasz się bardziej z postacią z otoczeniem. To lepsze niż Last of Us na grounded. Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 TLOU na grounded to totalna pomyłka - jest niegrywalna przez głupie decyzje designerów. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Panowie, jestem w momencie gdy szukamy karty dla doktorka Macie jakieś porady? Któryś raz z kolei mnie obcy znajduje w szafie, pod stołem... Nie mam gadżetu do robienia hałasu, jakieś porady? A tak ogólnie to gra ma rzeczywiście klimat jak I część filmu. Zmień poziom na easy. Alien wtedy mniej widzi i noe siedź w jednym miejscu za długo Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Panowie, jestem w momencie gdy szukamy karty dla doktorka Macie jakieś porady? Któryś raz z kolei mnie obcy znajduje w szafie, pod stołem... Nie mam gadżetu do robienia hałasu, jakieś porady? A tak ogólnie to gra ma rzeczywiście klimat jak I część filmu. Zmień poziom na easy. Alien wtedy mniej widzi i noe siedź w jednym miejscu za długoA może konami kod ma wpisać, co...? "Zmień na easy"... Ech... Mam nadzieję, że to ironia jakaś czy coś w tym rodzaju a nie faktyczna podpowiedź na postawione pytanie. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Panowie, jestem w momencie gdy szukamy karty dla doktorka Macie jakieś porady? Któryś raz z kolei mnie obcy znajduje w szafie, pod stołem... Nie mam gadżetu do robienia hałasu, jakieś porady? A tak ogólnie to gra ma rzeczywiście klimat jak I część filmu. Zmień poziom na easy. Alien wtedy mniej widzi i noe siedź w jednym miejscu za długoA może konami kod ma wpisać, co...? "Zmień na easy"... Ech... Mam nadzieję, że to ironia jakaś czy coś w tym rodzaju a nie faktyczna podpowiedź na postawione pytanie. Ehh, gdzie te czasy bez YouTube i podpowiedzi. Gdzie te czasy z samozaparciem... 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Ja pierdykam. To że wy jesteście pro graczami z wieloma godzinami czasu na masterowanie nie znaczy że inni muszą tak grać. Jeżeli się meczysz i masz tylko godzinę dziennie albo i mniej na granie to zmieniasz poziom trudności. Grać na hard i nie mieć z tego przyjemności mija się z celem. Są gry jak dark souls czy ff tactics które chce masteryzować a są gry w ktorych gram dla fabuły i klimatu. Jak mnie obcy kilka razy zabija z rzędu to zmieniam poziom trudności. Dla was to dyshonor grać na easy ale kolega może spróbuje bo się męczy. E-pennis mu od tego nie zmaleje. 2 Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Panowie, jestem w momencie gdy szukamy karty dla doktorka Macie jakieś porady? Któryś raz z kolei mnie obcy znajduje w szafie, pod stołem... Nie mam gadżetu do robienia hałasu, jakieś porady? A tak ogólnie to gra ma rzeczywiście klimat jak I część filmu. Zmień poziom na easy. Alien wtedy mniej widzi i noe siedź w jednym miejscu za długoA może konami kod ma wpisać, co...? "Zmień na easy"... Ech... Mam nadzieję, że to ironia jakaś czy coś w tym rodzaju a nie faktyczna podpowiedź na postawione pytanie. Ehh, gdzie te czasy bez YouTube i podpowiedzi. Gdzie te czasy z samozaparciem...Gdzie jedynym ułatwieniem były solucje w gazetkach, na które często trzeba było czekać. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 14 października 2014 Opublikowano 14 października 2014 Dla was to dyshonor grać na easy ale kolega może spróbuje bo się męczy. E-pennis mu od tego nie zmaleje. Spokojnie koledzy, w tamtym momencie zmieniłem na medium, spróbowałem kilka razy i teraz szwędam się piętro niżej. Nie jest łatwo, rzeczywiście gra daje czasami w kość, do tego te nerwowe spoglądanie na wykrywacz ruchu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi